Lister

Har funnet storformen

Lyngdølen Mathias Rasmussen, som i fjor sommer meldte overgang fra Brann til den belgiske klubben Union St. Gilloise, er godt fornøyd med tiden så langt i sin nye klubb.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Senest i forrige uke var 26-åringen fra Lyngdal svaert delaktig da Union St. Gilloise spilte 2–2 hjemme mot Eintracht Frankfurt i den første av to kamper mot Eintracht Frankfurt i Conference League. Tyskerne ledet 2–0 allerede etter 10 minutter før Rasmussen reduserte for sitt belgiske la etter en halvtime. Etter 68 minutter hadde han den målgivende pasningen da Gustaf Nilsson satte inn 2–2-målet. Selv om laget fikk en mann utvist 12 minutter før full tid, klarte laget å ro i land et uavgjort resultat mot et Frankfurtl­ag som er nummer seks i tysk Bundesliga.

– Det var utrolig gøy! Et absolutt høydepunkt så langt i min tid her nede, sier Rasmussen til Lister.

Torsdag kveld spilles returoppgj­øret i Frankfurt hvor sammenlagt­vinneren går videre til neste runde i sluttspill­et i Conference League.

– Jeg tenker det blir spennende, og for en mulighet vi har. Vi er sultne og har ingenting å tape, så det er bare og kjøre på, sier Rasmussen.

Leder serien

Rasmussen står denne sesongen oppført med 24 kamper, to mål og to målgivende pasninger for Union St. Gilloise i den belgiske toppdivisj­onen, som topper den belgiske Pro League med 62 poeng på 26 kamper, åtte poeng mer enn Anderlecht på 2. plass og 17 poeng foran Club Brugge på 3. plass.

I tillegg var han involvert sju av lagets kamper i høstens gruppespil­l i Europa League, hvor laget ble nummer tre bak Liverpool og Toulouse. I forrige uke ble det som sagt både mål og målgivende i den første av to kamper mot Eintracht Frankfurt i Conference League. Han scoret også i serien noen dager senere.

– Jeg er veldig fornøyd med den fotballen jeg har spilt og ikke minst antallet kamper jeg har vaert med og vunnet. Helt fantastisk, sier han.

– Men målpoeng skulle jeg gjerne ha hatt litt flere av og burde det også vaert flere av, legger han til.

Å kunne få spille europacupk­amper er noe han også beskriver som spesielt.

– Det er noe som man spiller en hel sesong for å oppleve. Det er en egen stemning og en reise som man bare har lyst skal fortsette, sier Rasmussen.

– Hva har vaert høydepunkt­et til nå denne sesongen?

– Det har selvfølgel­ig vaert mange høydepunkt­er med så mange seiere som vi har hatt og ikke minst en mot Liverpool, men personlig så var første kampen her mot Frankfurt mitt høydepunkt, sier Rasmussen.

Trofe-jakt

Resten av sesongen beskriver han som spennende, ikke minst med tanke på lagets mulighet til å vinne den belgiske ligaen.

– For en mulighet vi har til å stå sammen i reisen mot det aller viktigste, nemlig ett trofé. Det er noe vi har all mulighet til om vi fortsetter med vår fotball og stil, sier Rasmussen.

– Hvordan føler du at overgangen fra norsk til belgisk fotball har vaert til nå?

– Den har vaert tøff, men vellykket og utrolig gøy så langt, sier Rasmussen.

– Hva føler du er den største forskjelle­n?

– Det er en sammenheng mellom en annen type fotball og tempoet man må vaere på mot en del av lagene her nede. Men for all del - den norske ligaen er knallsterk om dagen, så det er ikke mye som skiller, sier Rasmussen.

 ?? FOTO: FRANCOIS WALSCHAERT­S / AP / NTB ?? Mathias Rasmussen (i gult) i duell med Frankfurts Ellyes Skhiri under Europa Conference League play-off- møtet sist torsdag
FOTO: FRANCOIS WALSCHAERT­S / AP / NTB Mathias Rasmussen (i gult) i duell med Frankfurts Ellyes Skhiri under Europa Conference League play-off- møtet sist torsdag

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway