Lister

Svermet rundt «Myggen» på fotballsko­le

Den tidligere fotballpro­filen Erik «Myggen» Mykland var onsdag med og kastet glans over fotballsko­len som ble arrangert på Kvinesdal stadion.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Jeg fikk spørsmål om å komme hit på fotballsko­len, og selvfølgel­ig gjør jeg det. Det er ikke noe som er så givende som å se ungene ha det gøy i fellesskap på en fotballsko­le som ikke er toppet, men som er for alle. Jeg hører også at det er gratis for alle å vaere med, og det er helt fantastisk. Når man er så gammel, og man går rundt og kikker på dem, så ser man på en måte at man savner litt den tiden, sier «Myggen» Mykland.

Fotballsko­len, som er for barn fra åtte til 16 år, ble fullbooket på kort tid, og bestod av spillere fra hele regionen.

Det er ikke noe som er så givende som å se ungene ha det gøy i fellesskap på en fotballsko­le som ikke er toppet, men som er for alle.

Merittert spiller

Erik «Myggen» Mykland

Erik «Myggen» Mykland slo gjennom i Start på starten av 1990-tallet, før han ifølge snl.no senere markerte seg i klubber som Panathinai­kos (1997–2000) og FC København (2002–04).

Fra 1990 og frem til år 2000 står han med 78 A-landskampe­r for Norge, hvor han blant annet var med og represente­re Norge i Vm-sluttspill­et i USA i 1994, i Frankrike i 1998 og EM i Belgia og Nederland i år 2000. I dag er han trener for gutter-15-laget til Start.

Selv de eldste spillerne som deltok på fotballsko­len onsdag var ikke en gang født da «Myggen» hadde storhetsti­den sin. Likevel flokket de seg rundt ham for å få autografer og bilder sammen med ham. Han tok seg god tid til både å hilse på dem, snakke med dem, skrive autografer og ta bilder.

– Sånn er han som type, så det er utrolig bra og viktig for spillerne. Erik er jo et trekkplast­er og en fantastisk type som er veldig flink med unge spillere.

Det er et scoop ut av en annen verden, sier cupansvarl­ig Tor Henning Hamre, som kjenner «Myggen» fra før.

– Det med autografer og sånn er én ting, og en greie man gjør, men for meg er det gøyere å se dem i aksjon når de spill fotball og leker sammen. Det at jeg gir autografer er det jo pappa og mamma som sier, da jeg er for gammel til at de kjenner meg. Men at man skal ta seg tid til å prate med dem er viktig, sier «Myggen» Mykland.

Fellesskap

Han likte mye at det han så da han vandret rundt mellom de ulike gruppene som befant seg både inne i Banken arena og ute på kunstgress­banen på Kvinesdal stadion onsdag.

– Jeg har sett mange bra trenere, masse fellesskap, latter og smil. Så er det alltid slik at noen

ivrer mer enn andre, men alle deltok med liv og lyst. Det er slik fotball skal vaere. Det er inkluderen­de og skal skape respekt for hverandre uansett hvordan man er som type. Dette er en sosial arena som laerer deg veldig mye. Det beste jeg ser er når de kan ha det gøy sammen med kamerater. Noen blir fotballspi­llere, andre blir det ikke, men det viktigste er at alle er med, sier «Myggen» Mykland.

Fotballsko­len startet med en halvannen time lang treningsøk­t før de fikk servert gratis lunsj på klubbhuset til Kvinesdal idrettslag. Etter pausen fortsatte

treningene, i tillegg at det ble spilt kamper.

Ikke siste gang

Tor Henning Hamre, som altså er en av de som arrangerte fotballsko­len, forteller at det er første gang de gjør dette. Han beskriver den som en vanvittig suksess.

– Det har vaert en vanvittig interesse og påmelding. Det er utrolig gøy å se så mange gutter og jenter som har lyst til å spille fotball i vinterferi­en, så dette kommer vi til å gjenta, sier Hamre.

To av de i overkant av 80 som deltok på fotballsko­len var Sveinung Tonstad og Johannes Tjørhom. De likte begge å delta.

– Det er veldig gøy. Jeg kom hit for å trene, så det er veldig bra. Jeg spiller til vanlig på Tonstad IL, og det jeg liker best med fotball er å score og trikse med ball, sier Tjørhom.

– Det er veldig gøy å vaere her, og det er kult å møte en annen fotballspi­ller. Det er også gøy å møte folk og bli kjent med dem, sier Tonstad.

 ?? ?? Erik «Myggen» Mykland tok seg god tid med spillerne.
Erik «Myggen» Mykland tok seg god tid med spillerne.
 ?? ?? Erik «Myggen» Mykland (t.v) og Tor Henning Hamre på vei til lunsjpause onsdag formiddag.
Erik «Myggen» Mykland (t.v) og Tor Henning Hamre på vei til lunsjpause onsdag formiddag.
 ?? ?? Rino Lunde Kristianse­n hadde kontroll på en av de yngste gruppene.
Rino Lunde Kristianse­n hadde kontroll på en av de yngste gruppene.
 ?? ?? Sveinung Tonstad viser seg frem foran «Myggen»
Sveinung Tonstad viser seg frem foran «Myggen»
 ?? ?? Even Tobias Hjemlestad i aksjon.
Even Tobias Hjemlestad i aksjon.
 ?? ?? Disse trente de unge håpefulle.
Disse trente de unge håpefulle.
 ?? ALLE FOTO: OLAV HOEL ??
ALLE FOTO: OLAV HOEL
 ?? ?? Barna ga alt.
Barna ga alt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway