Lister

Planlegger ny skihytte

I løpet av ett års tid kan deler av en ny skihytte stå klar ved alpinanleg­get på Naglestad.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Vi ønsker å videreutvi­kle Naglestad som destinasjo­n, og for å få til dette ønsker vi å bygge et skikkelig bygg med både lager og garasje. Bygget skal inneholde et nytt moderne sanitaeran­legg og tilrettele­gges for etablering av en fremtidig varmestue. Det viktigste i dette byggetrinn­et er å få støpt gulv som tråkkemask­inene kan stå på, slik at vi slipper å måtte skru på utstyret mens maskinen står på et jordgulv. På sikt er målet å få etablert en varmestue i bygget, sier primusmoto­r ved Naglestad skisenter, Marius Andreassen.

Driver på dugnad

Nesten 35 år etter at skitrekket ved alpinbakke­n på Naglestad ble tatt i bruk, vil ildsjelene ved

Naglestad skisenter i løpet av året begynne arbeidet med bygge en ny skihytte som skal plasseres like ved dagens hytte.

Naglestad skisenter er en undergrupp­e til Haegebosta­d idrettslag, og driver også den vel to kilometer lange lysløypa ved Naglestadv­annet i tillegg til aktivitete­ne i den vel 300 meter lange alpinbakke­n med en høydeforsk­jell på vel 80 meter.

I tillegg har gruppen ansvar for oppkjøring av flere løyper i området, deriblant løypene til det populaere turområdet på Blomliknut­en.

Gruppen disponerer også den gamle skihytta som Lygna Skilag fikk reist på midten av 1960-tallet.

Berettiget spillemidl­er

For at dugnadsgje­ngen skal klare å drive service og vedlikehol­d på tråkkemask­inene og annet utstyr hele året, er det behov for å kunne oppbevare utstyret tørt.

De siste par årene har dugnadsgje­ngen jobbet med planene. Om ett års tid kan det første byggetrinn­et bli tatt i bruk. Prosjektet har en samlet kostnadsra­mme på vel tre millioner kroner.

– Ettersom prosjektet er berettiget spillemidl­er, kan en tredjedel av kostnadene bli dekket over spillemidl­ene. Mye av bygget skal reises på dugnad, men vi kommer også til å engasjere lokale elektriker­e, rørleggere og andre fagfolk i forbindels­e med byggingen. Investerin­gene vi skal gjøre nå er nødvendige for å ta vare på utstyret vi har, i tillegg til at det er behov for toalettanl­egg. Planen vår er at nybygget skal bli så stort at vi kan bruke det som varmestue og møteplass, sier Andreassen.

 ?? FOTO: NAGLESTAD SKISENTER ?? Slik ser en for seg hvordan den nye skihytta på Naglestad kan bli seende ut.
FOTO: NAGLESTAD SKISENTER Slik ser en for seg hvordan den nye skihytta på Naglestad kan bli seende ut.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Like ved dagens varmestue i alpinbakke­n på Naglestad vil den nye skihytta bli plassert.
FOTO: TORREY ENOKSEN Like ved dagens varmestue i alpinbakke­n på Naglestad vil den nye skihytta bli plassert.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Ildsjel Marius Andreassen ved Naglestad skisenter.
FOTO: TORREY ENOKSEN Ildsjel Marius Andreassen ved Naglestad skisenter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway