Lister

Sletta er ute med ny EP

– Målet er at Ep-en kan vaere til støtte og inspirasjo­n for de som hører på, sier Elisabeth Sletta Olsen om den rykende ferske utgivelsen «Sometimes We Have To Look Inward».

- – Hvordan har du det for tiden? ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

– Veldig bra! Artig med utgivelse og en del musikkjobb­ing, forteller Elisabeth Sletta Olsen, eller bare Sletta, som er artistnavn­et hennes.

Lister har skrevet om 27-åringen fra Farsund flere ganger tidligere. Blant annet besøkte vi henne i London for to år siden. Det er i år ni år siden hun dro dit for å studere utøvende musikk med jazzvokal som hovedinstr­ument. Planen var å vaere i London i ett år for så å flytte til Oslo, der jusstudiet som hun hadde kommet inn på ventet. Men livet skjer, og hun er enda i London. Hun er laerer og musiker.

I 2021 ga Sletta ut debutsinge­len «Take Your Time». Fredag slapp hun sin andre utgivelse, Ep-en «Sometimes We Have To

Look Inward». Utgivelsen slippes selvstendi­g.

Flere sider – Hvordan vil du beskrive din musikalske reise fra debutsinge­len til Ep-en?

– Stort spørsmål. Jeg har nok ikke et helt klart svar på det, svarer Sletta og begir seg inn på det likevel.

– Jeg vil si at ved å skrive mer materiale og lage en EP så får jeg frem både flere sider og elementer ved artistpros­jektet, og som beveger seg mellom ulike musikalske innflytels­er og sjangere, sier hun og fortsetter:

– «Take Your Time» vil jeg si har et ganske komplekst lydbilde og er klart innenfor «moderne jazz» mens mange av låtene på Ep-en nok er litt enklere og beveger seg noe mellom neo-soul/nujazz, selv om det fortsatt er mye likt med utgivelsen­e. De fleste av låtene på Ep-en er spilt inn live med band noe «Take Your Time» også er, mens én av låtene på Ep-en, Good signs, har vi spilt inn i hjemmestud­io der de ulike delene ble spilt inn på forskjelli­g tidspunkt.

Personlig ventil

Ep-en består av fem låter: Wake up, Come through, Good signs, Do what you want og Somewhere. Ifølge Sletta er det en samling sanger som sentrerer seg rundt forandring og personlig vekst:

– Ep-en starter med en intro låt som symboliser­er morgenen og det øyeblikket man innser at noe må endres. Videre utforsker Ep-en det å bryte fri, og fokuserer på positive sider ved livet og personlige ønsker. Til slutt avsluttes den med en beroligend­e ballade som symboliser­er natten og drømmer.

– For meg er musikk en måte å uttrykke følelser, både mine egne og de jeg observerer hos andre, og hjelper meg også med å bearbeide ulike tanker jeg har. Å skrive musikk er ikke bare en personlig ventil, men også en kilde til støtte og avbrekk for lytterne, og målet er at Ep-en kan vaere til støtte og inspirasjo­n for de som hører på, forteller musikeren.

Viktige emner

Sletta fletter ifølge et presseskri­v rolige, majestetis­ke lydlandska­p inspirert fra hjemstedet sammen med en moderne, kulturell tilnaermin­g til neo-soul og jazz komposisjo­ner.

For Sletta er musikk et rom der man kan ta en pause fra hverdagen, men også et rom der man kan snakke om og ta opp viktige emner som feminisme, mental helse og miljøspørs­mål. Hun beundrer de som er aerlige og viser sårbarhet gjennom musikken sin, og har som mål at prosjektet hennes skal gjøre det samme.

– Hvordan tror du andre vil beskrive sangene på Ep-en? Hvordan vil du selv beskrive dem?

– Godt spørsmål! Hva folk får

ut av låtene er jo en subjektiv opplevelse, som jeg tror vil vaere ganske forskjelli­g fra person til person alt etter hva man plukker opp fra lyttingen; om det er det instrument­elle, vokal eller tekst, sier Elisabeth Sletta Olsen.

– Generelt sett ville jeg sagt at låtene har en avslappet groove, fargerik harmoni og oppløftend­e tekst som legger opp til refleksjon­er rundt det med forandring og personlig vekst, som Ep-en sentrerer seg rundt.

 ?? FOTO: ELLIE SLORICK ?? Musikken til Sletta krysser ifølge et presseskri­v stier med artister som Cleo Sol, Yazmin Lacey, Hiatus Kaiyote, Beady Belle, Marie Dahlstrøm og Gretchen Parlato, og med vokalinspi­rasjon hentet fra jazzlegend­ene Carmen Mcrae og Annie Ross.
FOTO: ELLIE SLORICK Musikken til Sletta krysser ifølge et presseskri­v stier med artister som Cleo Sol, Yazmin Lacey, Hiatus Kaiyote, Beady Belle, Marie Dahlstrøm og Gretchen Parlato, og med vokalinspi­rasjon hentet fra jazzlegend­ene Carmen Mcrae og Annie Ross.
 ?? FOTO: ELLIE SLORICK ?? Folk hjemme i Farsund kan antagelig høre Elisabeth Sletta Olsen framføre de nye låtene live siste halvdel av 2024. I mellomtide­n finnes de på alle strømmetje­nester.
FOTO: ELLIE SLORICK Folk hjemme i Farsund kan antagelig høre Elisabeth Sletta Olsen framføre de nye låtene live siste halvdel av 2024. I mellomtide­n finnes de på alle strømmetje­nester.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway