Lister

Andakt torsdag: The Voice

-

I år er det ekstra spennende å følge med på The Voice, med lokale deltakere som har gått videre fra første runde. Det krever stort mot å stille seg opp der og synge, og så vente i spenning på om noen av mentorene snur seg og ønsker å ha deg med på sitt lag videre. Og deretter er det mange spennende kvelder for deltakerne, helt til det til slutt kåres en vinner.

Menneskene har til alle tider vaert opptatt av å lytte etter Guds stemme. Profetene vi møter i Det gamle testamente­t var Guds budbringer­e inn i mange ulike situasjone­r. I vår tid er det mange som oppfordrer oss til å først og fremst lytte til vår indre stemme for å finne svar i ulike livssituas­joner. Jeg tror at det i beste fall gir mangelfull­e svar. Det er mange ulike ting som påvirker hva vår indre stemme sier oss, og jeg tør ikke stole på at min indre stemme alltid sier meg hva som er til det beste for meg og mine medmennesk­er.

Derfor er jeg utrolig glad for å ha en kilde utenfor meg selv å gå til for å søke svar på livets mange spørsmål. Noen av disiplene som fulgte Jesus fikk bli med han opp på fjellet, og fikk høre røsten fra himmelen si: «Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede. Hør ham!» (Matt. 17,5). Disiplene hadde virkelig en alle tiders mulighet til å høre på Jesu undervisni­ng, og de kunne stille spørsmål om det de lurte på. Men heldigvis er ikke vi så veldig mye dårligere stilt. Gjennom Guds ord, Bibelen, har vi også et sted å søke etter svar på våre spørsmål og undringer. Der kan vi finne Guds stemme.

 ?? ?? Siri Syrstad, diakon i Lyngdal
Siri Syrstad, diakon i Lyngdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway