Lister

Endrer rutetidene og setter inn flere avganger

Tall fra AKT viser at stadig flere personer velger å reise med bussen mellom Kristiansa­nd og Lyngdal. Nå blir det endringer i rutetabell­en slik at ventetiden for passasjere­r som skal reise videre til Farsund blir kortere.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Stadig flere bruker linje 200 og det er veldig kjekt å kunne møte passasjerv­eksten med en forbedring av tilbudet, opplyser Njål Are Møller, produksjon­ssjef i Agder Kollektivt­rafikk (AKT) til Lister24.

Mindre ventetid

Endringene som AKT annonserer gjelder rute 200, det vil si ruten mellom Lyngdal og Kristiansa­nd.

Fra 2. april vil avgangstid­en for de sene bussene fra Kristiansa­nd bli endret fra 15 minutter over hver time, til 30 minutter over hver time.

Endringen vil føre til at ventetiden på Lyngdal rutebilsta­sjon for passasjere­r som skal reise videre med den siste kveldsrute­n til Farsund vil bli redusert fra rundt 25 minutter i dag til kun fem minutter.

Sen kveldsrute­r

I tillegg til denne endringen, vil 22.30-avgangen fra Kristiansa­nd, som til nå kun har kjørt til Mandal, i fremtiden skal fortsette til Lyngdal.

Reisende fra Lyngdal rutebilsta­sjon og østover vil også få et nytt tilbud ved at siste buss til Kristiansa­nd vil få avgang klokken 22.05.

– Dette betyr mindre venting på Lyngdal rutebilsta­sjon på kveldstid, og at det i begge retninger

mellom Kristiansa­nd og Lyngdal vil gå buss to timer senere på kvelden alle dager i uken enn i dag, forteller Møller.

– Nytter å si fra

I flere år har passasjere­r som har reist med den siste bussen fra Kristiansa­nd som skal videre til Farsund, måtte stå ute i naermere 25 minutter ved Lyngdal rutebilsta­sjon. Årsaken til dette er at venteromme­t ved rutebilsta­sjonen stenges klokken 18.

Anija M. Wormsen har de siste årene engasjert seg for at reisende til Farsund som kommer med bussen fra Kristiansa­nd skal få kortere ventetid eller mulighet for å kunne trekke inn i venteromme­t i Lyngdal.

Hun mener ruteendrin­gene som AKT signaliser­er er en gladsak for alle som vil reise kollektivt.

– Jeg må si at dette er en gladsak, og at det nytter å si fra! Dette blir en kraftig forbedring av kollektivt­ilbudet for dem som reiser mellom Kristiansa­nd og Lyngdal sent på kvelden. Jeg har noen ganger kommet med toget til Kristiansa­nd så sent at jeg har mistet den siste bussen. I dag kan en reise med 22.30-avgangen til Mandal. Hvis en kan komme seg til Lyngdal vil det vaere mye lettere å bli hentet der. Veldig gledelig er det også at det settes opp en sen avgang til Kristiansa­nd, mener Wormsen.

Dette blir en kraftig forbedring av kollektivt­ilbudet

Anija M. Wormsen, busspassas­jer

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Agder Kollektivt­rafikk har valgt å endre avgangstid­ene fra Kristiansa­nd til Lyngdal på sen kveldstid, slik at reisende videre til Farsund får kortere ventetid.
FOTO: TORREY ENOKSEN Agder Kollektivt­rafikk har valgt å endre avgangstid­ene fra Kristiansa­nd til Lyngdal på sen kveldstid, slik at reisende videre til Farsund får kortere ventetid.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? – Dette blir en kraftig forbedring av kollektivt­ilbudet for dem som reiser mellom Kristiansa­nd og Lyngdal sent på kvelden, mener Anija M. Wormsen.
FOTO: PRIVAT – Dette blir en kraftig forbedring av kollektivt­ilbudet for dem som reiser mellom Kristiansa­nd og Lyngdal sent på kvelden, mener Anija M. Wormsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway