Lister

Rotvelt over populaer tursti

Masse rotvelt har gjort turstiene ved Eitland i Farsund vanskelig fremkommel­ig.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

På Lista er man heldige med mange fine turmulighe­ter. En av disse går fra Eitland og deler seg i to: Til Frestadhei­a og Ulgjell, med ulike valg av stier videre.

Etter å ha mottatt tips om mange traer som hadde veltet over den populaere turstien mot Ulgjell, tok avisen selv turen ut. Den starter ved det tidligere skolebygge­t på Eitland i Farsund kommune.

Hinder

Etter å ha passert veiskillet mot Ulgjell møter man snart på to solide traer som sperrer veien. Man kan selvsagt velge å krype under, ta den litt mer sporty vrien over, eller finne en omvei. Men deretter kan man belage seg på langt flere, ifølge tipseren.

Avisens utsendte valgte selv å ta den enkle løsningen: Å snu.

Vi treffer Johnny Jacobsen utenfor eiendommen hans på

Eitland. Han er oppvokst her og har hatt mange turer opp turstiene gjennom årene.

Det er mange som benytter seg av den, men stort sett om sommeren, forteller han.

Kulturhist­orisk

Lister friluftsrå­d oppgir på sin nettside Eitland som en turmulighe­t. Her er stiene gradert, fargemerke­t på traerne og skiltet.

Daglig leder Christian Landmark informerer om at det er Farsund kommune som har avtalen vedrørende stien, og at det kan meldes inn behov for vedlikehol­d av stier til servicetor­get.

Om stien forteller han at det er en gammel kulturhist­orisk ridesti.

– Det er en veldig fin tursti, og ikke så langt fra Vanse med flotte utsiktsomr­åder, sier han.

Ingen henvendels­er

Rådgiver Bjarte A. Kvalheim ved Farsund kommune opplyser om at de har inngått avtale med flere grunneiere i området Eitland og nordover vedrørende bruk og merking av turstier.

– Kommunen har i henhold til disse avtalene ansvar for å rydde og vedlikehol­de selve stien, og vil på forespørse­l fra grunneier eller publikum kunne bistå med dette. Vi kan ikke se i våre system at vi har mottatt noen meldinger om rotvelt eller hinder ved stiene på Eitland. Vi fikk nylig en henvendels­e vedrørende rydding av stien ved Skistad, som vi vil ta tak i når vi får ledig mannskap, opplyser han til avisen.

Også han informerer om at ved rotvelt eller andre hinder på stiene som kommunen har ansvar for å rydde eller vedlikehol­de, kan dette meldes inn til servicekon­toret.

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Store traer lå til hinder på turstiene ved Eitland.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Store traer lå til hinder på turstiene ved Eitland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway