Lister

Gikk videre etter duell

Nok en gang imponerte kvindølen, Tor Vidar Rennestrau­m både publikum og mentoren sin i «The Voice» og seirende ut av fredagens duell.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

– Det var helt fantastisk, men følelsene var litt blandet. Jeg ble så godt kjent med Hilde (Hanson) som jeg sang i duell mot, så det var litt kjipt at hun måtte ut for at jeg skulle gå videre, sier Rennestrau­m.

Under sin første audition fikk kvindølen hele dommerpane­let til å snu seg da han fremførte en egenskreve­t låt. Av Espen Lind, Ina Wroldsen, Yosef Wolde-mariam og Jarle Bernhoft, var det sistnevnte som Rennestrau­m valgte å vaere på lag hos.

Responsen

– Responsen har vaert helt vanvittig etter auditionen ble sendt på TV. Spesielt den første uken etter TV sendingen. Da gikk telefonen i ett.

Til vanlig jobber han som assistent på ungdomssko­len i Kvinesdal. Sammen med dette driver han også med spillejobb­er rundt om i landet.

– Før jeg var mer kjent mellom Stavanger og Kristiansa­nd, men nå har jeg fått tilbud langt oppe i nord, sier han.

Dette er andre gangen Rennestrau­m prøver seg i sangkonkur­ransen. Da han deltok sist var det ingen som snudde seg.

– Jeg synger annerledes nå enn det jeg gjorde før. Før ga jeg maks og holdt aldri igjen, noe som resulterte i rift i stemmebånd­et. Jeg avlyste aldri konserter, uansett hvor syk jeg var, sier han.

Da han hadde en jobb for noen år siden satt han på scenen med 40 i feber. Etter to sett, kjente han at det skjedde noe.

– Jeg begynte å spytte blod. Jeg fikk syngeforbu­d i fire måneder, og måtte legge om måten jeg sang på. Det er noen ting jeg ikke klarer å gjøre lenger. Jeg hadde en lys falsett som jeg brukte mye før, men den er forsvunnet, sier han.

Tror Bernhoft ble skuffet

Med lys eller mørk falsett, var uansett kvindølen god nok til å vaere med videre på laget til Bernhoft. Sangvalget til mentoren under duellen var også noe som falt i smak.

– Jeg var i grunnen veldig fornøyd med sangen vi fikk tildelt. Sangen vi sang var White Snake sin «Is this love». White Snake er jo midt i min sjanger. Det er god, gammel rock, så jeg var veldig fornøyd med det, sier kvindølen.

Da sangen ble utdelt, og Rennestrau­m skulle synge gjennom den på øving, innrømmer han at det ikke gikk saerlig bra.

– Jeg så på Jarle at han var skuffet. Det så nesten ut som han revurderte hele valget sitt, ler han.

Og legger til:

– Hvis jeg er usikker, så synger jeg for full puff og håper at jeg klarer å synge meg gjennom det. Det resulterte jo i at det ikke ble helt slik jeg håpet. Det ble derfor en del øving. Øvingen min gikk ut på å holde igjen. Jeg ble litt for ivrig, noe jeg blir når jeg er usikker, sier han.

Etter sin første audition mente også dommer Yosef WoldeMaria­m at kvindølen fremførte som en rapper med kroppssprå­ket sitt. Han er likevel sikker på sin sjanger i musikken.

– Etter Yosef sa det vurderte jeg rap og synging faktisk. Men jeg fant ut at jeg ikke kan rappe, sier han med et smil.

Til nå er han en av tre fra Lister-regionen som er videre i konkurrans­en.

Videre ventes det på duell-episoden til de to resterende Arthur Stulien og Helena Kirkedam.

 ?? FOTO: THOMAS ANDERSEN/TV 2 ?? Tor Vidar Rennestrau­m og Hilde Hanson sang sammen fredag. Det var førstnevnt­e som ble valgt med videre av mentor Jarle Bernhoft
FOTO: THOMAS ANDERSEN/TV 2 Tor Vidar Rennestrau­m og Hilde Hanson sang sammen fredag. Det var førstnevnt­e som ble valgt med videre av mentor Jarle Bernhoft

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway