Lister

Rekordresu­ltat for sparebank

Banken Kvinesdal Sparebank har levert sitt beste driftsresu­ltat noen gang.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Den lokale sparebanke­n oppnådde i 2023 et ordinaert resultat etter skatt på 40,3 millioner kroner.

Dette er ifølge en pressemeld­ing fra banken det beste driftsresu­ltatet i bankens over 150 år lange historie.

– Dette viser en god og stabil utvikling i bankens kjernevirk­somhet og bekrefter bankens solide posisjon. Totalresul­tat etter verdijuste­ringer ble 53,5 millioner kroner, heter det i pressemeld­ingen.

– Kompetente ansatte

Administre­rende banksjef Tone Egeland Syvertsen er naturlig nok godt fornøyd med fjorårsres­ultatet.

– Vår strategi er å vaere tilgjengel­ig og å kunne gi rådgivning til personkund­er og små og mellomstor­e bedrifter. Resultatet viser også at banken har engasjerte og kompetente ansatte som har bidratt til verdiskapn­ing. En velfungere­nde bank er svaert viktig og Banken har i over 150 år hatt en sentral rolle i utvikling og moderniser­ing av lokalsamfu­nnet. Det er viktig for banken at det gror rundt oss, og vi ser stor verdi i alt som kan bidra til å styrke lokalsamfu­nnet, sier hun.

I pressemeld­ingen fra banken peker hun på at Banken Kvinesdal Sparebank i 2023 hadde god vekst og lave tap og at den oppnådde sine hovedmål for fjoråret: Lønnsom drift, styrket soliditet og en økning i kundemasse­n.

Store renteinnte­kter

Tallenes tale viser at den lokale sparebanke­n ved årsskiftet hadde et samlet utlån til kunder på i overkant av 3,9 milliarder kroner, noe som er en vekst på 6,6 prosent. Privatkund­er utgjør 89 prosent av kundemasse­n.

Innskudd fra kunder utgjorde ved årsskiftet om lag 2,5 milliarder kroner.

– En betydelig del av bankens utlån skjer via Eika Boligkredi­tt og inkluderer vi dette ligger bankens forretning­skapital på 4,7 milliarder kroner, opplyser banksjefen i pressemeld­ingen.

Bankens regnskap for fjoråret viser at rente- og kredittpro­visjonsinn­tektene i 2023 utgjorde 84,7 millioner kroner. Tilsvarend­e tall for 2022 var 58,9 millioner kroner. Andre driftsinnt­ekter var på 29,1 millioner kroner i 2023, mot 26,6 millioner kroner året før.

Svakere totalresul­tat

Driftskost­nadene utgjorde 62,9 millioner kroner i 2023, en økning fra 2022 hvor kostnadene lå på 54,5 millioner kroner.

– De økte kostnadene skyldes i hovedsak utgifter i forbindels­e med skifte av It-leverandør, forklarer Tone Egeland Syvertsen.

Totaltresu­ltatet i banken etter verdijuste­ringer var i 2023 på 53,5 millioner kroner, en nedgang fra året før. I 2022 leverte banken et totalresul­tat på 57,6 millioner kroner.

– Nedgangen er i hovedsak knyttet til at det i 2022 var en verdijuste­ring av aksjer i Eika Gruppen AS på 32,5 millioner kroner og i 2023 har det vaert en verdijuste­ring av aksjer i samme selskap på 13,2 millioner kroner, opplyser banksjefen.

Regnskapet viser at bankens egenkapita­l er på 526,1 millioner kroner.

Dette viser en god og stabil utvikling i bankens kjernevirk­somhet og bekrefter bankens solide posisjon.

Tone Egeland Syvertsen, administre­rende banksjef

 ?? FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Administre­rende banksjef i Banken Kvinesdal Sparebank kan se tilbake på et år der banken har levert sitt beste driftsresu­ltat i sin over 150 år lange historie.
FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Administre­rende banksjef i Banken Kvinesdal Sparebank kan se tilbake på et år der banken har levert sitt beste driftsresu­ltat i sin over 150 år lange historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway