Lister

Fikk aldri frimerkene han hadde bestilt

Frimerkesa­mler John Billy Nenningsla­nd er opprørt over Posten som ikke har levert fire frimerkefo­rsendelser som han har bestilt fra utlandet.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg har samlet på frimerker gjennom store deler av livet, og har satset en del på spesielle frimerker fra 1800-tallet. Dette er ofte frimerker som det er få eksemplare­r, og som må kjøpes fra samlere andre steder i verden. Handelen og ikke minst forsendels­en av frimerkene hjem til meg har gått greit helt fram til i høst. Da kjøpte jeg frimerker fra tre selgere i Frankrike og en selger i Latvia.

– Ettersom disse er svaert verdifulle, blir frimerkene sendt som rekommande­rte brev som kan spores. Samtlige fire ble sendt fra selgerne til Norge. I slutten av november mottok jeg hentelapp fra Posten Bring. Da jeg oppsøkte post i butikk her i Vanse for å hente dem var brevene ikke kommet fram. Tre måneder senere har jeg fortsatt ikke mottatt forsendels­ene, fortsetter han.

Lidenskap

Hjemme hos den tidligere apotekeren, har han installert et eget rom med flere hyllemeter med permer og bøker om frimerker, sport og tegneserie­r.

Frimerkesa­mlingen omfatter flere tusen sjeldne frimerker fra 1800-tallet, Tahiti, og andre eksotiske land.

Over hele verden er det samlere og selgere av sjeldne frimerker som handler disse verdifulle små merkene som er klistret på en konvolutt og sendt til en mottaker.

– Jeg tar vare på konvolutte­ne som merkene jeg har kjøpt er sendt i, for her er det mange flotte merker. Du ser at merkene er festet nøye av personer som har lidenskap for frimerker, sier Nenningsla­nd.

Returnert

Nenningsla­nd er svaert frustrert over Posten Bring.

To ganger har han henvendt seg til Posten Norge og spurt hvor forsendels­ene befinner seg og når de er ventet å komme fram etter at han hadde mottatt hentelappe­ne.

Den første var 12. desember i fjor, da han fikk beskjed om at de ville ankomme post i butikkskra­nken noen dager senere.

22. desember var han i kontakt med en kundebehan­dler som fortalte at et av brevene var i Norge, og at han kunne hente denne i romjulen.

Brevet er fortsatt ikke kommet fram.

– Jeg har fått tilbakemel­dinger fra selgerne som har lurt på hva som har skjedd, etter som de har fått forsendels­ene i retur. De opplyser at de har skrevet min riktige adresse tydelig på konvolutte­ne. Jeg har også kunne følge sporingen av forsendels­ene, men det har vaert til liten nytte. Jeg stiller spørsmål hva posten har gjort for å få fram brevene hjem til meg. Jeg mener det bør vaere høy terskel for å returnere brev tilbake utlandet. Posten har som motto at «Vi lever for å levere». For

meg står det til stryk, sier Nenningsla­nd.

Beklager

Presse- og kommunikas­jonsrådgiv­er Aleksander Hømanberg i Posten Bring AS, skriver i en epost til Lister at Posten Bring beklager at Nenningsla­nd ikke har mottatt forsendels­ene.

Ifølge undersøkel­ser som Posten Bring har utført, skal to av de fire forsendels­ene ikke ha blitt registrert ved mottaket på Østlandste­rminalen hvor denne type forsendels­er først ankommer Norge.

– De to andre sendingene,

som han har fått hentemeldi­nger på, er registrert inn på Østlandste­rminalen, men vi har ingen videre sporing, så jeg har dessverre ikke noe svar på hva som har gått galt med disse to. Vi har nå bedt lokalt hentested og Østlandste­rminalen om å ta en ekstra runde for å se om forsendels­ene kan vaere forlagt et eller annet sted. Dette er jo selvsagt noe vi jobber hver dag med å unngå skal skje, så her må vi bare beklage overfor kunden, skriver Hømanberg

 ?? ?? John Billy Nenningsla­nd har fortsatt ikke mottatt fire svaert sjeldne og verdifulle frimerker han har kjøpt fra utlandet. Han mener Postens håndtering av denne saken står til stryk.
John Billy Nenningsla­nd har fortsatt ikke mottatt fire svaert sjeldne og verdifulle frimerker han har kjøpt fra utlandet. Han mener Postens håndtering av denne saken står til stryk.
 ?? ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN ?? John Billy Nenningsla­nd viser noen av konvolutte­ne han har mottatt med svaert sjeldne og verdifulle frimerker.
ALLE FOTO: TORREY ENOKSEN John Billy Nenningsla­nd viser noen av konvolutte­ne han har mottatt med svaert sjeldne og verdifulle frimerker.
 ?? ?? Disse svaert sjeldne frimerkene fra Tahiti er noen av samleobjek­tene John Billy Nenningsla­nd har sin samling.
Disse svaert sjeldne frimerkene fra Tahiti er noen av samleobjek­tene John Billy Nenningsla­nd har sin samling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway