Lister

Historisk gode opplagstal­l

Ingen lokale avishus på Sørlandet øker mer enn mediehuset Lister.

- Svein Morten Havaas, ansvarlig redaktør TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Det viser de siste opplagstal­lene som ble presentert onsdag.

– Dette er historisk gode tall for oss. Vi har fått en opplagsøkn­ing på nesten ti prosent i forhold til fjoråret. Og da hadde vi også en bra økning i forhold til året før. Det er helt fantastisk! Mediehuset Lister – som før 2010 het Farsunds Avis, har aldri hatt så mange abonnenter i moderne tid, sier ansvarlig redaktør Svein Morten Havaas.

- Utrolig bra

Han har selv jobbet i avisen siden 1996, og kan ikke huske annet enn at opplaget har ligget og vaket like rundt 6.000 eksemplare­r – og aldri over 6.200. Ved årsskiftet nå var opplaget på hele 6.625.

– Det er så man må gni seg i øynene. Helt utrolig bra! utbasunere­r redaktøren.

I prosent er det kun regionavis­en Faedreland­svennen som øker mer enn Lister på Sørlandet, med sine 11. prosent. Blant de lokale mediehusen­e har Lister den største prosentvis­e økningen i Agder, med 9,6 prosent. Lister har økt sitt opplag med 582 fra andre kvartal 2022 til andre kvartal 2023, til 6.625.

Ser man på de andre mediehusen­e i Lister-regionen går både Lyngdals Avis og avisen Agder i Flekkefjor­d ned. Mens Lyngdals Avis har hatt et opplagsfal­l på 4,7 prosent, fra 1.632 til 1.555 har Agder hatt en nedgang på 3,5 prosent, fra 6.699 til 6.463 det siste året.

Listers søsteravis i øst, Lindesnes, har hatt en økning på 9,3 prosent.

Tilbake til tallene for avisen Lister, så viser de en nedgang i komplett-abonnenter – det vil si de som fortsatt får papiravise­n i postkassa – også i 2023. Denne trenden er gjengs for hele avisnorge.

❞ Det er helt fantastisk!

Digital vekst

Den formidable veksten for Lister sin del skjer digitalt. Andelen heldigital­e abonnenter passerte 70 prosent i vinter.

– På ett år har vi fått hele 862 flere digitale abonnenter. Det er formidable tall som det nesten er vanskelig å ta inn over seg. Vi er selvsagt svaert godt fornøyd. Tallene viser at vi leverer et journalist­isk produkt som holder høyt nivå – og som stadig flere vil ha, sier Svein Morten Havaas, som nylig også kunne juble over solid økning i lesertalle­ne.

Aeren for den solide utviklinge­n deler han med staben.

– Vi har en redaksjon og en markedsavd­eling som hver eneste dag gjør en formidabel jobb for å gi lesere og annonsører et best mulig produkt. At vi nå lykkes i det lokale markedet er deres fortjenest­e. Vi har tatt flere grep de siste årene inn for det som blir beskrevet som «det digitale skiftet». Disse tallene viser at vi har gjort mye riktig. Med et solid apparat i ryggen gjennom våre eiere i Polaris Media, skal vi fortsette å gi gass, avslutter Havaas.

 ?? FOTO: LARS ERIK HOLMEN LARSEN ?? Ansvarlig redaktør i mediehuset Lister, Svein Morten Havaas er strålende fornøyd med de siste opplagstal­lene som ble presentert onsdag.
FOTO: LARS ERIK HOLMEN LARSEN Ansvarlig redaktør i mediehuset Lister, Svein Morten Havaas er strålende fornøyd med de siste opplagstal­lene som ble presentert onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway