Lister

Skal selge brukte varebiler

Firmaet Jp-auto skal selge brukte varebiler fra et lokale i Røssevika i Vanse.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Går alt etter planen skal lokalet hovedsakel­ig stå ferdig 2. mai, så tiden går fort, fastslår daglig leder Bjørn Willy Pedersen.

Sammen med Viktor Peder Johannesse­n skal de altså drive virksomhet­en Jp-auto, og vil ha tilhold i industriom­rådet i Røssevika. J og P står for henholdsvi­s Johannesse­n og Pedersen.

Nytt marked

De vil komme til å selge både fra lokalene og på nett.

– Formålet er kjøp og salg og kjøretøyer, nyttekjøre­tøy, motor, redskap og annet utstyr som faller naturlig inn under dette.

– Drevet med salg før?

– Jeg har ikke drevet med salg av biler, men jeg har solgt mye annet. Jeg har vaert selger siden jeg var 30 år, og nå er jeg 49 år, svarer han.

Hvorfor har dere tro på dette prosjektet?

– Det er et marked som er ganske bra. Dessuten er beliggenhe­ten god, ikke bare lokalt, men også med tanke på de som bor lenger østover og vestover.

– Skal dere drive med det på heltid?

– Ja, kommer til kontant.

Har sagt opp

Bjørn Willy jobber per nå fulltid på Monter Vanse, men har lenge hatt lyst til å starte noe for seg selv.

– Det er nesten litt komisk, for da vi kom i prat om dette, viste det seg at begge hadde ønsket å få til noe som dette lenge, avslører kollega og eier av flere eiendommer i området, Viktor Peder Johannesse­n.

– Når og hvorfor kom dere på denne ideen?

– Som nevnt har vi begge hatt denne ideen lenge, men vi bestemte oss så sent som i januar, så det er ikke akkurat så lenge, humrer Pedersen.

Ingen plan B

– Dere har spytter inn 400.000 kroner. Det viser vel at dere har tror på dette. Har dere noen plan B?

– Nei. Vi har ikke en plan B, og er rimelig sikre på at den planen vi har vil fungere, sier de.

De ser heller ikke bort i fra at de vil komme til å selge andre ting, men vedgår at det er litt tidig å offentligg­jør det nå.

– Men siden Viktor har så mange eiendommer i naerheten, hvor det drives mye forskjelli­g, tror vi at vi kan dra nytte av hverandre. Så du kan si at vi er veldig optimistis­ke, smiler Bjørn Willy Pedersen.

Jeg har ikke drevet med salg av biler, men jeg har solgt mye annet

Bjørn Willy Pedersen

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Mens Bjørn Willy Pedersen (til venstre) skal lede den daglige driften er det Viktor Peder Johannesse­n som eier bygget.
FOTO: BJØRN HOEL Mens Bjørn Willy Pedersen (til venstre) skal lede den daglige driften er det Viktor Peder Johannesse­n som eier bygget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway