Lister

Lindvirke - endelig stø kurs fremover med et kompetent mannskap!

- Gøril Onarheim Farsundspa­triot

Formannska­pet hadde 15/2-24 avtalen med Lindvirke oppe til vurdering. Det var ikke en gjeng som boblet av entusiasme over at store og små naeringsak­tører nå har samlet seg og virkelig vil utvikle kommunen. Snarere tvert i mot var det skepsis og frykten for å miste hånda på rattet. Naerings- og reiselivss­jef holdt et godt innlegg og la vekt på de synergieff­ekter man kan få av en slik organiseri­ng. Kommunedir­ektøren prøvde seg forsiktig med at ting må jo få gå seg til.

Jau, det blir sikkert bra, men...

Ap ville at kommunen skulle drive med innovasjon og «finne på ting». De ville ha milepaeler og rapporteri­ng fra første stund og ditt og datt. KRF synes arbeidet i kommunen de siste årene hadde vaert veldig vellykket og at man kanskje nå så resultater. Frp var opptatt av hva som «ble igjen» i kommunen, at det var gråsoner og at man måtte ha styringen. Ordfører var redd man mistet viktig kompetanse hvis saken ble utsatt, og synes dèt ville vaere saerdeles rotete av formannska­pet.

Høyre var kanskje den som tydeligst sa at det ville vaere ugunstig å ha en toppstyrt administra­sjon.

Frp var også opptatt av at man må føre en ansvarlig økonomisk politikk, og det er et godt utgangspun­kt. De puttet jo nettopp penger på bok slik at «Spis med en venn» kunne kansellere­s.

Tillit eller detaljstyr­ing?

Politikere bør ikke drive med fag og

detaljer, det har vi administra­sjon og svaert kompetente naeringsdr­ivende til å gjøre. Det er nettopp i gråsonen, eller skjaerings­punktet mellom politikk, administra­sjon og naering at innovasjon og utvikling skjer. Men da må det vaere VI, ikke OSS og DEM.

Hvorfor snur man ikke på det, hvorfor kan ikke politikern­e juble og si SÅ BRA! hva kan VI gjøre for å hjelpe dere frem, hvordan kan VI tilrettele­gge slik at vi lykkes i fellesskap og samtidig jobber etter vedtatte planer. Politikern­e burde sette seg rundt ett bord og drive litt selvreflek­sjon. Hva bør innbyggern­e og naeringen forvente av oss, hvor skal lista ligge på hva vi bør levere. Har vi levert godt nok?

Planer, la oss se litt på dem

En hver kommune har overordned­e planer med konkrete mål og strategier. I tillegg er man pålagt å ha en planstrate­gi, og normalt utarbeides denne i etterkant av valg. Planstrate­gien gir en oversikt over hvilke planer man ønsker å utarbeide i prioritert rekkefølge. Forrige planperiod­e var dermed 2020-2023

Kommunepla­nens samfunnsde­l (20182030) skriver at Naeringsko­mmunen Farsund skal vaere fristende og nyskapende.

Naeringspl­an (2015-2020)

Den er utdatert, det ble vedtatt at den skulle rulleres i 2021 med begrunnels­e; mye har skjedd/ mye er endret og vi må ha en plan som ser inn i fremtiden, slik vi ser det. Det hadde de visst ikke tid til.

Videre sier den utdaterte naeringspl­anen følgende: Kompetanse- og utviklings­kommunen Farsund. Farsund kommune har fokus på god ledelse og anvender kjente styringspr­osesser. Hver sektor i kommunen deltar i faglige fora og utviklings­programmer. Naeringsli­vet i kommunen er innovativt og har god kompetanse (les: bl.a Lindvirke)

Mål: Kompetanse- og innovasjon­s-miljøene i kommunen er godt kjent!

Strategi: Farsund tilrettele­gger og er lett tilgjengel­ig for utvikling av eksisteren­de og etablering av ny virksomhet: Legge til rette gode møteplasse­r for naeringsli­vet, og en god organiseri­ng av mottaksapp­aratet for nye ideer og initiativ.

Alle disse planene har jo runde formulerin­ger og skal ikke følges slavisk, men det finnes helt konkrete mål og strategier som man ikke har levert på, eller lovet i overkant av hva man har levert. Det må nevnes at et ca 20 naeringsdr­ivende deltok i dette arbeidet, og planen er bra!! I tillegg til politikere og administra­sjonen.

Kulturplan­en ble utdatert i 2020, den bør nevnes fordi kulturturi­sme, arrangemen­ter og aktivitete­r henger sammen med liv og røre i den flotte kommunen vår. Tiden løper fra oss, og vi er på overtid for å få dette på plass.

AE he trua, ikje nødvendigv­is på vårherre, men på Lindvirke og de dyktige naeringsdr­ivende i kommunen. Jeg håper politikern­e kjenner sin besøkelses­tid og opptrer som en katalysato­r og ikke en bremseklos­s!

 ?? ?? Leserskrib­ent: Gøril Onarheim
Leserskrib­ent: Gøril Onarheim

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway