Lister

– Spent på mottakelse­n

I dag slipper Tor Arve Barøy sin andre singel fra sitt kommende album.

- OLAV HOEL

Den Spind-bosatte musikeren slapp i i slutten av januar sin første singel fra det kommende albumet, som etter planen skal komme ut denne våren. I 2022 ga han ut sitt første album på kassett, før han denne våren gjør plateslipp­et på vinyl.

– Jeg gleder meg veldig til å slippe denne nye plata, og er spent på mottakelse­n, sier Barøy i en pressemeld­ing.

Singelen han slapp i slutten av januar het «Herifrå», og skal i stor grad ha handlet om Listerområ­det og vår historie. Ifølge Barøy var den på en måte et frieri til regionen vår. Den nye låta har fått navnet «Mytterist», hvor han har lånt melodi av Warren Zevon.

– Denne låta er nesten det motsatte av et frieri, da denne teksten handler om å innse at tiden er moden for et samlivsbru­dd. Litt på samme måte som å begå mytteri. Man var egentlig enige om reisen, men likevel endret ting seg langs veien, og man begår et slags mytteri, sier Barøy. Og fortsetter:

– Jeg er utrolig stolt over lyden og vibben vi fikk til på denne låta.

– Lavmaelt og rolig

Han forteller at han fikk med seg den Lyngdal-bosatte musikeren Kaldo Kiis, som Barøy beskriver som en av de mest imponerend­e musikerne han kjenner. De ble kjent med hverandre i bandet «Blow your heads off», hvor Kiis var trombonist.

– På denne låta spiller Kaldo både kirkeorgel og hele to tromboner. Låta er lavmaelt og rolig, og nettopp dette hjalp musikerne til med å få frem. Daniel Hinderaker bidrar med dempede trommer, og jeg spiller selv Autoharpe. Ann Kristin Eike

land og Daniel Hinderaker sang også inn en sakral koring. Til sammen ble det et spesielt preg på låta, som jeg håper folk vil like, sier Barøy.

Musikkvide­o

I tillegg har de spilt inn en musikkvide­o til låta videoen i Austad

Kirke, hvor de fikk med seg Andreas Ougland. Dette skal vaere en kirke han har et spesielt forhold til.

– Dette er en kirke jeg synes er et flott byggverk med flotte detaljer, men jeg har i tillegg en personlig tilknytnin­g til denne kirka. På kirkegårde­n her hviler både besteforel­dre, onkler og tanter. Min far er født og oppvokst i Austad. På Baerøy. Jeg er glad vi fikk anledning til å benytte kirka til denne musikkvide­oen. Flere av musikerne medvirker i videoen, i tillegg til min kjaere, Mariann, sier Barøy.

Videre opplyser han at musikken er produsert av han selv og Thomas Gallatin i Riverside studio.. olav.hoel@lister24.no

Jeg er utrolig stolt over lyden og vibben vi fikk til på denne låta

Tor Arve Barøy

 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? Tor Arve Barøy (t.h) har fått med seg Kaldo Kiis på låta.
ALLE FOTO: PRIVAT Tor Arve Barøy (t.h) har fått med seg Kaldo Kiis på låta.
 ?? ?? Andreas Ougland i aksjon under musikkvide­o-innspillin­gen i Austad kirke.
Andreas Ougland i aksjon under musikkvide­o-innspillin­gen i Austad kirke.
 ?? ?? Musikkvide­oen til låta ble spilt inn i Austad kirke.
Musikkvide­oen til låta ble spilt inn i Austad kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway