Lister

Flik-kollaps etter pause

Flik-damene så ut til å ha grei kontroll på kampen da de ledet 24–16 med 20 minutter igjen å spille. Så sprakk laget fullstendi­g og tapte 25–27 i mandagens toppoppgjø­r hjemme mot Lund.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det var veldig gøy å spille til å begynne med hvor vi har god flyt og spiller sammen som lag, har publikum med oss og har det kjempegøy, men så slipper vi oss ned og taper til slutt. Vi leder med åtte mål og så rakner det hvor vi ikke klarer å score mål og bare slipper inn mål. Det er egentlig veldig synd, for jeg følte at i dag var vi bedre enn det de var, sier Emilie Lynge Poulsen, som ble FLIKS toppscorer med sine ni scoringer.

Startet best

FLIK startet kampen bra og ledet 4–0 før Lund scoret sitt første mål etter fem og et halvt minutt. Derfra og ut omgangen klarte hjemmelage­t å holde seg to til fem mål foran Lund. Til pause ledet FLIK 15–13. FLIK startet også den andre omgangen best, og ti minutter etter pause var laget oppe i en 24–16-ledelse. Hvordan

laget så klarte å tape 25–27 har verken hun eller trener Gunnar Berstad noe godt svar på.

– Vi vet egentlig ikke helt hva det er som går galt. Vi har en skikkelig god flyt, og så blir det noen bytter og vi slipper oss litt ned, og så mister vi den gode flyten. Vi kan heller ikke forvente at vi skal løpe over dem som vi gjorde i de femten minuttene. Det er det at vi ikke klarer å spille etablert angrep, rett og slett, og sette sjansene. Vi skyter keeperen deres veldig god, sier Lynge Poulsen.

– Jeg er enig med Emilie. Vi taper de siste minuttene med ti mål, og det skal ikke skje. Hvorfor det skjer er vi litt usikre på. Vi mister konsentras­jonen. Forsvaret er rimelig greit i den perioden. Vi slipper inn 27, men setter ikke sjansene våre. Jeg må sette meg ned og evaluere meg selv og se om jeg gjør noe galt i byttene, sier Berstad.

– Harde kamper igjen

Til tross for mandagens tap i toppoppgjø­ret mot Lund, er FLIK fremdeles på toppen av tabellen, fire poeng foran Lund som har en kamp mindre spilt. Også Kristiansa­nd og Greipstad kan melde seg på i kampen om å vinne serien om de vinner de kampene de har til gode på FLIK. Med først tre bortekampe­r i vente mot henholdsvi­s Greipstad (12. mars), Lyngdal (21. mars) og mot Otra (6. april) før Kristiansa­nd kommer på besøk i den siste kampen den 9. april, blir det en spennende sesonginns­purt.

– Vi har noen harde kamper igjen. Jeg har sagt hele tiden at kampen mot Kristiansa­nd i den siste kampen avgjør opprykket, så får jeg se om jeg får rett, sier Berstad.

– Jeg tror vi har gode sjanser mot alle de lagene, og på en god dag slår vi dem. Men vi må klare å holde oppe flyten og det toppnivået vi har og ikke falle ned, sier Lynge Poulsen.

Opprykk?

Det er kun avdelingsv­inneren som rykker opp til 3. divisjon, og Greipstad, KSI og Lund har allerede signaliser­t at de vegrer seg mot opprykk. Hva FLIK gjør har de ikke tatt stilling til enda.

– Vi prater ikke om opprykk, og det er ikke noe vi har fokus på. Skjer det, så må vi vurdere det. Det ene laget etter det andre har vegret seg mot opprykk. Hvis vi skal opp i 3. divisjon, så bør det vaere direkte opprykk, altså komme på 1. plass. Da fortjener vi å rykke opp. Men hvis vi skal rykke opp på grunn av vegring og slike ting, så stiller jeg et spørsmålst­egn, sier Berstad.

– Vi må bare se. Det hadde vaert bra for Farsund og byen å rykke opp, men vi må ha spillere nok. Ved et opprykk blir det borteturer til både Stavanger og Arendal, og vi er mange som jobber turnus. Vi må derfor ta en vurdering på det etterpå. Men det hadde vaert veldig gøy å rykke opp og Farsund hadde trengt det. Men det er ikke noe vi snakker om nå. Vi fokuserer på denne sesongen og det å ha det gøy sammen. Så tar vi resten etter sesongen, sier Lynge Poulsen.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Emilie Lynge Poulsen ble FLIKS toppscorer med ni mål.
FOTO: OLAV HOEL Emilie Lynge Poulsen ble FLIKS toppscorer med ni mål.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? – Jeg må sette meg ned og evaluere meg selv og se om jeg gjør noe galt i byttene, sier Flik-trener Gunnar Berstad.
FOTO: OLAV HOEL – Jeg må sette meg ned og evaluere meg selv og se om jeg gjør noe galt i byttene, sier Flik-trener Gunnar Berstad.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Michelle Kovacevic Brekne scoret fem av FLIKS mål.
FOTO: OLAV HOEL Michelle Kovacevic Brekne scoret fem av FLIKS mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway