Lister

- Umulig å flytte Flipside

Tobias Hjelle, som blant annet har blitt norgesmest­er på sparkesykk­el, ber Farsund-politikern­e om ikke å flytte den populaere skatehalle­n Flipside.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Flipside er Nord-europas største skatehall, og det sier seg selv at det ikke går an å flytte den. Jeg har vaert der siden den ble åpnet, og har også blitt norgesmest­er, i tillegg til at jeg for et halvt år siden deltok på VM i sparkesykk­el. Jeg har til og med fått egne sponsorer. Alle de muligheten­e og titlene jeg har fått hadde jeg ikke hatt om ikke Flipside hadde vaert der for meg, sier Hjelle til Lister.

Torsdag skal saken behandles i kommunesty­ret i Farsund, og her ber administra­sjonen politikern­e om å skrinlegge planene om å bygge ny skate- og flerbruksh­all i Vanse, som erstatning for Flipside. Dette håper Hjelle politikern­e støtter.

– Jeg har selv snakket med sjefen for de som i sin tid bygde Flipside hvor jeg forklarte saken og fortalte om det jeg hadde lest i avisen, og han sier også at det er helt umulig å flytte Flipside. Det er en tanke som ikke burde tenkes en gang. For hvis man flytter Flipside, så er jeg redd mye vil bli ødelagt og at dagens barn og unge, som kanskje ser opp til meg etter det jeg har fått til, ikke vil få de samme muligheten­e som jeg har hatt, sier Hjelle.

Frykter konsekvens­ene

Han bor for tiden i Kristiansa­nd, men benytter seg fortsatt av Flipside

når han er hjemme i helgene. Han forteller at han selv har brukt flere tusen timer på Flipside siden han var der for første gang som fem-åring, for å nå det nivået han er på i dag. Med en ny hall frykter han at den blir både mindre og ikke like bra bygget opp.

– Slik jeg har forstått det har de ønsket å bruke et snekkerfir­ma for å rive Flipside og bygge opp en ny skatehall, men hva har de av erfaring med å bygge skateparke­r? Mange kommer også til Flipside nettopp fordi den er Nord-europas største, så det å rive denne skatehalle­n for å bygge en ny er jeg redd vil ødelegge sjansene for at også andre kan bli gode, sier Hjelle.

En del av de som går på Flipside er også barn og unge som gjerne føler de ikke passer helt inn i andre idretter, men som finner sin greie og sitt miljø i skatehalle­n.

– På Flipside kommer folk fordi de trives og at det er et annet miljø hvor man også kan vaere samlet og vaere snille med hverandre. Flipside er ikke som andre plasser, og det er de som går der som ikke føler seg inkludert på samme måte andre steder. Dersom Flipside forsvinner, så får de ikke den sjansen, sier Hjelle.

Og fortsetter:

– Jeg har selv masse erfaring etter

å ha vaert rundt i forskjelli­ge skatehalle­r, og erfaringen er at Flipside er den beste parken jeg har vaert i og kjørt i. Det er også flere proffe folk som synes dette er en bra park. «Alle» kjenner også til Flipside, og det er til og med folk fra utlandet som har besøkt Flipside og sagt at de synes den er bra.

Pengebruk

Han mener derfor at det er viktig for ungdommen at Flipside består, og at pengene det vil koste å rive og bygge nytt heller kan brukes på å pusse opp og drive vedlikehol­dsarbeid på Flipside.

– Det mener jeg er en mye mer fornuftig bruk av pengene enn å flytte og risikere å ødelegge det tilbudet som er, sier Hjelle.

Han sier han gjerne også skulle vaert invitert til å komme med sine meninger og innspill til kommunen i denne saken.

– Jeg har jo vaert på Flipside siden oppstarten og har en del erfaring, så jeg synes det hadde vaert greit om de hadde tatt kontakt rundt så store saker for å høre om hva man mener. Det er viktig at de unge også blir inkludert, sier Hjelle.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Tobias Hjelle har utmerket seg på sparkesykk­el. Nå frykter han andre ikke vil få det samme tilbudet om skatehalle­n Flipside flyttes. Her fra november 2021.
FOTO: OLAV HOEL Tobias Hjelle har utmerket seg på sparkesykk­el. Nå frykter han andre ikke vil få det samme tilbudet om skatehalle­n Flipside flyttes. Her fra november 2021.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Tobias Hjelle mener det vil vaere mer økonomisk fornuftig å bruke pengene på å pusse opp Flipside enn å rive den og bygge nytt.
FOTO: OLAV HOEL Tobias Hjelle mener det vil vaere mer økonomisk fornuftig å bruke pengene på å pusse opp Flipside enn å rive den og bygge nytt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway