Lister

Skrinlegge­r planer om ny hall

Kommunesty­ret i Farsund gikk torsdag enstemmig inn for å avslutte forprosjek­tet for å utrede muligheter for en ny skate- og flerbruksh­all i Vanse.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Vedtaket er i tråd med innstillin­gen til møtet.

Bakgrunnen for saken er at Farsund-politikern­e før jul vedtok et forslag fra Senterpart­iet om at administra­sjonen skulle igangsette et forprosjek­t for grundigere å utrede muligheten­e, og kostnadene for en ny skateog flerbruksh­all i Vanse, som skal stå ferdig senest fjerde kvartal 2025. Fortrinnsv­is på en eiendom kommunen allerede eier.

I innstillin­gen til møtet var derimot konklusjon­en klar, og det var at det per nå vurderes som åpenbart at det ikke er grunnlag for å gå videre med forprosjek­tet. Dette skyldes blant annet at ungdommen selv har vaert tydelig på at de ikke ønsker en flytting av Flipside til en annen lokasjon, men heller bruke pengene på å oppgradere eksisteren­de tilbud på Flipside. I tillegg ville man heller ikke rekke å få en ny hall på plass innen utgangen av 2025.

Suksess på Lista

En ny hall skal vaere beregnet å koste snaut 10,9 millioner kroner å bygge. I tillegg har ungdommen ment at det bør legges

til kostnader til inventar, i form av skaterampe­r til minst femseks millioner kroner i tillegg til dette.

– Det har vaert en suksess fra første dag med skatehalle­n på flyplassen. Samtidig er det kostbart å bare leie den. Fra Senterpart­iets sin del hadde vi håpet at det var mulig å bli eier av en skatehall, slik at vi slapp å ha den leia hele tiden. På lang sikt hadde det vaert en bedre løsning. Kanskje kunne vi også fått det mer sentralt slik at det var lettere å komme seg til og fra med buss. Men nå har vi gjort et aerlig forsøk, sa Jens Viken (Sp) fra talerstole­n.

Arbeiderpa­rtiets Kristoffer Birkeland Salvesen fortalte at også de var positive til Flipside og den betydninge­n det stedet har hatt både for ungdommen og i forhold at tilreisend­e har kommer for å benytte seg av tilbudet. Samtidig skulle de gjerne

sett at man så dette i et lengre perspektiv enn en ny leiekontra­kt på fire år.

– Vi synes det er synd at de ikke kunne hatt en plan som gikk litt lengre frem i tid, og det var også derfor jeg ønsket å utrede denne saken. Jeg stiller meg også litt spørrende når jeg ser de opplysning­ene som ungdomsråd­et får, som skal vaere med å utrede saken, at de har fått opplyst at den nye hallen skal bli mindre. Det kan ikke jeg se er en opplysning som er i noen av de andre sakspapire­ne. Da stiller jeg meg litt undrende til om det er noen som påvirker ungdommen i sine råd, sa Birkeland Salvesen fra talerstole­n, som samtidig understrek­te at de ikke kom til å gå imot innstillin­gen.

– Helt unikt

Krfs Øyvind Petterson mener man misforstår litt på noen

ting, og ikke innser hvor unikt Flipside-anlegget på flyplassen egentlig er.

– Det er ikke slik at man kan ta et anlegg som er bygd spesielt for en hall på en plass, og så bare sage det opp, flytte det og sette det opp igjen. Det er ikke mulig å få det like bra. Av og til kan det vaere at ungdommen vet bedre enn oss som har fått litt grå hår. Det er ikke sikkert vi skal håpe at de tar til vet. Det kan faktisk vaere at det i denne saken er de som har rett, sa Petterson fra talerstole­n.

Og fortsatte:

– I den opprinneli­ge saken var også et av alternativ­ene at vi kunne kjøpe anlegget der ute, så hvis kommunen absolutt vil bli eier av et skateanleg­g, så er jo det fullt mulig fremdeles. Jeg tror ikke at tilbudet fra eieren der ute er trukket tilbake, så hvis vi vil se litt lengre fremover, så kan alternativ­et vaere

at vi kjøper hallen som er helt unikt i stedet for å lage en dårlig kopi som vi mener kan ligge en bedre plass og dermed bli bedre.

SVS Elisabeth Stølen, som lenge har vaert en forkjemper for å bevare Flipside på flyplassen, mener også det er viktig å tenke langsiktig i denne saken.

– Det miljøet som er på Lista nå er skapt over lang tid, og jeg liker ikke at vi skal rippe opp i det miljøet som er skapt. Ungdommene selv ønsker heller ikke det. Det er også viktig at vi respektere­r det miljøet som er skapt der ute. Det er ikke bare en plass, men et miljø. Når det gjelder investerin­ger som ligger foran oss, så er det ikke de store investerin­gene igjen som skal til, og som vi kanskje tror, påpekte Stølen fra talerstole­n.

 ?? ALLE FOTO: OLAV HOEL ?? Skateanleg­get Flipside på flyplassen på Lista åpnet sommeren 2013.
ALLE FOTO: OLAV HOEL Skateanleg­get Flipside på flyplassen på Lista åpnet sommeren 2013.
 ?? ?? SVS Elisabeth Stølen mener det er viktig å bevare Flipside der det er i dag.
SVS Elisabeth Stølen mener det er viktig å bevare Flipside der det er i dag.
 ?? ?? Senterpart­iets Jens Viken viste til at man betaler mye i leie på Flipside.
Senterpart­iets Jens Viken viste til at man betaler mye i leie på Flipside.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway