Lister

Vil ta påsken «tilbake»

21 kirker og menigheter i et «utvidet» Lister går sammen om Påskefest i Sarons Dal. De håper at flest mulig blir med på å å ta «påsken tilbake».

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

I fjor trakk de opptil 800 personer til arrangemen­tet som feirer påsken i «ord og toner». Denne gangen er det enda flere medarrangø­rer og tirsdag møttes en god gjeng for å forberede begivenhet­en - som finner sted 20. mars.

Disse er med

Med seg på påskefeste­n har de Farmen-prest Thor Haavik, Stavanger Gospel Company sammen med Sveinung Hølmebakk og fire lokale kor; Hollenderb­yens Dannede Duer, Flekkefjor­d Kirkekor, Kvinlogsje­ntene og Soul Children. Førstnevnt­e har en «mini-påskevandr­ing» med fire avdelinger knyttet til palmesønda­g, skjaertors­dag, langfredag og første påskedag.

Når påskefeste­n er ferdig avrundet, er det lagt inn rom for at folk kan kjøpe brukte klaer fra Dina-stiftelsen, ta seg en matbit og kose seg. Derpå følger en siste begivenhet for kvelden:

– Konfekten på slutten er at Sveinung også gjør en intimkonse­rt etter påskefeste­n, forteller Glenn Tønnessen i Troens Bevis og Sarons Dal Arena.

Det felleskirk­elige arrangemen­tet er et opplegg for hele familien hvor man ønsker å ta påskehøyti­den «tilbake», sier Tønnessen.

– For oss bekjent er dette den største økumeniske fellessaml­ingen på mange år i et «utvidet» Lister, for det går fra Lindesnes til Moi.

– Hvordan kom dette arrangemen­tet på banen?

– Det var dirigenten i Stavanger Gospel Company som kom på dette for noen år siden. Rundt jula er det mange julekonser­ter og arrangemen­ter rundt budskapet, men påska har blitt mer «hytte, appelsin og kvikklunsj». Han hadde lyst til å ta påsken tilbake igjen og begynte med arrangemen­t rundt det, og da Glenn (Tønnessen, journ. anm) ble kjent med ideen fikk han tatt det med hit, forklarer pastor Lars Aksel Teistedal i Frikirken Flekkefjor­d.

– Gleder oss

For sokneprest Gunn Elvebakk er høydepunkt­et det å samle masse folk i godt lag og felles tro.

– Tilbakemel­dingene fra i fjor var at det var veldig fint med nattverd når det var så mange folk samlet, sier Kari Janne Broadhurst fra Kirken i Dalen.

Ifølge Stein Moen var det lett å bestemme seg for å bli med på arrangemen­tet.

– Å ta påsken tilbake er noe vi også har tenkt på over tid, og at det blir rett før påskeferie­n gjør at vi fanger opp de som reiser vekk på hytta og ferier. Da får de

med seg konserten og opplevelse­ne fra påskefeste­n inn i ferien, sier pastor Stein Moen ved Sion Moi, og legger til:

– Så det var lett å si ja med en gang Glenn nevnte det. Selv om vi er på feil side av fylkesgren­sen, sier Moen til latter fra medarrangø­rene.

I fjor var det 16 kirker og menigheter som gikk sammen om påskefeste­n, mens i år har det altså økt med fem. To av de nye deltakerne, Menigheten Håpet i Vanse og Farsund misjonskir­ke, formidler at de ser frem til opplevelse­n.

– Vi gleder oss veldig til påskefeste­n i år. Det er noe med å gå sammen som kristne uten disse skillevegg­ene, forteller Inger Johanne Åndal ved Menigheten Håpet.

– Jeg synes det er kjempespen­nende med så mange kor sammen, det gleder jeg meg spesielt til å høre, sier pastor Markus Kleppe ved Farsund misjonskir­ke

 ?? ALLE FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? 21 kirker og menigheter står sammen om påskefest. Onsdag møtte cirka halvparten til planleggin­g. Fotografer­t: Kari Janne Broadhurst (foran), Glenn Tønnessen (foran), Gunn Elvebakk (f.v), Astrid Mathisen, Stein Moen, Inger Johanne Åndal, Lars Aksel Teistedal, Hilde Johansen, Einar Drange, Sahas Wakode (foran ved scenekante­n), Markus Kleppe, Turid Nedland og Rune Åndal.
ALLE FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG 21 kirker og menigheter står sammen om påskefest. Onsdag møtte cirka halvparten til planleggin­g. Fotografer­t: Kari Janne Broadhurst (foran), Glenn Tønnessen (foran), Gunn Elvebakk (f.v), Astrid Mathisen, Stein Moen, Inger Johanne Åndal, Lars Aksel Teistedal, Hilde Johansen, Einar Drange, Sahas Wakode (foran ved scenekante­n), Markus Kleppe, Turid Nedland og Rune Åndal.
 ?? ?? Glenn Tønnessen, leder av Sarons Dal Arena, sier at det blir den største økumeniske fellessaml­ingen i et «utvidet» Lister på mange år.
Glenn Tønnessen, leder av Sarons Dal Arena, sier at det blir den største økumeniske fellessaml­ingen i et «utvidet» Lister på mange år.
 ?? ?? Kari Janne Broadhurst fra Kirken i Dalen hadde to små med seg som imponerte med tålmodighe­ten.
Kari Janne Broadhurst fra Kirken i Dalen hadde to små med seg som imponerte med tålmodighe­ten.
 ?? ?? Sokneprest Gunn Elvebakk.
Sokneprest Gunn Elvebakk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway