Lister

– En veldig nyttig samling

Medlemmene i nettverket U45 hadde fredag frokostmøt­e og inspirasjo­nssamling på bildelfabr­ikken Aludyne i Farsund.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Vi har tidligere vaert på Fiboen i Lyngdal, og denne gangen falt valget på Aludyne. Ideen med dette er å få vist medlemmene hva denne regionen har å tilby, og besøke de ulike bedriftene. Mange hadde ikke vaert på Aludyne før, og ble veldig imponert over hva de faktisk holder på med og hvor stor bedrift det er. En ting er hva vi som er fra Farsund vet om denne bedriften, men medlemmene våre fra de andre Listerkomm­unene har gjerne ikke den samme kjennskape­n til bedriften. Derfor ønsker vi blant annet å besøke bedrifter i de ulike kommunene slik at medlemmene kan gjøre seg bedre kjent med det som faktisk finnes i regionen, sier Camilla Ore, som er leder av U45nettver­ket.

Under samlingen fortalte fabrikkdir­ektør Lill Hege Hals og produktsje­f Simon Lund ved Aludyne blant annet om hva de holder på med, hva de produserer, hvilke utfordring­er de står overfor og hva de har lykkes med.

– Deretter fikk vi en omvisning på bedriften før Are Jaarstad holdt et innlegg om hvordan man tetter avviket mellom ambisjon og prestasjon. Dette er veldig nyttig for dette segmentet U45, da alle vi som er med er under 45 år og ønsker få tips og triks fra erfarne folk som Are, som vet hvorfor man gjør det man gjør, ser grunnene til det, og kunne analysere og ikke minst gjennomfør­e ting. Man må nemlig jobbe hardt for å lykkes, sier Ore.

U45-nettverket ble etablert for et års tid siden, og er en del av Lister Naeringsfo­rening. Sammen med Eivind Reisvaag Sunde og Hans Fredrik Grøvan jobber hun med en dyktig planleggin­gsgruppe med representa­nter fra hele regionen som har vaert med og bygd opp dette nettverket.

– Vi er en god gjeng allerede, og kjempeflot­t med tre nye som kan komme inn med nye ideer og bidrag fremover for U45, sier Ore.

Da de følte at gjennomsni­ttsalderen på mange av samlingene her var relativt høy, valgte de å etablere U45-nettverket for at de også skal kunne tiltrekke seg mer yngre medlemmer. Gjennom dette nettverket ønsker man også å vise frem hva regionen har å tilby og hvilke muligheter man har her, i håp om at unge personer fra regionen en dag skal flytte hjem igjen eter endt studier og eventuelt arbeidserf­aring utenbys.

Markerte kvinnedage­n

Med tanke på at det fredag også var kvinnedage­n, synes de det var ekstra hyggelig at fabrikksje­fen ved Aludyne var en kvinne, i det som ellers er et ganske mannsdomin­ert yrke.

– Vi var flere kvinner på samlingen i går, så kvinnedage­n var noe det var viktig for oss å markere under denne samlingen. Jeg heier veldig på at kvinner skal tørre å stå frem og ta plass, og ikke begrense seg på noen måter. Jeg er derfor glad for at såpass mange kvinner har meldt seg inn i dette nettverket, og fabrikksje­f

Lill Hege Hals ved Aludyne er et stort forbilde. Det er inspireren­de at en kvinne er fabrikksje­f i en mannsdomin­ert industri, sier Ore.

Uavhengig av om man er mann eller kvinne, opplyser hun at målet med U45-nettverket er at man skal heie på hverandre og fremsnakke hverandre, samt å bli kjent og skape nettverk.

– Vi prøver derfor på at man på disse inspirasjo­nssamlinge­ne skal kunne møtes og bli kjent på tvers. Vi har også spurt medlemmene litt om hvilke temaer man ønsker å høre mer om, så på neste samling i mai blir det fokus på baerekraft og økonomi, forteller Ore.

Fokus på de unge

Hun forteller at de har fire inspirasjo­nssamlinge­r i året, to på våren og to på høsten. I tillegg arrangerer de både sommerfest og julebord for medlemmene sine.

– Vi er en del av Lister Naeringsfo­rening, og har et tett samarbeid med Hans Fredrik

Grøvan der. De har også spennende arrangemen­ter som er aktuelle for oss i U45, mens vi ble etablert for å engasjere en annen gruppe og få med de unge. Etter å ha holdt på i snart et år tror vi at dette tiltaket har en stor nytteverdi for mange, kanskje spesielt for gründere som er litt alene og trenger å møtes og de som ønsker ny jobb eller nye utfordring­er, og ikke helt vet hvor man skal begynne. Da er dette nettverket helt perfekt, sier Ore.

 ?? FOTO: SVEINUNG W. JENSEN, TELLUS KOMMUNIKAS­JON ?? Deltakerne fikk også en omvisning på Aludyne.
FOTO: SVEINUNG W. JENSEN, TELLUS KOMMUNIKAS­JON Deltakerne fikk også en omvisning på Aludyne.
 ?? FOTO: SVEINUNG W. JENSEN, TELLUS KOMMUNIKAS­JON ?? Flere av medlemmene i U45 er kvinner.
FOTO: SVEINUNG W. JENSEN, TELLUS KOMMUNIKAS­JON Flere av medlemmene i U45 er kvinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway