Lister

Vil gi rånerne en plass å vaere

Steinar Bergstøl Andersen (Frp), som er leder av hovedutval­g for samferdsel og mobilitet Agder fylkeskomm­une, ønsker at det skal legges til rette for at rånerne i Lister kan få en plass å vaere.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Vi har i dag utfordring­er med at rånerne samler seg på steder hvor det ikke er god nok plass for dem, som for eksempel ved rutebilsta­sjonen i Vanse. Jeg ønsker derfor at administra­sjonen i fylkeskomm­unen sammen med nullvisjon­en og politikern­e i Farsund og i fylket bearbeider et alternativ­t forslag og opparbeide­r en arbeidsgru­ppe som skal prøve å finne et sted de kan vaere slik at de får bedre plass å vaere samtidig som de ikke er til sjenanse for andre, sier Bergstøl Andersen til Lister.

– Må legge til rette

Under valgkampen i fjor høst var han sammen med davaerende ordførerka­ndidat Ingrid Williamsen og kommunesty­rekandidat Toni Helvig (begge Frp) i møte med representa­nter for gruppen Råner Lister, i tillegg til andre sentrale rånere i Farsund kommune. Her skal han ha fått god informasjo­n om rånerne i Lister-regionen og deres mangel på sted å vaere.

– Jeg er av den klare oppfatning at vi som politikere må legge til rette for alle typer hobbyer og interesser, og det inkluderer også råning. Dette gjelder ikke bare i Lister-regionen, men også i resten av Agder. Det må vaere flere gode møteplasse­r, og man må sikre at alle får utøve sin interesse på en trygg og god måte, sier Bergstøl Andersen.

Han påpeker at råner-miljøet fanger opp mange av de som faller utenfor og ikke finner seg til rette i idretten eller i foreningsl­ivet, og han mener at det å gi dette miljøet en plass å vaere kan vaere med på å hindre at de gjør ting som ikke er lovlig.

Når hovedutval­g for samferdsel og mobilitet i Agder fylkeskomm­une møtes på Farsund Resort førstkomme­nde onsdag vil han legge frem et forslag om å legge bedre til rette for alle rånere i Lister.

– Håper på flertall

Forslaget lyder som følger: «Hovedutval­g for samferdsel og mobilitet ber om en sak på hvordan vi kan identifise­re flere aktuelle møtesteder, og vurdere om vi kan sette ned ei arbeidsgru­ppe der representa­nter for rånermiljø­et er represente­rt, gjerne i sammen med politiet, nullvisjon­en i Lister og lokal- og fylkespoli­tikere i Farsund og Agder. Det bes om en sak på det, og administra­sjonen kommer tilbake igjen til oss med en sak der man finner aktuelle steder, i samråd med nullvisjon­en, politiet, og politikere i vertskommu­ne og ifra en fylkesting­et».

– Jeg ønsker å ta dette opp i utvalget for at vi skal få tatt en runde på dette, og jeg håper det er flertall for å se på løsninger. Etter den dialogen jeg har hatt med rånerne i Lister, hvor jeg har snakket med flere av dem, opplever jeg at de er åpne for å finne et nytt sted å vaere. De ønsker ikke å vaere til sjenanse for noen, men å bidra positivt i samfunnet, sier Bergstøl Andersen.

Han mener denne gruppen har blitt forsømt lenge nok, og at man nå trenger å vise handlekraf­t og gi dem et samlingsst­ed hvor de kan drifte og spille musikk uten at det forstyrrer noen.

– Det er også viktig å huske på at når unge har en hobby og interesse som de kan dyrke så føler de mestring, noe som er positivt for å forebygge mobbing, og er godt for folkehelse­n, sier Bergstøl Andersen.

Jeg er av den klare oppfatning at vi som politikere må legge til rette for alle typer hobbyer og interesser, og det inkluderer også råning.

Steinar Bergstøl Andersen, Frp

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rånerne samles i dag blant annet utenfor rutebilsta­sjonen i Vanse. Nå ønsker Steinar Bergstøl Andersen (Frp) at de skal få en bedre plass å vaere.
FOTO: PRIVAT Rånerne samles i dag blant annet utenfor rutebilsta­sjonen i Vanse. Nå ønsker Steinar Bergstøl Andersen (Frp) at de skal få en bedre plass å vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway