Lister

Anbefaler å takke nei til bryggeanle­gg

Kommunedir­ektøren i Farsund, Ståle Manneråk Kongsvik mener Farsund kommune bør takke nei til å overta bryggeanle­gg på Gåseholmen gratis.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Saken skal opp til formannska­pet i Farsund kommende torsdag.

Bakgrunnen er at kommunen i februar 2023 mottok et tilbud fra KS Nyholmen om vederlagsf­ri overtakels­e av bryggeanle­gg på Gåseholmen (gnr./bnr. 3/148.)

Begrenset økonomisk potensial

Selve overtakels­en vil vaere kostnadsfr­i, da eiendommen tilbys gratis og KS Nyholmen vil baere kostnader med oppmåling, fradeling og overskjøti­ng.

Kommunedir­ektøren argumenter­er med at en overtakels­e av eiendommen vil imidlertid føre til at kommunen får en rekke nye kostnader i tiden fremover. Da i forbindels­e md kostnader knyttet til oppgraderi­ng og vedlikehol­d av bryggeanle­gget.

Han informerer og at eiendommen­s økonomiske potensial er svaert begrenset.

Det er eier av eiendommen, KS Nyholmen, som plikter å vedlikehol­de bryggeanle­gget og sikre at bryggene kan disponeres av allmennhet­en.

Kommunedir­ektøren informerer at dersom kommunen overtar eiendommen, vil dette vaere kommunens ansvar. Det foreligger ingen tilstandsr­apport for bryggeanle­gget, men da det er cirka 20 år gammelt, må det påregnes at det vil ha behov for oppgraderi­ng og vedlikehol­d.

712 kvadratmet­er

Eiendommen som tilbys kommunen er 712 kvadratmet­er, hvor formålet er regulert som havneområd­e.

Eiendommen består hovedsakel­ig av cirka en meter av plattingen innenfor trebryggen langs vannkanten, samt infrastruk­turen som er tilknyttet bryggeanle­gget (belysning, strøm og vann).

Sørvest på eiendommen er det en steintrapp som går opp til Barbros gate.

I tilknytnin­g til eiendommen ligger det to flytebrygg­er på nordvestsi­den. Det er Farsund kommune som eier disse, og dette området er regulert som liggekai for fiskebåter.

På nordøstsid­en ligger det en mindre flytebrygg­e, samt en rekke båtplasser på østsiden. Dette er en egen eiendom (gnr./ bnr. 3/112) som eies av Gåseholmen Båtanlegg Sameie, og dette

området er regulert som privat småbåthavn.

Det fremgår av tilbudet at KS Nyholmen ønsker at Farsund kommune overtar eierskapet slik at kommunen kan «sikre eierskapet og kvaliteten på det arealet som båtturiste­ne gjerne

benytter. Samtidig sikres muligheten til enkel fremføring av ny infrastruk­tur i traseen innenfor selve trebryggen».

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Farsund kommune har fått tilbud om vederlagsf­ri overtakels­e av bryggeanle­gg på Gåseholmen – gnr./bnr. 3/148
FOTO: OLAV HOEL Farsund kommune har fått tilbud om vederlagsf­ri overtakels­e av bryggeanle­gg på Gåseholmen – gnr./bnr. 3/148
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Kommunedir­ektør Ståle Manneråk Kongsvik mener det ikke vil lønne seg at kommunen takker ja til å overta bryggeanle­gg på Gåseholmen.
FOTO: OLAV HOEL Kommunedir­ektør Ståle Manneråk Kongsvik mener det ikke vil lønne seg at kommunen takker ja til å overta bryggeanle­gg på Gåseholmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway