Lister

Rundt 150 barn koste seg på cup

Lørdag arrangerte FLIK Lions cup i Alcohallen i Farsund.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

En av de som deltok på turneringe­n var førsteklas­singen Jørgen Mathingsda­l, som spiller på FLIK, og er sønnen til tidligere Flik-spiller Karl Mathingsda­l.

– Det er gøy å spille her. Det jeg liker best er å score mål, og så håper jeg jo alltid at vi skal vinne, sier Jørgen.

Ifølge faren har han spilt fotball helt siden han kunne sparke i en ball.

– Det er hver dag, hele tiden, så det er bra. Om han har laert det av meg vet jeg ikke, men han er veldig interesser­t, sier Karl.

Han var også lagleder for laget sønnen spilte på.

– Vi er rundt 30 stykk på trening hver mandag. I dag har vi med 25 spillere fordelt på fem lag. Vi prøver å vaere med på de turneringe­ne vi kan, og skal kanskje snart vaere med på en turnering i Kvinesdal, sier Karl.

Liker å score mål

En annen som deltok på turneringe­n var seks år gamle Jonah Sundt fra FLIK, som også synes det var gøy å vaere med på denne cupen.

– Jeg har spilt fotball siden i høst, og synes det gøyeste er å score mål, sier Sundt.

Åtte år gamle Markus Håheim spiller også på FLIK, og forteller at han liker best å spille på midtbanen.

– Jeg har spilt fotball siden jeg gikk i førsteklas­se, og nå går jeg i tredje. Det jeg liker best er å score, og jeg har scoret litt. Drømmen er å en dag spille for Tottenham, sier Håheim.

– Mye bra spill

Lister møtte den åtte år gamle Spind-spilleren Arn Haugland like etter at laget hadde slått FLIK 4–1 i deres siste kamp for dagen, noe han selvsagt var fornøyd

med.

– Det var veldig gøy å spille denne kampen, også fordi vi fikk til mye bra spill. I tillegg scoret jeg også et av målene, forteller Arn.

– Hvordan har det gått for dere i denne cupen?

– Vi tapte den første kampen 3–1 og vant den andre 3–1. I den tredje kampen spilte vi uavgjort 2–2 før vi nå vant denne kampen 4–1. Jeg er veldig fornøyd, sier Arn.

Hans far Bjørn Ove Haugland, som fungerte som lagleder for dette laget, forteller at de hadde

med seg fire lag fra Spind på denne turneringa. Han skryter av innsatsen til laget sitt.

– Innsatsen har vaert kjempeflot­t. De var dyktig slitne på slutten av kampen, så det er full fart og ganske intenst med bare et kvarters pause mellom hver kamp. Så er det gøy å se at de får til litt pasninger, og ikke bare løp og spark, men at de også får til litt spill. Ellers synes de jo det er kjempestas å vaere med på dette med mange kamper, mye folk og kiosk. Så er det jo veldig gøy med medaljen til slutt, sier Bjørn Ove Haugland.

Fornøyd med oppmøtet

Helge Morris Nesheim, som er daglig leder i FLIK, forteller at dette er en cup som blir arrangert hvert år, og han synes det er moro å se barna i aksjon og koser seg med fotball.

– Det er enormt mange og fullstappe­t hall, så det er kjempegøy. Det er 157 barn med om alle som er påmeldt har kommet, og de er fra lokaldistr­iktet her. Vi hadde kanskje håpet at det hadde vaert noen fra Flekkefjor­d og Kvinesdal, men det klaffet ikke for dem denne gangen. Det har uansett vaert et bra oppmøte, så vi er veldig fornøyd, sier Nesheim.

Han skryter også av de som stiller opp på denne turneringa.

– Vi har vaert heldige med denne Lions cup at vi får med oss trenere og alle andre som gjør en kjempejobb. De stiller opp og rigger. Det er foreldregr­uppene for de yngste som står for det tekniske i dag, og det er bra, sier Nesheim.

 ?? ALLE FOTO: OLAV HOEL ?? - Det er gøy å spille her, sier Jørgen Mathingsda­l.
ALLE FOTO: OLAV HOEL - Det er gøy å spille her, sier Jørgen Mathingsda­l.
 ?? ?? FLIKS Jonah Sundt er sulten på scoringer.
FLIKS Jonah Sundt er sulten på scoringer.
 ?? ?? Markus Håheim drømmer om å bli proff.
Markus Håheim drømmer om å bli proff.
 ?? ?? Her har et av Spinds lag fåt sin medalje. Foran fra venstre: Alfred Torp Rullestad, og Sondre Elias Andreassen. Bak fra venstre: Lucas Antonsen, Aron Haugland, Aksel Grødem og Nicklas Granmo Iversen.
Her har et av Spinds lag fåt sin medalje. Foran fra venstre: Alfred Torp Rullestad, og Sondre Elias Andreassen. Bak fra venstre: Lucas Antonsen, Aron Haugland, Aksel Grødem og Nicklas Granmo Iversen.
 ?? ?? Helge Morris Nesheim er fornøyd med turneringa.
Helge Morris Nesheim er fornøyd med turneringa.
 ?? ?? Spinds Arn Haugland i aksjon.
Spinds Arn Haugland i aksjon.
 ?? ?? Barna ga alt på cupen.
Barna ga alt på cupen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway