Lister

«Pulverkaff­e og Mariekjeks er ikke fra Gud»

-

Refleksjon­er rundt Hebr 13, 7 – 8.

Gordon Johnsen, grunnlegge­ren av Modum Bad, fortalte om ei dame som hadde gebursdag, og mannen sendte henne en hilsen fra Bibelen da han var bortreist på hennes dag. Hun leste den opp sammen med gode venner. Mannen skulle hilse med Heb 13, 8, men byttet tallene med Heb 8, 13 som lyder: «Idet Han sier «en ny pakt», har Han gjort den første foreldet. Det som er i ferd med å bli foreldet og gammelt, er naer ved å bli borte.»

Vennene lo over «trykkfeile­n». Det er viktig med riktig skriftsted.

Gordon Johnsen var forresten en stor psykiater og kristenled­er. Hans røtter var fra Feda i Kvinesdal. Hans kone Inga var fra Øye i Kvinesdal. Om sommeren ferierte de på Feda. Gordon Johnsen ble syk og innlagt på Flekkefjor­d sykehus en sommerferi­e. Han kom ikke ut av sykehuset, men døde av hjertesvik­t der i 1983. Per Arne Dahl som da var sjelesørge­r ved Modum Bad besøkte sin overordned­e og venn på sykehuset. Dahl var klar over at dette kunne vaere siste gang de møttes. De hadde en hjertegod samtale. Og de hadde blant annet en god bønnestund før de skiltes.

Bønnen fortalte om Gordon Johnsens romslighet og økumeniske holdning. For han nevnte spesielt tre personer ved navn i sin bønn – de var på hver sin fløy i det kristne landskapet, nemlig professor Jacob Jervell, evangelist Aril Edvardsen og generalsek­retaer Gunnar Prestegård. Han bad spesielt om Guds velsignels­e over dem. En vakker handling som viste et stort kristent sinnelag.

Etter bønnestund­en og noen avskjedsor­d var Per Arne Dahl på vei ut døra, da ropte Gordon Johnsen spontant, og det var det siste han sa: «Du må hilse til kjøkkensje­f Nelly og si til henne at hun fortsatt må servere kokekaffe og de gode saftige wienerbrød­ene til fredagssam­lingene, for pulverkaff­e og Mariekjeks er ikke fra Gud.»

Så naer himmelen, han døde neste dag, og så med begge beina plantet på jorda.

 ?? Sten Sørensen, pastor og forfatter ??
Sten Sørensen, pastor og forfatter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway