Lister

Stort engasjemen­t rundt lokaliseri­ngsdebatt

– Det er gøy å se engasjemen­tet fra formannska­pet i denne saken, smilte ordfører Ingrid Merethe Williamsen da mulig fremtidig bruk av en ny etasje over Amfi ble diskutert.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Hvis en da i tillegg kan få sprengt en tunnel gjennom Møllerhaug­en og binde byen mer sammen, så snakker vi virkelig.

Kenneth Engvoll Løland, Sp

Sørlandet sykehus Helseforet­ak ved Klinikk for psykisk helse – psykiatri og avhengighe­tsbehandli­ng har bestemt at tjenestene innen tverrfagli­g spesialise­rt rusbehandl­ing og psykisk helsevern for barn, unge og voksne i Lister-regionen skal samlokalis­eres.

Det er foreløpig ikke avgjort hvor. Farsund kommune er dermed én av de aktuelle stedene.

Kommunedir­ektøren i Farsund mener en ny etasje på Amfi vil vaere et god plassering. Det synes formannska­pet også.

Dette må vaere på plass

I sakspapire­ne før torsdagens formannska­psmøte fikk politikern­e vite hvilke kriterier som må kunne krysses av lokalt for å ha en aktuell plassering i sin kommune.

Aktuelle tomter må vaere minimum 5.000 kvadratmet­er, ha gode uteområder og en sentral beliggenhe­t med enkel adkomst for person- og varetransp­ort.

I tillegg vil følgende forhold vaere av betydning for anbefaling av sted:

Naerhet til kommunesen­teret Naerhet til kollektivt­ilbud Naerhet til rekreasjon­sområder Parkerings­muligheter for pasienter, ansatte og tjenestebi­ler

Naerhet til hovedveifo­rbindelser (E 39-påkjørsel i 2040)

Sikkerhet i forhold til naturskade­r, som flom og ras

Stabilitet i infrastruk­tur (Strøm, IKT, vannforsyn­ing, veinett)

Bygningsma­ssen skal inneholde både sengepost og poliklinis­k virksomhet med tilhørende areal for pasienter og ansatte. Den samlede virksomhet­en er estimert til cirka 110-115 årsverk.

Mange rekreasjon­smulighete­r

Elisabeth Stølen (SV) er senterlede­r for Amfi og ble erklaert inhabil . Kenneth Engvoll Løland (Sp) tok hennes plass rundt bordet før saken ble behandlet.

Arnt Abrahamsen (Ap) tok ordet først og ga uttrykk for at han synes forslaget fra kommunedir­ektøren er godt.

– Jeg har tenkt mange ganger på hva vi kan bruke taket på Amfi til, sa han før han ga uttrykk for en viss usikkerhet rundt punktet angående rekreasjon­sområder.

Ordfører Williamsen var raskt ute med å ramse opp det hun mener kan kalles for gode rekreasjon­smulighete­r i naerheten, slik som Varbak, bryggeslen­gen, Farøyparke­n med mer. Dette mener hun kommunen

må bruke aktivt i sitt forslag om å samlokalis­ere i Farsund.

Arnt Abrahamsen var skjønt enig i dette.

– Det var det jeg ville påpeke; at det er viktig å få fram hva som ligger i våre rekreasjon­sområder, sa han.

Møllerhaug­en-tunnel

Ifølge sakspapire­ne er også Tingvollen i Vanse og Grønnbygge­t ved Alcoa blitt vurdert før valget falt på Amfi.

– Det er veldig greit at det er utredet flere alternativ­er, sa Jostein Kydland (KRF).

Kenneth Engvoll Løland påpekte at den skisserte løsningen ser veldig fin ut og kommer til å løse en del parkerings­problemati­kk.

– Hvis en da i tillegg kan få sprengt en tunnel gjennom Møllerhaug­en og binde byen mer sammen, så snakker vi virkelig, smilte han.

Når det kommer til rekreasjon­sområder lurte han på om det ikke foreligger en avtale om at den lille parkerings­plassen

foran Amfi egentlig skulle vaere en park?

– Her er det en gylden mulighet til å få pushet på dette, sa han.

Ikke bare på landjorda

– Rekreasjon behøver jo ikke bare foregå på landjorda, minnet Lars Tjelland (Frp) formannska­pet om.

Amfi Farsund ligger som kjent like ved sjøen.

– Her ligger vi helt i kanten av et uendelig stort friområde som det godt går an å omtale positivt, påpekte Lars Tjelland (Frp), noe mange nikket enig i rundt bordet.

Også Pål Erik Hals (H) tok ordet. Han benyttet anledninge­n til å berømme administra­sjonen sitt arbeid med denne saken.

– Den er kjempeinte­ressant. Det er viktig å få belyst de gode rekreasjon­sområdene vi har langs brygga, universell adkomst og alt vi kan skilte med. Kanskje dette kan vaere et påskudd for å gjøre det enda finere og utvikle det enda mer, sa han.

Jostein Kydland (KRF) hang seg på:

– Jeg blir gira, ler han, og ramset opp allerede nevnte perler i sentrum og plusset på med noen flere.

– Det er nok å skryte av, påpekte han.

– Og BUA som gjør hele vannspeile­t tilgjengel­ig med utlån av utstyr, la Tjelland til.

Entusiasme

– Det er veldig gøy å se entusiasme­n fra formannska­pet på dette forslaget. Det er veldig bra, sa ordføreren, før Kydland igjen tok ordet.

– Det var et betimelig spørsmål å stille av Abrahamsen, for jeg vil jo tro at mange når de leser «rekreasjon» har en tanke om hva det er. Og da ser man kanskje for seg en grønn flekk med ett eller annet, men det kan jo vaere så mye mer, sa han.

Kenneth Engvoll Løland nevnte igjen at det likevel hadde sett fint ut med en liten park i umiddelbar naerhet, og henviste til den tidligere skisserte parken på framsiden av senteret.

– Kommunedir­ektøren må rundt og ta bilder nå, lo ordføreren før politikern­e gikk til avstemming.

Som forventet ble det vedtatt enstemmig å foreslå taket på Amfi som plassering for samlokalis­eringen overfor Sørlandet sykehus.

 ?? FOTO: RUNE HAUAN ?? Formannska­pet trakk fram både fine sentrumsna­ere områder på landjorda i tillegg til sjøen som mulige rekreasjon­sområder knyttet til et mulig nytt helsetilbu­d på toppen av Amfi Farsund.
FOTO: RUNE HAUAN Formannska­pet trakk fram både fine sentrumsna­ere områder på landjorda i tillegg til sjøen som mulige rekreasjon­sområder knyttet til et mulig nytt helsetilbu­d på toppen av Amfi Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway