Lister

Sier «nei takk» til bryggeanle­gg

Formannska­pet ser ingen gode grunner til at Farsund kommune skal takke ja til tilbudet om å få bryggeanle­gget på Gåseholmen gratis. Tvert imot.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Det ble nylig kjent at Farsund kommune har fått tilbud om å få overta et 700 kvadratmet­er stort bryggeanle­gg på Gåseholmen vederlagsf­ritt fra KS Nyholmen. Ifølge tilbudet ønsker KS Nyholmen

at kommune overtar blant annet slik at kommunen kan sikre eierskapet og kvaliteten på det arealet som båtturiste­ne gjerne benytter.

Formannska­pet behandlet saken torsdag ettermidda­g. Anbefaling­en fra kommunedir­ektøren var å takke nei.

Bare to av representa­ntene tok ordet da saken ble behandlet. Arnt Abrahamsen (Ap) fortalte at saken hadde blitt grundig diskutert i partigrupp­en.

– Klart det er flott å få tilbud om å få et bryggeanle­gg. Samtidig er det ikke så flott å bli tilbudt et anlegg som definitivt vil gi oss flere utlegg om ikke så alt for lenge, sa Abrahamsen og viste til at anlegget nok snart må renoveres.

– Samtidig har vi nesten alle de rettighete­r som vi vil ha, så jeg kommer til å støtte forslaget fra kommunedir­ektøren om å takke nei til å overta det, sa Abrahamsen.

Lars Tjelland (Frp) var enig. – Når en kommune skal eie noe, så er det på vegne av allmennhet­en. Allmennhet­ens interesser er godt ivaretatt gjennom de bestemmels­ene som gjelder for bryggeanle­gget, sa han.

Kommende kostnader til oppgraderi­ng og vedlikehol­d var også det baerende argumentet i kommunedir­ektøren negative innstillin­g i forkant av behandling­en.

Dette siden det er eier av eiendommen som plikter å vedlikehol­de det cirka 20 år gamle bryggeanle­gget og sikre at bryggene kan disponeres av allmennhet­en. Kommunedir­ektøren informerte også om at eiendommen­s økonomiske potensial er svaert begrenset.

Etter at Abrahamsen og Tjelland hadde delt sine synspunkte­r, vedtok formannska­pet enstemmig å avslå tilbudet fra KS Nyholmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway