Lister

– Det var en ekstrem god følelse!

Helene Kirkedam vant sin duell i The Voice fredag, mens Arthur Stulien tapte sin. Begge gikk likevel videre i den Tvsendte sang-konkurrans­en.

-

Det har vaert en grei start på 2024! Arthur Stulien

– I løpet av 10 sekunder røk jeg ut av konkurrans­en for så å bli reddet med videre. Det var en ekstrem god følelse! stråler Arthur Stulien.

Artisten fra Byremo var én av to lokale deltagere fra Lister som deltok i den ferskeste utgaven av The Voice, som ble sendt på TV2 fredag kveld. Både nevnte Stulien og Helena Kirkedam fra Sveindal i Lyngdal har tidligere i sangkonkur­ransen imponert mentorene med sine fremførels­er, og ble dermed sendt videre fra de innledende blind-auditionen­e til duellene der de synger duett med andre deltagere.

– Spenstig valg

Stulien sang sammen med - eller mot, om du vil - Rebecca Bangfield. Mentor Espen Lind hadde valgt sangen «Foolish Games» av artisten Jewel.

– Det var et litt spenstig valg. Hverken Rebecca eller jeg er i den sjangeren. Sangen jeg sang i blind-audition har mye power, mens dette er en sår sang. Espen Lind har imidlertid vaert i gamet lenge og vet hva han holder på med. Sangen han valgte vokste på meg. Vi fikk utfolde stemmene våre på en fin måte, og vist følelser både i sang og opptreden, sier Stulien, som var fornøyd med egen innsats.

– Men Rebecca gjorde det også veldig bra. Begge fortjente å gå videre. Jeg tenkte at hvis jeg ryker nå, så har jeg gitt alt, forteller 29-åringen.

Ble stjålet

Det skulle vise seg å bli svaert spennende da Espen Lind måtte velge en av dem videre. Valget falt på Bangfield. Stulien rakk imidlertid ikke å bearbeide skuffelsen før en av de andre mentorene, Ina Wroldsen, trykket på knappen og «stjal» Stulien med videre i konkurrans­en.

– Mentorene kan stjele to deltagere hver, forklarer Stulien som dermed i siste liten ble reddet med videre i konkurrans­en.

– Hvordan de seneste ukene vaert?

– Det har vaert vilt! Sist uke sang jeg for 10–15.000 personer da jeg varmet opp for Brad Paisley i Oslo Spektrum. Jeg var også på God Morgen Norge på TV2, så det har vaert innholdsri­ke dager. Jeg har også fått mange flotte tilbakemel­dinger og flere spillejobb­er. Det har vaert en grei start på 2024!

– Surrealist­isk

Helena Kirkedam fra Sveindal i Lyngdal møtte fredag kveld Joy Dragland i duell. Etter at de to hadde sunget sangen «Conqueror» av artisten Aurora, var det Kirkedam som ble valgt med videre til knockout–runden av deres felles mentor Yosef Woldemaria­m.

– Det hele var så surrealist­isk, jeg vet ikke helt hvordan jeg kan beskrive det på en annen måte. For jeg tenkte jo på Joy som ikke kom videre, men så var jeg jo dritglad for å gå videre selv, sier Kirkedam, som roser sin konkurrent.

– Hun gjorde at det ble en så fin opplevelse som det ble - gjennom å gjøre meg trygg og at vi hadde så gøy sammen. Det var viktig, mener hun.

Stor opptur

For 20-åringen har The Voice hittil vaert en eneste stor opptur. Først fikk hun alle fire dommerne til å snu seg under blind audition, før hun gikk seirende ut duellen. At hun i det hele tatt ble med i sangkonkur­ransen kan hun takke en venninne for. Det var nemlig venninnen som meldte henne på.

Men det er en ting som Kirkedam ikke synes er så gøy.

– Hele opplevelse­n har vaert veldig kul og jeg har truffet veldig mange fine folk, men jeg er jo med først og fremst fordi jeg synes det er gøy å stå på scenen og synge for folk. Ikke for å vise at jeg er «bedre» enn noen andre til å synge, så konkurrans­easpektet er litt rart fortsatt.

20-åringen har tidligere uttalt at hun ikke har sunget så veldig mye offentlig før. Men det ble en del opptredene­r knyttet

til at hun gikk på musikklinj­en på Oasen videregåen­de skole i Vennesla før hun begynte å studere psykologi på Universite­tet i Bergen. Hun har også sunget noe på bedehus og og i lovsangsam­menheng.

I tillegg til de to lokale artistene omtalt i denne saken, er også

Tor Vidar Rennestrau­m fra Kvinesdal videre i The Voice, etter at han vant sin duell fredag 1. mars.

 ?? FOTO: TV2 ?? Arthur Stulien tapte fredagens duell mot Rebecca Bangfield i The Voice. Artisten fra Byremo reddet likevel plassen videre i konkurrans­en.
FOTO: TV2 Arthur Stulien tapte fredagens duell mot Rebecca Bangfield i The Voice. Artisten fra Byremo reddet likevel plassen videre i konkurrans­en.
 ?? FOTO: TV2 ?? Arthur Stulien ble overrasket over sangvalget før duellen, men låten vokste på ham og han er i etterkant fornøyd med hva den fikk fram i ham.
FOTO: TV2 Arthur Stulien ble overrasket over sangvalget før duellen, men låten vokste på ham og han er i etterkant fornøyd med hva den fikk fram i ham.
 ?? FOTO: TV2 ?? Helene Kirkedam (til venstre) vant duellen mot Joy Dragland fredag.
FOTO: TV2 Helene Kirkedam (til venstre) vant duellen mot Joy Dragland fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway