Lister

– En hyggelig overraskel­se

Odd Stakkeland og Leif Hunsbedt ble denne uken utnevnt til de to første aeresmedle­mmene i Knaben og Fjotland idrettslag, etter at de to lagene slo seg sammen i 2017.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Jeg ble voldsomt overrasket. Jeg fikk en melding med spørsmål om jeg kunne komme på årsmøtet, og jeg tenkte kanskje de ville ha meg inn i styret igjen. Jeg kom ikke på noe sånt som dette, så det var en hyggelig overraskel­se, sier 76 år gamle Odd Stakkeland.

Etter å ha bodd noen år på Østlandet, blant annet på grunn av studier, flyttet han i 1976 tilbake til hjemstedet på Kvinlog i Kvinesdal. Kort tid etter begynte han å engasjere seg i davaerende Fjotland idrettslag, noe han fortsatte å gjøre etter at idrettslag­et slo seg sammen med Knaben IL 1. januar 2017. I løpet av disse årene har han i mange år vaert med i styret, hvor han blant annet har vaert kasserer og sekretaer, i tillegg til å ha hatt ulike treneroppd­rag i friidrett og fotball og kjørt løyper på vinteren.

Lysløype

I begrunnels­en for utnevnelse­n påpekes det blant annet at han var en pådriver og ivrig dugnadsarb­eider da lysløypa ble etablert på Kvinlog tidlig i 1980-årene, og var igjen på tilbud siden da løypa nå ble oppgradert. I tillegg er han trolig den mannen i Fjotland som har flest runder rundt løypa på Kvinlog for å lage fine skiforhold for allmenhete­n med både snøscooter, tråkkemask­in og nå ATV. Han skal også ha vaert på nesten hver dugnad da de skiftet ut kunstgress­et på fotballban­en, og stiller opp på dugnadsarb­eider i forbindels­e med etablering av den nye flerbruksh­allen som er under etablering og ellers når det er noe som trengs å ta tak i idrettslag­et

– Det er veldig hyggelig å bli utnevnt til aeresmedle­m. Det er riktignok mange som gjør dugnadsarb­eid, men jeg setter pris på dette. Jeg har jobbet en del dugnad, saerlig etter at jeg ble pensjonist, og det er noe jeg har satt pris på, sier Stakkeland.

Ellers skal han ha vaert med i både idrettsråd­et i kommunen og vaert engasjert i idrettsarb­eid.

– Jeg har i alle år vaert opptatt av at barn og unge her oppe i bygda skal ha en grei aktivitet, så det er noe jeg har jobbet for. Det at dugnadsinn­satsen har minket her i Norge tror jeg de fleste merker rundt omkring, så så lenge jeg har helse til det synes jeg det er greit å avlaste de unge. De er gjerne opptatt med egne unger, så da er det greit at vi pensjonist­er også kan trå til av og til, sier Stakkeland.

Ulike verv

Leif Hunsbedt har vaert formann i Knaben idrettslag i periodene 1997-2000 og 2002-2004 og i Knaben og Fjotland idrettslag i 2022. I tillegg har han vaert både sekretaer og kasserer i mange år. Tirsdag ble også han utnevnt til aeresmedle­m for sin innsats.

– Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til og satt pris på, og så får andre vurdere hvem som skal få denne typen utmerkelse. Jeg synes egentlig det er moro og givende å bli med på denne typen arbeid. Det er ikke noe stort offer å yte en innsats for et idrettslag som dette, sier Hunsbedt, som ikke hadde anledning til å vaere til stede på tirsdagens årsmøte.

Selv om hans engasjemen­t i idrettslag­et har vaert litt av og på, blant annet på grunn av andre gjøremål, legger han ikke skjul på at han synes det er viktig å engasjere seg.

– Det er både nødvendig og viktig at noen engasjerer seg og bidrar med frivillig innsats for å vaere med og lage et godt tilbud. Idrettslag­ene får mye støtte fra både kommuner, banker og sponsorer for øvrig, så da er det bare rett og rimelig at medlemmene stiller opp og bidrar positivt til å lage aktivitet, og bidra sammen med både offentlige og private sponsorer for at det kommer inn penger, sier Hunsbedt.

Vivian Frigstad Kvinlaug, som under tirsdagens årsmøte valgte å gå av som styreleder, forteller at Stakkeland og Hunsbedt er de to første aeresmedle­mmene som har blitt utnevnt etter at Knabel IL og Fjotland IL slo seg sammen til et idrettslag fra 1. januar 2017. Hun forventer derimot at det vil komme flere utnevnelse­r fremover.

– Det er mange som legger ned en stod dugnad og engasjemen­t i den nye idrettshal­len som er under oppføring og ellers i forbindels­e med blant annet løypa, så jeg regner med at aeresmedle­mmene fylles på etter hvert, sier Kvinlaug.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Odd Stakkeland mottok det synlige beviset av Vivian Frigstad Kvinlaug
FOTO: PRIVAT Odd Stakkeland mottok det synlige beviset av Vivian Frigstad Kvinlaug

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway