Lister

Fasteaksjo­nen gjør det mulig å rykke ut i krig og katastrofe­r

-

I flere tiår har norske konfirmant­er vaert med på denne enorme dugnaden, som gjør det mulig å rykke ut i kriser. I våre menigheter, Kvås, Lyngdal, Austad og Korshamn, skal vi gjøre dette tirsdag 19. mars.

Verden slik den ser ut i dag krever mye av oss. Den krever at Kirkens Nødhjelp er til stede der nøden er størst. Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n gjør det mulig. To uker før påske hvert eneste år, går rundt 40.000 bøssebaere­re fra dør til dør over hele landet og samler inn penger til arbeidet deres.

Takket vaere Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n var de i fjor til stede med nødhjelp i jordskjelv­et i Syria. Det kunne de også i jordskjelv­et i Afghanista­n. De kunne dele ut mat og vann til flomrammed­e i Malawi. De kunne dele ut mat og tepper i Gaza. De har kunnet dele ut varme tepper og vann i Ukraina.

Takket vaere det store engasjemen­tet til konfirmant­er og menigheter, kan mennesker få et bedre liv, slik som i Libanon - et land som er sterkt preget av både krigen i Ukraina og Gaza.

I landsbyen Deir El Ghazal har Kirkens Nødhjelp bygget en vanntank på 800.000 liter. Bønder kan igjen dyrke grønnsaker og ungdommene har rent drikkevann. I hele 40 år har landsbyen i Bekaadalen vaert uten vann. Nå spirer det og gror over alt.

Akkurat nå gjør menigheter over hele Norge seg klare til å gjøre en forskjell. Til

Akkurat nå gjør menigheter over hele Norge seg klare til å gjøre en forskjell.

å spre håp i en verden sterkt preget av nød og lidelse.

I årets fasteaksjo­n møter vi Rachel som bor i Bekaadalen. Hun er som ungdommer flest. Elsker å vaere på mobilen og vaere sammen med venner. Hun forteller hvordan det var å bo i landsbyen før de fikk det livgivende vannet. Hun er et godt eksempel på at det er håp i en dråpe vann, og at tilgang til vann gir store ringvirkni­nger. I tillegg til å holde seg frisk, kan hun drømme og vaere aktiv. Gjennom fasteaksjo­nen kan enda flere få samme muligheter som Rachel.

Støtt Kirkens Nødhjelps fasteaksjo­n 2024 «Håp i en dråpe vann» ved å ta godt imot årets konfirmant­er når de kommer på døra.

Ruth Miriam Foss, ungdomspre­st i Lyngdal

Ruth Miriam Foss, ungdomspre­st i Lyngdal og diakon Siri Syrstad

 ?? ?? Konfirmant­ene Simen Gletne, Magnus Berhus Berge, Lucas Knutsen Strøm, Isak Johannesse­n, Jenny Lindland og Johanne Hansen Homeland er klare for dugnad.
Konfirmant­ene Simen Gletne, Magnus Berhus Berge, Lucas Knutsen Strøm, Isak Johannesse­n, Jenny Lindland og Johanne Hansen Homeland er klare for dugnad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway