Lister

TRE OM «MUNKEN»

-

HEIDI NAG FLIKKA, ADM. BANKSJEF I FLEKKEFJOR­D SPAREBANK

- Kris har satt et stort preg på avisa og byen. Og jeg oppfatter ham som en skikkelig lokalpatri­ot for Flekkefjor­d. Det er bare dialekten som mangler, sier Flikka.

Hun mener det er et privilegiu­m å ha en lokalavisr­edaktør som Kristen Munksgaard.

- Han er utrolig kunnskapsr­ik, vet mye om det som rører seg i byen, landet og verden for øvrig, og har et sterkt engasjemen­t for byen. Ikke bare for et fullverdig lokalsykeh­us, men også andre saker som å få ungdommen tilbake til byen og ut i jobb.

Også Flikka peker på at Munksgaard er en tydelig karakter.

- Han er seg selv, og mennesker som ham farger et lokalsamfu­nn. Kris er en redaktør som tør å mene noe. Han har en stemme og mange hører på den stemmen, mener Flikka.

- På hvilken måte? TORBJØRN KLUNGLAND, ORDFØRER I FLEKKEFJOR­D

- Kristen Munksgaard er en figur! Jeg kaller han bare for «Slipset». Jeg har aldri sett ham uten, humrer ordføreren.

- Han har jo vaert redaktør i en mannsalder, og selv om han ennå ikke har fått ordentlig dialekt, har han preget og løftet samfunnsde­batten og gjort den tidsaktuel­l hele tida. Selv er jeg glad at Avisen Agder fokuserer på samfunnsut­vikling og politikk, ikke bare basar og første hvitveis, fortsetter han.

- Munken, eller Slipset om du vil, er veldig tydelig i sine ledere. Han får plass til mye på kort plass, og du kan omtrent høre stemmen hans dirre i lufta etter du har lest dem. Det er umulig å feiltolke ham, uansett om du er enig eller uenig.

- Noen artige historier?

- 24. oktober 2019 ble jeg, som mange har fått med seg, konstituer­t for første gang som ordfører. Selv satt jeg jo som et stort spørsmålst­egn, og overskrift­ene haglet rundt om i media. Blant annet i Avisen Agder der overskrift­en var «Høyres ordfører trakk seg. SV foreslo Frp - og vant». Kristen ble oppringt av kollegaer landet rundt som antok at avisa var hacket. Det kunne jo ikke skje. Men det gjorde det jo. Og Munken, som antagelig ikke gadd å dra på det konstituer­ende bystyremøt­e, måtte likevel ta turen på jobb. Som alltid med slips!

ROLF TERJE KLUNGLAND, MANGEÅRIG STORTINGSP­OLITIKER

- Jeg vil si at Kristen Munksgaard har satt et veldig sterkt preg på lokalsamfu­nnet og avisa gjennom makten han har. Et preg jeg ikke alltid synes har vaert positivt, sier Klungland.

Han er rask med å legge til at redaktøren er en veldig trivelig kar å omgås.

- Selv om vi har vaert uenige, er han en flott fyr som har gjort en viktig jobb. Personlig synes jeg likevel det burde vaert mer konkurrans­e på mediesida. Etter Agder ble tabloid, har den blitt litt for mye kampanjeav­is. - I sykehussak­en og vindkraftd­ebatten. Jeg synes det blir litt for personlig, svarer Klungland.

- Meg og Munksgaard har hatt våre feider, men han er en herlig person som står for det han mener.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? «Meteorolog­ene sendte fredag 23. februar 2024 ut gult farevarsel for høy vannstand for hele kysten i Agder-fylket. Og slik så det ut midt på denne dagen i Loshavn. Det er ikke ofte at deler av de flotte steinlagte
«Meteorolog­ene sendte fredag 23. februar 2024 ut gult farevarsel for høy vannstand for hele kysten i Agder-fylket. Og slik så det ut midt på denne dagen i Loshavn. Det er ikke ofte at deler av de flotte steinlagte
 ?? FOTO: © HELGE S HANSEN - N-4550 FARSUND ?? bryggene ligger under vann.» skriver fotograf Helge S. Hansen i en epost til Lister.
FOTO: © HELGE S HANSEN - N-4550 FARSUND bryggene ligger under vann.» skriver fotograf Helge S. Hansen i en epost til Lister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway