Lister

Du er ikke hjemme ennå

-

Johannes 14, 1-3: «La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg sagt dere det. For jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått bort og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal vaere der jeg er.»

«Du er ikke hjemme ennå». En mann vendte hjem til Amerika etter å ha tilbragt 40 år i Afrika som misjonaer. Han stod på dekk, da skipet naermet seg målet og speidet mot havnen. Der så han noe som overrasket han. I havnen, der skipet skulle legge til, var det stilt opp et digert storband-orkester, det var lagt ut rød løper og en stor folkemengd­e med flagg og vimpler stod tett i tett. Det kan vel ikke vaere en velkomstse­remoni for meg? Kanskje kirken vil takke meg? tenkte han, men slo tanken fort fra seg. Det virket lite sannsynlig.

«Hva er alt det oppstyret i havnen godt for?» spurte han i stedet en av sine medpassasj­erer. «Vet du ikke det?» svarte kvinnen ved siden av ham. «USAS president er om bord på dette skipet. Han har tilbragt en uke i Afrika. Det er han alle venter på.»

Presidente­n måtte selvfølgel­ig forlate skipet først av alle, deretter livvaktene hans og resten av hans følge. Det tok en lang stund før de øvrige passasjere­ne fikk gå i land, og når misjonaere­n til slutt forlot skipet var den røde løperen rullet sammen, orkesteret borte, og folkemengd­en hadde forlatt stedet.

Misjonaere­n fant et hotell, bestilte et rom og slengte seg på sengen. «Gud, jeg forstår ikke», gråt han. «Presidente­n har vaert borte bare én uke, og han fikk en fantastisk mottagelse. Jeg har vaert i Afrika i 40 år, men meg var det ingen som ønsket velkommen hjem».

Da hørte han en stemme si: «Du er ikke hjemme ennå.»

Enda er vi her. Men en dag skal vi reise hjem. Himmelen er nemlig vårt endelige hjem!

God helg!

 ?? ?? Sten Sørensen, pastor og forfatter
Sten Sørensen, pastor og forfatter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway