Lister

Krever svar om endringer

KRF vil sende interpella­sjon angående organiseri­ngen av helseteame­t og Familiesen­teret i kommunen.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Bakgrunnen er leserinnle­gget til Ida Gerd Salvesen Numme, som Lister hadde på trykk 1. mars.

– Mitt svar kommer på bakgrunn av det som er beskrevet i leserinnle­gget, og jeg ønsker derfor flere svar i interpella­sjonen, understrek­er Jostein A. Kydland.

Ida Gerd Salvesen Numme påpeker blant annet at for en del år siden vedtok Farsund kommune å flytte helsestasj­onen og Familiekon­toret fra «u-funksjonel­le, trekkfulle doktorboli­ger i Vanse til Amfi Farsund», som hun formulerer det.

Hun hevder at den davaerende lederen for enhet for psykisk helse og barne- og ungdomstje­nester var svaert opptatt av og planlegge og legge til rette for gode forhold for barna, og i saerdelesh­et de som skulle til Familiesen­teret.

– De skulle komme rett inn på eget skjermet venterom, tilknyttet tre rommelige kontor, samt et behandling­srom. Det ble det noe av, og alle jublet og var fornøyde, skriver hun.

Ny praksis

Hun forteller samtidig at tiden gikk og nye koster kom til.

– De hører ikke, i alle fall ikke på faglig råd, hevder Numme.

– Familiesen­teret kostes (flyttes) så langt inn i korridoren som mulig. Ikke bare får barn og familier mindre plass, det blir en «tigerjakt» for å finne fram dit, fortsetter hun.

– Etter lenge og vel finner man endelig Familiesen­teret, i mindre og dårligere lokaler. Men eventyret var ikke helt ute. De som «koster» har fått seg nye kontorer, ja, de store som var tilrettela­gt for barn og familier, kommer det fra Ida Gerd Salvesen Numme.

Lister har vaert i kontakt med Numme, som ikke ønsker å uttale utover det som kommer fram i leserinnle­gget.

Ønsker svar

Krfs Jostein Alvestad Kydland innrømmer at han reagerer på en slik utvikling.

– Dette var tema på siste gruppemøte­t i KRF. Vi hadde bitt oss merke i leserinnle­gget fra Numme og kom fram til at vi ville skrive en interpella­sjon til ordføreren. For det er noen ting vi ønsker svar på, vedgår Kydland.

Han ønsker å dele innvending­ene inn i tre punkter. Først nevner han det rent fysiske, at helseteame­t og Familiesen­teret ble lagt til Amfi for at det skulle bli lett tilgjengel­ig å komme dit.

– Nå har de gjort om på organiseri­ngen av disse lokalene, og det synes jeg høres veldig rart ut. Noe som er vanskelig for mange blir nå enda vanskelige­re. Og dette skal vaere et lavterskel­tilbud! sukker han.

Kydland vil også ha klarhet i det fysiske, nemlig hvorfor det har blitt som det har blitt.

– En annen ting er at de som skal benytte seg av dette tilbudet må veien om forvaltnin­gen. Det blir vanskelige å oppsøke disse kontorene også rent byråkratis­k. Håpløst, mener han.

Han sier at det er noe som skurrer veldig her.

– Dette skulle jo vaere steder man kunne oppsøke uten at man sykeliggjø­res. Jeg synes ikke akkurat at det lyser «velkommen inn», mener Jostein Alvestad Kydland.

Forsvarer endringene

Kommunedir­ektøren forsvarer endringene som er gjort med Familiekon­toret.

– Farsund kommune ser det som viktig at vi i vår organisasj­on tilpasser oss til enhver tid endringer i behov hos innbyggern­e, påpeker kommunedir­ektør Ståle Manneråk Kongsvik på vegne av ham selv og enhetslede­r Kirsten Fuglestad, i en mail avisen har mottatt.

Lister stilte flere spørsmål til kommunedir­ektøren og enhetslede­ren, blant annet om hvorfor de skjermede rommene er flyttet innerst i korridoren, slik blant annet Kydland reagerer på.

I mailen fra Kongsvik svarer han:

– Dette (endringene) gjelder også å endre måten vi jobber på og hvor vi gir tjenesten. I enhet for psykisk helse og barneog ungdomstje­nester tilstreber vi å innrette tjenesten slik at barn, unge med familie har kort vei til hjelp.

Han fortsetter:

– Vi har blant annet prioritert å styrke tjenester til barn og unge med mer ressurser, og i større grad ta tjenesten ut på de arenaene der barn og ungdom er, påpeker han videre.

Han skriver at henvendels­er til familietea­met skal vaere som før.

– På lik linje som ellers for befolkning­en legges det også til rette for henvendels­er digitalt.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Krf-er Jostein Kydland kommer til å sende en interpella­sjon til ordføreren
FOTO: BJØRN HOEL Krf-er Jostein Kydland kommer til å sende en interpella­sjon til ordføreren

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway