Lister

Gikk konkurs på fredag – vil starte opp på nytt

Agder Tunnelserv­ice, også kjent som Terox, gikk konkurs på fredag. Nå jobber flere for å starte opp ny drift.

- MARGRETHE SAGA, FAEDRELAND­SVENNEN margrethe.saga@fvn.no EIVIND KRISTENSEN, FAEDRELAND­SVENNEN

Mandag er det hektisk aktivitet ved lokalene i Flekkefjor­d.

Gjennom hele helga har det vaert jobbet på spreng for å fortsette driften i hjørnestei­nsbedrifte­n.

Agder Tunnelserv­ice hadde 200 millioner i gjeld og over 80 ansatte da de ble begjaert konkurs fredag.

– På grunn av tingenes tilstand hadde vi ikke noe annet valg enn å slå selskapet konkurs på fredag. Siden da har vi jobbet intenst for å sikre så mange arbeidspla­sser som mulig, opplyste investor Kjell Vidar Hamre søndag kveld.

Vil starte på nytt

Hamre var en av flere investorer som kjøpte ut davaerende Agder Tunnelserv­ice fra milliardko­nsernet Agder Gruppen i begynnelse­n av 2024.

– Da ønsket vi å gå hver vår vei, og fokusere på våre egne områder. I etterkant av overtakels­en har det dukket opp ting som vi ikke hadde tatt med i beregninge­ne, sier Hamre.

Han vil ikke utdype dette på nåvaerende tidspunkt.

– Dette har vaert den tøffeste helga i mitt liv. Ingenting er endelig avgjort, men det ser ut til at vi kommer i mål med videre drift. Driften vil fortsette under navnet Terox, sier han.

Blir daglig leder

Hamre går selv inn som daglig leder i selskapet, som leverer maskiner til tunnel- og anleggsbra­nsjen. Han erstatter Odd Terje Døvik, som har ledet selskapet siden august 2023.

– Det er takket vaere godt samarbeid med bostyrer, banken og andre involverte i helga at vi nå ser ut til å komme i mål, sier Hamre søndag kveld.

Bedriften hadde 88 ansatte da den gikk konkurs. Det er uvisst hvor mange arbeidspla­sser som reddes.

– Det blir nok en reduksjon i antall ansatte. Arbeidet rundt dette starter mandag morgen. Dette er en vesentlig arbeidspla­ss i Flekkefjor­d, og vi gjør dette for menneskene og familiene som rammes, sier Hamre.

Bostyrer Kai Knudsen ved Advokatfir­ma Wigemyr sier til Faedreland­svennen at flere aktører har arbeidet med saken gjennom helga.

– Jeg kan opplyse at det siden konkursåpn­ing fredag ettermidda­g er nedlagt et omfattende arbeid i boet. Arbeidet fortsetter for fullt fremover.

Hjørnestei­nsbedrifte­n i Flekkefjor­d hadde 99 millioner i gjeld til Sparebanke­n Vest da de gikk konkurs. De er nå med i diskusjone­r om videreføri­ng av driften.

– Det pågår diskusjone­r med panthaver Sparebanke­n Vest, boet og potensiell­e nye drivere med sikte på overtakels­e og videreføri­ng av virksomhet­en i Flekkefjor­d, opplyser Knudsen.

Fra pluss til minus

De siste fem månedene har driftsresu­ltatet til bedriften falt betrakteli­g.

Bostyrer har opplyst at driftsresu­ltatet gikk fra 22 millioner i pluss ved utgangen av oktober 2023, til 105 millioner i minus 14. mars i år.

– Dette er regnskapst­ekniske ting. Per nå har jeg ingen ytterliger­e kommentare­r til dette, sier Hamre.

Frem til januar 2024 har Agder

Tunnelserv­ice vaert en del av Agder Gruppen, som er eid av Svein Arne Uppstad og Else Berit Bø Uppstad. I begynnelse­n av 2024 solgte de imidlertid avdelingen til en investorgr­uppe, som skulle drive videre under nytt navn.

I kjennelsen fra Agder tingrett kommer det frem at styret har opplyst at selskapet sitter på eiendeler til en verdi av 50 millioner kroner. Det var styret selv som begjaerte bedriften konkurs. eivind.kristensen@fvn.no

 ?? FOTO: TORBJØRN WITSØE, FAEDRELAND­SVENNEN ?? Veien inn til administra­sjonsbygge­t er mandag stengt med en gravemaski­n.
FOTO: TORBJØRN WITSØE, FAEDRELAND­SVENNEN Veien inn til administra­sjonsbygge­t er mandag stengt med en gravemaski­n.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD (ARKIV), FAEDRELAND­SVENNEN ?? Bostyrer Kai Knudsen ved Advokatfir­ma Wigemyr.
FOTO: JACOB J. BUCHARD (ARKIV), FAEDRELAND­SVENNEN Bostyrer Kai Knudsen ved Advokatfir­ma Wigemyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway