Lister

Internasjo­nalt selskap har etablert seg i Farsund

Det maritime teknologis­elskapet «90POE» er blant annet utviklerne av plattforme­n Openocean STUDIO. Rune Martinsen fra Farsund skal vaere deres direktør i Norge, med kontor i Farsund sentrum.

- RUBEN DUVOLD ruben.duvold@lister24.no

– Så vidt jeg vet så er det ingen andre systemer som er i naerheten av denne totalløsni­ngen, forteller Rune Martinsen, som er Country Director for Ninety Percent of Everything (90POE) i Norge.

Sjøveien

Ninety Percent of Everything (90POE) er et selskap som har navnet sitt fra at 90 prosent av all handel fraktes sjøveien. 90POE har laget et system som heter Openocean STUDIO. Denne plattforme­n kombinerer funksjonal­iteten til et tradisjone­lt system med innsikt og analyser, som skal forbedre digital intelligen­s og bidra til å gi beslutning­sstøtte for redere, operatører og ledere som bruker plattforme­n.

Rune Martinsen fra Farsund har fått ansvaret med å drive det nye norgeskont­oret, og gleder seg til å gjøre det fra hjembyen i Farsund.

Han forteller at hans oppgaver ligger først og fremst innenfor forretning­sutvikling­sdelen av selskapet, og han håper mange redere og operatører vil bruke det.

– I Norge jobber vi med å bygge opp en kundebase, og utvider oss gradvis basert på vår suksess. Vi er fullt fokusert på å bygge virksomhet­en på dette området, forteller Martinsen.

– Jeg har tidligere jobbet i bransjen, og var global salgsdirek­tør for et selskap i Egersund, som har mange av de samme kundene. Det var slik jeg etablerte et globalt kontaktnet­t. Nå sitter jeg her som manager for Norge, og det er jeg superglad for, fortsetter han.

Alt på ett sted

Rune Martinsen startet i selskapet i midten av november i fjor, men 90POE startet opp allerede i 2017, og har ifølge Martinsen utviklet en meget solid plattform over mange år.

Openocean STUDIO hjelper redere, operatører, ledere og mannskap til å ta mer informerte valg basert på data. Landsdirek­tøren forklarer hvordan plattforme­n kan benyttes.

– For eksempel, når kapteinen på et skip har laget passasjepl­anen for seilasen, kan Openocean STUDIO generere nøyaktige beregninge­r for seilasen i forhold til TCE (time charter equivalent), drivstoffo­rbruk og utslipp, tatt i betraktnin­g vaer, vind og sjø, og den faktiske fysiske tilstanden av fartøyet gjennom 90POE’S modeller, utdyper Martinsen.

Før han legger til:

– Problemet tidligere har vaert at digitalise­ringen i shipping ikke er veldig gammel. Det er blitt laget systemer enkeltvis, som har vaert gode på hver sine ting. Det å samle alle og få dem til å snakke sammen har aldri vaert lett. Vår plattform løser mye av dette problemet.

Nå sitter jeg her som manager for Norge, og det er jeg superglad for.

Rune Martinsen

Invitasjon til rederier

Selskapet 90POE er basert i England, og har nå sine tre europeiske kontorer i London, Athen og i Farsund.

I forrige uke var den offisielle lanseringe­n for Norge, ved den britiske ambassaden i Oslo, hvor Martinsen forteller at han var fornøyd med den ekstremt positive responsen.

– I etterkant av lanseringe­n er vi blitt invitert til mange forskjelli­ge rederier for å demonstrer­e hvordan dette kan fungere for dem. Programmet er laget for å gi beslutning­sevne i maritime operasjone­r. Openocean STUDIO vil gi brukerne en unik måte å skape innsikt, sier Martinsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Forrige onsdag ble programmet Openocean STUDIO lansert i Norge, med internasjo­nalt besøk, og med Rune Martinsen som leder for det norske kontoret til selskapet 90POE. Statssekre­taer for fiskeri- og havministe­r - Even Tronstad Sagebakken (fra venstre), Country Director Norway I 90POE - Rune Martinsen, den britiske ambassadør i Norge - Jan Thompson, Chief Executive Officer i 90POE - Richard Buckley og Chief Commercial Officer i 90POE - Nik Hope.
FOTO: PRIVAT Forrige onsdag ble programmet Openocean STUDIO lansert i Norge, med internasjo­nalt besøk, og med Rune Martinsen som leder for det norske kontoret til selskapet 90POE. Statssekre­taer for fiskeri- og havministe­r - Even Tronstad Sagebakken (fra venstre), Country Director Norway I 90POE - Rune Martinsen, den britiske ambassadør i Norge - Jan Thompson, Chief Executive Officer i 90POE - Richard Buckley og Chief Commercial Officer i 90POE - Nik Hope.
 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Rune Martinsen fra Farsund er landsdirek­tør for selskapet «90POE», som har som mål å gjøre det maritime teknologim­arkedet bedre og mer lønnsomt gjennom det nye programmet Openocean STUDIO.
FOTO: RUBEN DUVOLD Rune Martinsen fra Farsund er landsdirek­tør for selskapet «90POE», som har som mål å gjøre det maritime teknologim­arkedet bedre og mer lønnsomt gjennom det nye programmet Openocean STUDIO.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? Slik ser deler av systemet «Openocean STUDIO» ut, hvor redere, kapteiner og mannskap kan følge ruter de forskjelli­ge frakteskip­ene kan ta, for å ta den beste og mest økonomiske ruten underveis i seilingen.
FOTO: SKJERMDUMP Slik ser deler av systemet «Openocean STUDIO» ut, hvor redere, kapteiner og mannskap kan følge ruter de forskjelli­ge frakteskip­ene kan ta, for å ta den beste og mest økonomiske ruten underveis i seilingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway