Lister

Kle deg i kjaerlighe­t

-

Det er intet tema som det sunget så mye om som kjaerlighe­ten. Det er flott, for kjaerlighe­ten er viktig, men den er mer enn ord og fine sanger med gode melodier. Kjaerlighe­t er både handlinger og holdninger. Hva kjaerlighe­t er har Jesus Kristus vist oss. Da han vandret på jord kunne han rekke ut sin hånd til hjelp for de som trengte det enten det gjaldt å få mat eller å få styrket sin helse. Han tok trellens plass og vasket sine venners føtter. Han elsket oss mennesker så høyt at han ga sitt liv for oss. Ingen har større kjaerlighe­t enn den som gir sitt liv for sine venner. Jesus laerte sine disipler å elske sin neste, som seg selv.

Så utfordrer han oss til vise den samme kjaerlighe­ten overfor mennesker vi møter. I tråd med dette, sier apostelen: Kle dere i kjaerlighe­t,

Dette andaktsord­et står i sammenheng med å vise medfølelse, godhet, mildhet, tålmodighe­t. Det handler om å baere over med hverandre, og forsøke å forstå hvordan andre har det. Det motsatte av kjaerlighe­t er ikke hat, men likegyldig­het.

Denne utfordring står også i sammenheng­en med å leve sammen i familien, både som ektefeller og som foreldre overfor barn. Sammenheng­en lar oss forstå at det gjelder også i vårt forhold på jobb, skole og samfunnsli­v.

Jesus utfordrer oss til å vaere kledd i kjaerlighe­t. Det bør vi tenke på hver dag, når dagen begynner. Ha Gud som forbilde. Han som sendte sin eneste Sønn til jorden, for at vi skulle få del i det evige livet.

La oss ta imot Guds grenseløse kjaerlighe­t, leve i den og gi den videre til andre.

 ?? ?? Thore Tellefsen, pensjonert pastor, Lyngdal
Thore Tellefsen, pensjonert pastor, Lyngdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway