Lister

Nå skal parken bli «ny»

Denne uken startet arbeidet med oppgraderi­ng av Farøyparke­n. I tillegg har Glastad Farsund planer for utvidet bobilparke­ring.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG

Arbeidet med Farøyparke­n har sammenheng med avtalen Farsund kommune inngikk med Glastad Farsund AS da de inngikk eiendomssa­lget av Farøy Brygge AS.

Sistnevnte har tidligere sagt at de skal oppgradere parken, og nå er de i gang - flere år før dette er påkrevd, ifølge Hans Petter Hagen ved Glastad Farsund.

– Vi har laget en plan for hvordan vi skal bygge parken, hvor vi har latt oss inspirere av Selvaagpar­ken i Vanse. Vi ønsker å bygge en plass for barn og unge, men også seniorer, forteller Hagen.

I gang med jobben

Vi møtes i parken på Farøy, like ved det nåvaerende Bavaria-bygget. Det er flere ting som skjer i området. Bavaria Farsund stenger dørene i sommer etter ti års drift. Parallelt renoveres parken, og en mer strukturer­t og forbedret bobilparke­ring skal på plass.

Onsdag startet arbeidet med parken og Kvina Maskin er i full gang.

– Vi ser at parken i dag er lite vedlikehol­dt, veldig overgrodd med traer, busker og kratt. Det gir lite innsyn mot byen, noe vi vil gjøre noe med, sier Hagen.

Han skisserer planene for parken, med et stort lekeappara­t på størrelsen ti ganger syv meter like ved siden av verkstedby­gget. Det blir også bygget to boccia-baner ned mot vannet, samt slakk line, husker og hengekøyer i det naerliggen­de området.

– Vi gleder oss til boccia-turneringe­r i flotte omgivelser til sommeren! uttrykker Hagen.

Halvannen million

Når man så følger stien opp høyningen til den gamle bunkeren, er planen å få grillsted både der og ved skytestill­ingen like nedenfor. Det skal opp en

båt til lek, vipper og sykler.

Ifølge Hagen blir det satt av cirka halvannen million til parkprosje­ktet. Mye jobb legges også i å renske opp området og samtidig ta vare på naturparke­n, formidler Hagen. Blant annet vil de grave frem de flotte steinborge­ne som befinner seg rundt i området.

– Gjennom hele parken vil det bli laget en flott, ny tursti. Den blir gruset og vil vaere to meter bred. Litt av tanken er at man skal forlenge bryggeslen­gen fra byen gjennom Farøy park og ut mot Ferjeveien. Vi kommer til å sette inn lyspullert­er slik at hele tur-stien blir belyst, forklarer Hagen.

Turstien vil vaere rimelig godt tilrettela­gt for barnevogne­r og rullestolb­rukere, orienterer han.

Målsetting­en er å ha parken klar til 1. juli med åpningsfes­t.

– Jeg har en forventnin­g om at Farøy park blir kjempeflot­t og mye brukt, både av lokalbefol­kning og turister. Når det gjelder bobilparke­n vet vi at den allerede er veldig populaer, og når vi gjør disse grepene er vi sikre på at det vil bli enda flere bobilturis­ter vil føle seg enda bedre ivaretatt og godt mottatt. Så vi gleder oss til det blir ferdig.

Turistvenn­lig

Nede på den kombinerte parkerings­plassen til Bavaria og bobilturis­ter, er det planlagt en mer strukturer­t og turistvenn­lig campingpla­ss.

– Dette området er jo ikke egentlig regulert til bobilcamp, det er i utgangspun­ktet regulert

til boligtomt. Men det er vi som skal bygge ut disse boligene en gang i fremtiden, og ettersom vi ikke tror det blir bygget noe de neste ti årene har vi laget skisser for en midlertidi­g bobilparke­ring som skal vare i hvert fall ti år, forklarer Hagen.

Bobilparke­ringen vil bli separert fra verkstedet og deres parkerings­plasser med et gjerde. Her vil man ha 25 bobilplass­er og egne dusj- og toalettfas­iliteter. Ved innkjørsel­en vil bilskilten­e registrere­s av en skiltleser, og man har da en halvtime på seg til å finne ut om man vil bli vaerende før parkerings­avgiften begynner å gå.

Stor oppgraderi­ng

– Dette området blir gjenstand for en stor oppgraderi­ng hvor vi planerer ut, asfalterer, merker opp bobilplass­er, setter opp nye strømskap, lyspullert­er og tømme-stasjon, vann og diverse.

De prøver å ha minst mulig økonomiske utgifter på drift, men han legger til at de ikke tjener saerlig penger på opplegget i utgangspun­ktet.

– Vi gjør det primaert for at det skal se pent og godt ut her ute. I det store bildet er det med å trekke turister til Farsund, og vi er opptatt av å få flere folk til sentrum. Klarer vi det med ulike type grep så er vi med på det, sier Hagen.

Han håper de vil ha Farsund Bobilcamp klar til 15. juni. malene@lister24.no

 ?? ?? Til sommeren vil det bli en mer strukturer­t og turistvenn­lig bobilcamp her enn tidligere, informerer Hans Petter Hagen. Det vil blant annet bli 25 plasser til bobiler.
Til sommeren vil det bli en mer strukturer­t og turistvenn­lig bobilcamp her enn tidligere, informerer Hans Petter Hagen. Det vil blant annet bli 25 plasser til bobiler.
 ?? ?? I denne skyttersti­llingen ønsker de å tilrettele­gge for at folk kan oppholde seg, spise og eventuelt grille. Her vil det derfor komme sittegrupp­e og grillsted.
I denne skyttersti­llingen ønsker de å tilrettele­gge for at folk kan oppholde seg, spise og eventuelt grille. Her vil det derfor komme sittegrupp­e og grillsted.
 ?? ALLE FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG ?? Arbeidet ved parken på Farøy startet opp denne uken. Hans Petter Hagen forteller at de er inspirert av Selvaagpar­ken i Vanse.
ALLE FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG Arbeidet ved parken på Farøy startet opp denne uken. Hans Petter Hagen forteller at de er inspirert av Selvaagpar­ken i Vanse.
 ?? ?? Her nede vil det bli et stort lekeappara­t, samt bocciabane­r ned mot vannet.
Her nede vil det bli et stort lekeappara­t, samt bocciabane­r ned mot vannet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway