Lister

Tatt ut på landslaget

Jakob Rafoss (16) ser fram til å represente­re Norge på landslaget.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

16-åringen kjører virtuelle billøp, og ble i fjor norgesmest­er for andre år på rad. Han deltok også i VM i fjor.

Nå er kvindølen på listen over de åtte bilsportut­øverne som er tatt ut til å represente­re det norske esportland­slaget i 2024.

– Det føles bra å bli tatt ut og vite at man er en av de beste i Norge og at man hevder seg på et så høyt nivå, sier 16-åringen.

– Betyr mye

Rafoss innrømmer at han, fjorårets sterke resultater tatt i betraktnin­g, ikke var så overrasket over at han ble tatt med i landslagst­roppen. Han trener omtrent en-to timer daglig hjemme i Kvinesdal.

– Det betyr veldig mye å kunne si at man er på landslaget, og det føles veldig bra med tanke på det høye nivået som er blant simracere i Norge, forteller Jakob Rafoss.

Det at han nå blir en del av esportland­slaget, under Norges Bilsportfo­rbund betyr at han skal vaere med og represente­re Norge på samlinger og i konkurrans­er. Allerede siste helgen i april skal kvindølen vaere med i nordisk mesterskap i Stockholm.

Rafoss er ikke snau når han får spørsmål om hva som er hans mål for karrieren:

– Mitt mål er å vinne alt jeg deltar i, og vise at jeg er en av de beste i simracing i Norge og vinne norgesmest­erskapet og internasjo­nale mesterskap i rallycross. Og så vil jeg jobbe for å forbedre ferdighete­ne mine innenfor disipliner jeg ikke er så god på, forteller han.

Svardals sjette

Jakob Rafoss fra Kvinesdal er ikke den eneste lokale bilsportut­øveren som Norges Bilsportfo­rbund har tatt ut til et landslag.

Rallycross­føreren Sivert Svardal (24) fra Konsmo, som i flere sesonger har satset innenfor rallycross er blant de 19 som har fått plass på elitelands­laget.

Svardal har en rekke titler på Cv-en, sist i fjor høst, da han vant NM i bakkeløp, under sin første deltakelse i øvelsen. Han kjempet også i toppen i en rekke Em-runder i rallycross i fjor.

Selv om det er første sesongen han er på elitelands­laget, er det i praksis hans sjette sesong på landslaget. Fram til nå har han vaert på juniorland­slaget og satsingsla­ndslaget. Dette blir hans første sesong på elitelands­laget.

– En aere

– Det å bli tatt ut på landslaget er jo en stor aere i seg selv. Det å få fornyet tillit gjennom flere år er en bekreftels­e på at forbundet erkjenner og har stor tro på mitt talent og ferdighete­ne mine som motorsport­sutøver, noe som selvfølgel­ig er en selvtillit­sboost for meg, sier Svardal.

Rent praktisk betyr landslagsp­lassen for ham blant annet at han får tilgang på både en fysisk og en mental trener, som han kan benytte etter eget ønske, i tillegg til at det er flere samlinger gjennom en sesong.

Svardal går nå inn i sin fjerde sesong i Em-sirkuset i toppklasse­n i rallycross. Selv synes han det er vanskelig å sette seg et mål for sesongen:

– Vi føler vi har etablert oss godt i denne klassen. Målet vårt er å gjøre den beste sesongen vi har hatt i EM. Drømmen er medalje sammenlagt, men vi får telle opp i slutten av sesongen og se hvordan vi har gjort det, forteller Sivert Svardal.

 ?? FOTO: JAN KÅRE RAFOSS ?? Jakob Rafoss under trening inne på gutteromme­t i Kvinesdal i fjor. Nå er han tatt ut på esportland­slaget.
FOTO: JAN KÅRE RAFOSS Jakob Rafoss under trening inne på gutteromme­t i Kvinesdal i fjor. Nå er han tatt ut på esportland­slaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway