Lister

Ta på reisedrakt­en

-

Det naermer seg påske. For mange er det en forberedel­sestid. Enten en vil dra til fjells eller på hytta. Eller det gjelder et besøk til familie og venner. Da er det viktig å gjøre gode forberedel­ser, slik at en får med seg de ting man trenger til aktivitete­ne som ligger foran.

På livsreisen vår er det også viktig å gjøre de rette forberedel­sene. Hva er de nødvendige tingene jeg trenger? Jesus sa engang at menneskene lever ikke av brød alene, men av hvert ord som går ut fra Guds munn. Derfor bør Bibelen alltid vaere med på reisen. Og den bør åpnes hver dag, slik at vi kan hente naering og veiledning fra den. Guds ord vil også gi oss kraft og styrke til klare de utfordring­ene vi står overfor.

Noen etapper av livsreisen kan vaere ekstra krevende. Slik de var for Jesus selv. Han måtte tåle hån, spott og forakt, men han holdt ut. Han ble tornekrone­t før han lot seg nagle til korset. Slik ga han sitt liv for oss. På den måten demonstrer­te han Guds store kjaerlighe­t til oss. Gud vil at vi skal laere å kjenne hans kjaerlighe­t, og få del i det evige livet.

Underveis på livsreisen skal vi få kraft og styrke til å holde ut. Påskedagen handler om at seieren er vunnet! Jesus vant og jeg har vunnet! Jesu oppstandel­seskraft skal vi få laere å kjenne, slik at vi kan si ved livets avslutning, som apostelen Paulus: Jeg har stridd den gode strid, fullført løpt og bevart troen: Nå ligger rettferdig­hetens krans klar for meg. 2. Timoteus 4,7

Med i reisekoffe­rten hører også festdrakte­n, slik profeten omtaler den. Jeg gleder meg i Herren, min sjel jubler over min Gud. For han har kledd meg i frelsens klaer og svøpt meg i rettferdig­hetens kappe. Jesaja 61,10. Jesus har gjort alt ferdig. Det gjelder bare å tro og ta imot frelsen. Med ønske om en velsignet god påske!

 ?? ?? Thore Tellefsen, pensjonert pastor, Lyngdal
Thore Tellefsen, pensjonert pastor, Lyngdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway