Lister

Industrito­pper kjøper halvparten av elektrosel­skap

Fire industrise­lskaper kjøper halve ERV Teknikk fra Lyngdal. Målet er 200 ansatte og en halv milliard i omsetning.

- ANDERS HOLTET anders.holtet@fvn.no

– Vi har store planer og ambisjoner om å trekke til oss den beste kompetanse­n som finnes i regionen, sier Peder Andersen, daglig leder og største eier av industrigi­ganten Andersen Mek. Verksted.

Sammen med tre andre investorer kjøper han, gjennom nyetablert­e Anero, halve ERV Teknikk i Lyngdal.

Med seg på oppkjøpet har han Lundevågen Invest, deleid og ledet av Arne Marthinsen, som har sitt daglige virke som sjef for Einar Øgrey Farsund.

I tillegg til Vollan Holding, eid av Helge Dagfinn Mikalsen.

Han var i sin tid blant annet pådriver for å få Morrows batterisat­sing til Lista. Han har også vaert sjef for Lista Renewable Energy Park.

– Har stor tro

Nå har de altså, sammen med dagens sjef i ERV, John Våge, gått sammen om å kjøpe halve selskapet.

– Vi har stor tro på at den nye eierkonste­llasjonen vil tilføre oss en industriel­l kompetanse som gjør at vi kan slåss om de største og mest attraktive jobbene i Sør- Norge, sier Våge.

Styret vil bestå av Marthinsen, Våge, Andersen og Mikalsen.

ERV driver blant annet med ulike form for elektro, rør og ventilasjo­n. Selskapet har hovedkonto­r i Lyngdal. Selskapet har de siste også gjort flere oppkjøp, blant annet av Evje Elektriske og Evje Rørservice.

Halv milliard

I 2022, som er siste tilgjengel­ige årsregnska­p, hadde ERV Teknikk en omsetning på 107 millioner kroner og et resultat før skatt på 5,4 millioner.

Selskapet leverer ikke konsernreg­nskap, men ifølge pressemeld­ingen har de samlet en omsetning på rundt 200 millioner kroner og 100 ansatte.

Med sine nye eiere har selskapet store planer, forteller de i pressemeld­ingen.

– Målet for Anero som konsern er 200 ansatte og en omsetning på halv milliard kroner i løpet 3-5 år, sier Våge.

 ?? FOTO: HELGE MIKALSEN ?? Eier og sjef av giganten Andersen Mekaniske Verksted, Peder Andersen (t.h.), er blant investoren­e som nå kjøper seg inn i ERV Teknikk. Til venstre er Erv-sjef John Våge.
FOTO: HELGE MIKALSEN Eier og sjef av giganten Andersen Mekaniske Verksted, Peder Andersen (t.h.), er blant investoren­e som nå kjøper seg inn i ERV Teknikk. Til venstre er Erv-sjef John Våge.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Helge Mikalsen er blant investoren­e som nå går inn i ERV.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Helge Mikalsen er blant investoren­e som nå går inn i ERV.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway