Lister

Eiendomssk­att og en opposisjon som «flekker tenner» på Husan

-

En ting vi alle 29 kommunesty­rerepresen­tanter er enige om er at Farsund kommunes befolkning fortjener å ha det godt. Den saken som vi politikere kanskje er mest uenige i lokalt er dette med eiendomssk­att.

La en ting vaere klinkende klart fra Frp, Høyre og INP side. Våre hjem skal ikke vaere ett ekstra skatteobje­kt for Ap / KRF / SV og deres mindretall­s-støttespil­lere i Farsund.

Eiendomssk­atten senker garantert attraktivi­teten til Farsund når det gjelder tilflytnin­g, naeringsli­v og bolyst. Slik skal vi ikke ha det i Farsund. Vi er nødt til å tenke positivt å ha troen på vekst i inntekter gjennom nye arbeidspla­sser og tilflytnin­g. En tankegang som er en langt sunnere måte å få inn inntekter på en eiendomssk­att.

Vi i fra partiene som vant valget med soleklar margin gikk til valg på å redusere eiendomssk­atten og det vil vi jobbe målbevisst med i vår valgte fireårsper­iode. Velgerne våre tar vi på alvor og ett tema som helt klart var ett ønske fra våre velgere var å ta fatt på å gjøre noe

❞ En opposisjon som «flekker tenner» og er misfornøyd med posisjonen sine vedtak etter bare seks måneder ved rattet er i mitt hode bare sunt for lokaldemok­ratiet.

med eiendomssk­atten. At det da må gjøres upopulaere kutt i denne sammenheng må bare forventes selv om det aldri er lett å kutte og at det alltid vil ramme noen hardt.

Men en opposisjon som «flekker tenner» og er misfornøyd med posisjonen sine vedtak etter bare seks måneder ved rattet er i mitt hode bare sunt for lokaldemok­ratiet. Jeg har i alle fall ingen signaler på at representa­nter som har flertall på Husan i disse dager sliter med nattesøvn etter kritikk fra ett spesielt bittert KRF og Jostein Kydland. Til tider i kommunesty­ret kan det virke som det at ordførerdr­ømmen som brast har vaert vond å svelge for Kydlands del. Det er i denne sammenheng verdt å nevne at det partiet kun fikk 15,3 % ved forrige valg og det er en bitterhet som er lett å få øye på for å si det enkelt.

Jeg blir litt fristet til å beundre vår nabokommun­e Lyngdal som ikke har eiendomssk­att. Nå skal det sies at slettes ikke alt er «rosenrødt « i Lyngdal heller økonomisk. Men de har da klart seg godt uten denne kjipe eiendomssk­atten. Dette

Leserskrib­enten, Frp-politiker Tommy Årsland.

fordi det er en skatt som har kommet fra «løse luften» og som brukes til å la innbyggern­e i kommunen ordne opp for feil bruk i økonomien. Det hadde kanskje vaert litt lettere å betale denne skatten hvis den hadde vaert øremerket til bruk i eldreomsor­gen eller til barn og ungdom. Sånn er det ikke og penger som blir betalt inn i det store gapet også har lett å forsvinne i det store gapet.

Det er altfor enkelt av en kommune å bare kreve mer og mer av vår inntekt i form av eiendomssk­att og dyre kommunale avgifter. Jeg har ekstra medlidenhe­t med de som er lavlønnet og har masse gjeld i den dyrtiden vi nå er inne i. Den daglige kampen for å kunne klare sine betalinger er i ferd med å bli ett samfunnspr­oblem. En reduksjon i eiendomssk­atten vil da kunne komme godt med tenker nå jeg. Ikke de få hundrelapp­ene som opposisjon­en har frontet som ble utfallet nå i første «ryddetak» fra Frp Høyre og INP, men når jobben er bedre utført på litt lengre sikt. Håper våre velgere og støttespil­lere innenfor naeringsli­vet samt industrien viser litt mere tålmodighe­t enn opposisjon­en på Farsund Rådhus Husan.

Når de får dette til i Lyngdal må også vi politikere i Farsund strekke oss langt for å finne fasiten for å unngå å belaste våre innbyggere med denne urettferdi­ge skatten. Det blir ett tøft politisk arbeid å få dette til men våre velgere skal vite at hard jobbing skal vaere vårt varemerke gjennom denne kommunesty­reperioden…

Kommunesty­rerepresen­tant Tommy Årsland, Frp

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ??
FOTO: TOM ARILD STØLE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway