Lister

– Fint at de steller dette i stand

Flere hundre fastboende og tilreisend­e i alle aldre hygget seg da Lyngdal By inviterte til påskestemn­ing i paviljonge­n påskeaften, lørdag.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Det er veldig fint at de steller dette i stand og at det kommer så mye folk inn i sentrum. Grunnen til at vi tok turen inn var rett og slett fordi det var så mye som var stelt i stand. Det er veldig bra for hele byen, for det er også veldig mange som reiser til hyttene sine her i påska. Da er det gøy at det er noe som skjer, og Lyngdal er veldig flinke til å få ting til å skje, forteller Trine Skårdal.

Hun hadde tatt turen til lørdagens arrangemen­t i Alleen sammen med mannen Oskar og barna Alfred (5 år) og Ola (8 år), som til daglig bor på Årnes i Lyngdal.

– Det er gøy at de også arrangerer noe for ungene, noe de har vaert godepå på de siste arrangemen­tene, forteller hun.

De kom rett før en konkurrans­e startet hvor de fant en perle, noe som gjorde at fem år gamle Alfred vant en sjokolade.

– Den skal jeg ha helt alene, sier fem-åringen og smiler.

– Over all forventnin­g

I tillegg til perlekonku­rransen var det også rigget til bondens marked hvor lokale aktører kunne selge sine produkter. Videre stilte arrangøren med både bålpanne hvor folk kunne få gratis pølser, et eget påskemarke­d, og besøk av påskeharer. I tillegg holdt Einar Foss Kvavik påskequiz og Ninni Adine Lillelid, som blant annet har opptrådt på Norske Talenter, holdt et show med buktaling og trylling.

– Det var veldig, veldig gøy med masse folk og mye liv. Showet

mitt gikk over all forventnin­g. Jeg er ofte rundt og holder show som dette, og trives veldig god med det. Drømmen er jo å kunne leve av det, sier Lillelid.

Janne Fardal Kristoffer­sen, som er daglig leder i Lyngdal By, er også godt fornøyd med arrangemen­tet lørdagens arrangemen­t.

– Lyngdal By er jo en organisasj­on som skal sørge for å skape masse liv og røre i byen hele året, og påska er en tid hvor mange er hjemme. I tillegg har vi utrolig mye besøk av hyttegjest­er, saerlig fra Rogaland. Da synes vi det er gøy å rigge til noe veldig koselig i byen slik at man trekker mest mulig folk, sier Fardal Kristoffer­sen.

Trede året på rad

Hun forteller at det er det tredje året på rad hvor de lager påskebyen.

– Vi hadde et stort arrangemen­t forrige lørdag, og har nå hatt et arrangemen­t i dag. Det har vaert mange hundre her i dag, og hele byen yrer av folk, så det ble veldig bra, sier Fardal Kristoffer­sen.

Noe av årsaken til det gode oppmøtet tror hun er at vaeret ikke var så verst denne dagen etter noen grå og fuktige dager i forveien.

– Nå har det vaert dårlig vaer i flere dager hvor folk har sittet inne og irritert seg over regnvaeret. Nå kom sola frem og det var oppholdsva­er, så det har nok ført til at mange hadde lyst til å gå ut og treffe folk og gjøre noe koselig. Det pleier også å komme mange når vi arrangerer ting, og saerlig på påskeaften pleier det å vaere studd i byen. Det er veldig koselig at så mange stiller opp, og vi prøver å gjøre det trivelig for hele familien her, sier Fardal Kristoffer­sen

Det er veldig koselig at så mange stiller opp, og vi prøver å gjøre det trivelig for hele familien her.

Janne Fardal Kristoffer­sen

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Ninni Adine Lillelids buktaler-show var populaert.
FOTO: OLAV HOEL Ninni Adine Lillelids buktaler-show var populaert.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Trine Skårdal og Oskar Skårdal hadde tatt turen sammen med barna Alfred (5 år) og Ola (8 år).
FOTO: OLAV HOEL Trine Skårdal og Oskar Skårdal hadde tatt turen sammen med barna Alfred (5 år) og Ola (8 år).
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Ninni Adine Lillelid underholdt med blant annet buktaling.
FOTO: OLAV HOEL Ninni Adine Lillelid underholdt med blant annet buktaling.
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Einar Foss Kvavik holdt påske-quiz for de fremmøtte.
FOTO: OLAV HOEL Einar Foss Kvavik holdt påske-quiz for de fremmøtte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway