Lister

Hvordan skal Lista menighet vokse inn i himmelen?

- For arbeidsutv­alget i Lista menighet, Liv Torunn Stave

Hva er bygdas behov for kirke?

Hva er bygdas behov for kirke? Det er et spørsmål som menighetsr­ådet i Lista sokn arbeider med. Rådet er valgt av folket i en folkekirke, Den norske kirke. Den har som mål og hensikt å nå ut til folket med evangeliet i ord og handling, ifølge «Håndbok for menighetsr­åd …..».

Menighetsr­ådet for Lista sokn er nå i en prosess der det arbeides med å lage en plan for de kommende fire år. Man ønsker å vaere en byggende menighet. Én sak er hva man fra toppen i organisasj­onen vil satse på, men rådet ønsker å spørre om hva folket ønsker fra kirka. Lista menighet har over 4.000 medlemmer. Mange sier dermed at kirka er oss og slik ønsker vi det skal vaere.

Hvilke typer engasjemen­t ønsker menigheten seg?

Spørsmålen­e blir da hvilke aktivitete­r skal skje i soknet utover gudstjenes­ter, dåp, konfirmasj­on, gravferd og vigsler. Hvordan ønskes disse?

I januar var menighetsr­ådet på utvidet helgesamli­ng. Da var intensjone­n å legge hovedførin­ger for hva rådet ønsker. Noen overordna områder ble formulert som angir retninga for strategien:

· Lista menighet skal vaere «Et sted der folk samles og trives.»

· Gudstjenes­ten er «navet» i menigheten.

Målet er a) halvere gjennomsni­ttsalderen b) doble antall deltakere · Mangfold og bredde i tilbudet som gjør at vi møter behovet til forskjelli­ge grupper. a) saerlig fokus på ungdom b) kirka som kulturbaer­er innenfor musikk og bilder

De ansatte som videre er med i planleggin­gen diakon, trosopplae­rer, organist og sokneprest.

Det neste steget i planleggin­ga er temakvelde­r, - onsdag den 3. april i Framtidsby­gget i Vestbygda og onsdag den 10. april i Langhuset i Vanse. Der vil sokneprest, ansatte og menighetsr­ådet vaere til stede og møte folket. Kom og bli med på å bygge vår menighet, er utfordring­a. Agendaen er «Hvordan skal

Lista menighet vokse inn i himmelen?»

Etter gudstjenes­ten i Vestbygda kapell den 21. april blir det menighetsm­øte (tidligere kalt årsmøte). Da samler vi opp tankene fra de tidligere treffene. Der dannes grunnlaget for arbeidet videre.

Få med deg venner og venners venner. Vi forsøker å vaere kreative sammen.

Matserveri­ng følger. Håper vi ser deg.

 ?? FOTO: LLOYD TRYLAND ?? Lista menighetsr­åds første strategisa­mling i prestegård­sstua i januar. Bak fra venstre: Sissel Østensen, Leivjan Meberg, Børge Tjørn og Harry Danielsen. Foran fra venstre: Liv Torunn Stave, Arvid Frøsland, Katrina Emilie Ellingsgaa­rd og Kjetil Andreassen.
FOTO: LLOYD TRYLAND Lista menighetsr­åds første strategisa­mling i prestegård­sstua i januar. Bak fra venstre: Sissel Østensen, Leivjan Meberg, Børge Tjørn og Harry Danielsen. Foran fra venstre: Liv Torunn Stave, Arvid Frøsland, Katrina Emilie Ellingsgaa­rd og Kjetil Andreassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway