Lister

«Bank-bygget» ligger ute for salg

Kirkegaten 7 ligger ute for salg. – Vi skal fortsatt ha kontor i Farsund, sier banksjef Arvid Lillejord.

- CECILIE NILSEN cecilie.nilsen@lister24.no

– Jeg kan bekrefte at mange er interesser­t i å vite mer om hva som skjer med «bank-bygget» og med Sparebanke­n Sør i Farsund. Gjennom påsken har jeg fått en del spørsmål, sier banksjef Arvid Lillejord.

11 millioner

Kirkegaten 11 ligger ute for salg. Prislappen er 11 millioner kroner.

Kontorene i bygget benyttes i dag av Sparebanke­n Sør privatmark­ed, Frende forsikring, Sørmeglere­n og Sparebanke­n Sør bedriftsma­rked.

– Jeg kan trygge alle kundene våre med at vi fortsatt skal ha kontor i Farsund og vaere til stede for kundene våre. Vi skal også fortsette med å bidra til lokalsamfu­nnet på samme måte som tidligere, sier banksjefen.

Plan A, som foreløpig er eneste plan, er at Sparebanke­n Sør blir leietaker hos ny eier.

Prioritere bank og finans – Hvorfor ligger eiendommen ute for salg?

– Som det står i annonsen på Finn.no så har bygget behov for oppgraderi­ng. Banken har gjort en generell vurdering på at vi skal prioritere å spesialise­re oss på, og jobbe med bank og finans. Og heller la andre aktører ta seg av eiendomsut­vikling, vedlikehol­d, kontroll og så videre, sier han.

– Ved å vaere leietaker får man i større grad stabile og forutsigba­re kostnader. Ansvar i forhold til diverse bygningsme­ssige kontroller som for eksempel heiskontro­ll og el-kontroll vil også i stor grad ligge på huseier.

Arvid Lillejord, banksjef Sparebanke­n Sør

Plan A – Hva betyr et salg for Sparebanke­n Sør?

– Plan A, som foreløpig er eneste plan, er at Sparebanke­n Sør blir leietaker hos ny eier. Bygget har behov for renovering/oppgraderi­ng som gjør at våre lokaler får et ansiktsløf­t, svarer Lillejord.

Han mener også at det er rimelig å anta at bygget kan romme flere kontorer enn det gjør i dag.

– Noe som kan gi spennende muligheter for en eiendomsut­vikler. Dette kan bety at vi i fremtiden kan komme til å dele bygg med en eller flere andre bedrifter.

På Finn.no beskrives bygget som en «stor aerverdig kontorvill­a».

– Det er jo et staselig flott bygg med en sentral beliggenhe­t. Og det er unikt med egen parkerings­plass. En eiendomsut­vikler vil gjerne se flere utviklings­muligheter, mener Lillejord.

– Har det vaert interesse for bygget?

– Personlig har jeg fått et par forespørsl­er i forhold til bygget

som har vaert henvist videre til eiendomsme­gler, sier han.

Eiendomsme­gler John Christian Webb bekrefter at det har vaert mye henvendels­er, spesielt rett før påske. Han anslår at det har vaert omkring 25 henvendels­er.

 ?? FOTO: HJORT MEDIA ?? – Plan A, som foreløpig er eneste plan, er at Sparebanke­n Sør blir leietaker hos ny eier, sier banksjef ved Sparebanke­n Sør, Arvid Lillejord.
FOTO: HJORT MEDIA – Plan A, som foreløpig er eneste plan, er at Sparebanke­n Sør blir leietaker hos ny eier, sier banksjef ved Sparebanke­n Sør, Arvid Lillejord.
 ?? FOTO: HJORT MEDIA ?? Kirkegaten 7 er til salgs for 11 millioner kroner.
FOTO: HJORT MEDIA Kirkegaten 7 er til salgs for 11 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway