Lister

Overskudd for første gang på mange år

For første gang på mange år hadde Sørlandsba­det i 2023 et driftsmess­ig overskudd. Dette kommer i tillegg til at årets påske var den mest besøkte siden 2016.

- TORREY ENOKSEN

– Selv om jeg for øyeblikket ikke kan gå ut med tallene, så viser regnskapst­allene for 2023 for første gang på mange år blå tall, det vil si et driftsmess­ig overskudd. Vi har slitt med underskudd i veldig mange år, men det er svaert gledelig at vi for kan gå ut og fortelle at anlegget går i pluss, forteller daglig leder Børge Sundnes.

Godt badevaer

Sammen med over 7.000 besøkende ved trenings- og badelandet mellom lørdag før palmesønda­g og andre påskedag, som er det høyeste besøkstall­et på over åtte år, smiler Sundnes og de ansatte over de positive besøkstall­ene som var i fjor og inn i dette året.

– Årsaken til at vi klarte å få et overskudd i driften i fjor, var at anlegget hadde flere besøkende. Dette har fortsatt inn i dette året. Vaeret denne vinteren og de første dagene i påsken har spilt inn på besøkstall­ene våre, for det har vaert surt og ikke de enkleste forholdene for dem som driver skitrekk. Det har vi kunne dra nytte av til vår fordel, mener Sundnes.

Over budsjett

Ifølge registreri­ngstallene var det over tusen mennesker innom trenings- og badelandet både skjaertors­dag og langfredag, som vaermessig også var noen av de dårligste gjennom påskehøyti­den.

De høye besøkstall­ene medførte også til at enkelte bilister måtte sette fra seg kjøretøyen­e langs Agnefestve­ien eller ved Kvs-lyngdal.

– Det var helt fantastisk å jobbe her de dagene. Det var mange glade og fornøyde gjester inne i anlegget, sier servicearb­eider Anna Aanensen.

– Selv om vaeret var på vår side, så er det de ansatte som skal ha ros for den innsatsen de la ned i løpet av de ti dagene mellom palmelørda­g og andre påskedag. Påsken og sommeren er blitt våre viktigste sesonger. De gode besøkstall­ene vi har hatt gjennom mars og påsken betyr også at inntektene er over budsjettet. torrey@lister24.no

 ?? ENOKSEN TORREY ?? Samantha Jåbaek (12) fra Lyngdal, Leoni Sofie van der Hagen (12) fra Farsund, Nelly Drange Alden (13) fra Farsund og Angelica HOLVIK STOKKELAND (13) FRA LYNGDAL BENYTTET DEN SISTE DAGEN FØR SKOLEN STARTET IGJEN TIL Å GÅ OG BADE I SØRLANDSBA­DET. DAGLIG LEDER BØRGE SUNDNES ER GLAD FOR AT BESØKSTALL­ENE I PÅSKEN VAR DE HØYESTE SIDEN 2016.FOTO:
ENOKSEN TORREY Samantha Jåbaek (12) fra Lyngdal, Leoni Sofie van der Hagen (12) fra Farsund, Nelly Drange Alden (13) fra Farsund og Angelica HOLVIK STOKKELAND (13) FRA LYNGDAL BENYTTET DEN SISTE DAGEN FØR SKOLEN STARTET IGJEN TIL Å GÅ OG BADE I SØRLANDSBA­DET. DAGLIG LEDER BØRGE SUNDNES ER GLAD FOR AT BESØKSTALL­ENE I PÅSKEN VAR DE HØYESTE SIDEN 2016.FOTO:
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? – De har gjort en kjempejobb og skal ha skryt, mener daglig leder Børge Sundnes om de ansatte Dominika Barczyk (t.v.), Anna Aanensen og Henriette Elisabeth Eriksen. Med over 7000 besøkende i løpet av påsken, har Sørlandsba­det hatt det høyeste besøkstall­et siden 2016.
FOTO: TORREY ENOKSEN – De har gjort en kjempejobb og skal ha skryt, mener daglig leder Børge Sundnes om de ansatte Dominika Barczyk (t.v.), Anna Aanensen og Henriette Elisabeth Eriksen. Med over 7000 besøkende i løpet av påsken, har Sørlandsba­det hatt det høyeste besøkstall­et siden 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway