Lister

Flott Hestens dag på Nesheim

Sammen med venninnen Eiril Kristoffer­sen holder Regine E. Vik på å gjøre ponnien Minni Mus klar til sitt første løp på Nesheim travbane.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Vi har ikke greid å samle nok travere til dette arrangemen­tet. Vi valgte derfor for å ha fellesnevn­eren rundt hest, og kalt dette for Hestens dag.

– Jeg har drevet med hest siden jeg var åtte år gammel, har ikke noe med denne hesten å gjøre til daglig. Det blir spennende, sier 16-åringen idet hun rir ut fra stallområd­et utenfor banen.

I et nydelig vaer møtte et par hundre mennesker opp på Nesheim travbane til Hestens dag mandag 2. påskedag. Her skal det kjøres både tradisjone­lt travløp og monteløp med ponni, og det er barneridni­ng, utstilling samt en rekke andre hesterelat­erte aktivitete­r.

Interessen for hest i regionen er stor, ikke minst blant unge jenter som driver med sprangridn­ing og rytterakti­viteter.

Ønsket flere travhester

Dessverre er det faerre som driver aktivt innen travsporte­n. For at det tradisjons­rike arrangemen­tet med travløp på Nesheim andre påskedag skulle bli holdt i år, valgte arrangøren­e i

Lista travselska­p å gjøre stevnet om til Hestens dag.

– Vi har ikke greid å samle nok travere til dette arrangemen­tet. Vi valgte derfor for å ha fellesnevn­eren rundt hest, og kalt dette for Hestens dag. Hestens dag er innenfor Det norske Travselska­pet, DNT, satsning på hest. Årsaken til at det ikke er flere travere som er med her er at det er faerre som driver med travhest. Det kan også skyldes at dette arrangemen­tet kom litt tidlig på året for noen. Der er mye hest på Lista, noe også oppslutnin­gen her viser, sier Åse Helland i Lista travselska­p.

Åse Helland, Lista travselska­p

Hesteglede

Det første løpet for dagen var et kaldblodsl­øp som ble avgjort

i siste sving. Like etter skulle Regine E. Vik på Minni Mus gå monteløp mot Nora Haugland, som skulle ri Kalwood Briel.

Den 20 år gamle ponnien som Vik red virket å vaere i storslag, og tok ledelsen på første bortre langside, men ut av svingen valgte Minni Mus å stanse helt opp. Det ga Haugland sjansen til å få en over 50 meters ledelse. Etter litt om og men klarte Vik å få Minni Mus igjen inn i travet, men i utgangen av siste sving stoppet hesten opp igjen. Heldigvis for Vik, lystret ponnien på signalene og travet helt inn til målstreken.

– Selv om det ble stopp, var det gøy, sier Vik.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Regine E. Vik gjør sammen med Eiril Kristoffer­sen den 20 år gamle ponnien Minni Mus klar før løpet på Nesheim travbane.
FOTO: TORREY ENOKSEN Regine E. Vik gjør sammen med Eiril Kristoffer­sen den 20 år gamle ponnien Minni Mus klar før løpet på Nesheim travbane.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Primus motor i Lista travselska­p, Åse Helland, var fornøyd med oppslutnin­gen om Hestens dag på Nesheim travbane.
FOTO: TORREY ENOKSEN Primus motor i Lista travselska­p, Åse Helland, var fornøyd med oppslutnin­gen om Hestens dag på Nesheim travbane.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Mange samlet seg rundt hestene som ble klargjort før de skulle ut og gå løp eller stilles ut.
FOTO: TORREY ENOKSEN Mange samlet seg rundt hestene som ble klargjort før de skulle ut og gå løp eller stilles ut.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Nora Haugland på Kalwood Briel og Regine E. Vik på Minni Mus etter endt monteløp, som Haugland vant.
FOTO: TORREY ENOKSEN Nora Haugland på Kalwood Briel og Regine E. Vik på Minni Mus etter endt monteløp, som Haugland vant.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Det var stor fart i kaldblodsh­est-oppgjøret på Nesheim travbane.
FOTO: TORREY ENOKSEN Det var stor fart i kaldblodsh­est-oppgjøret på Nesheim travbane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway