Lister

– Vi er spente på sesongen

Lyngdal-trener Espen Berglund innrømmer at han er spent foran fredagens seriestart i 4. divisjon, og forventer ikke at laget skal kjempe helt i toppen denne sesongen.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Vi har de spillerne vi har, og så er det min jobb å på en måte få det beste ut av den stallen vi har.

Espen Berglund

– Ståa er at vi har fått gjennomfør­t en god vinter med de treningene og treningska­mpene vi har ønsket, men vi har en tynn stall som er veldig ung, så vi er spente på sesongen, sier Berglund til Lister24.

– Skulle du gjerne sett at dere hadde en større stall?

– Vi har de spillerne vi har, og så er det min jobb å på en måte få det beste ut av den stallen vi har. Det er mange unge og talentfull­e spillere, så det er mye spennende å jobbe med, sier Berglund.

Resultatme­ssig har det heller ikke gått helt veien i lagets treningska­mper denne vinteren, men treneren føler samtidig at de har fått øvd på det de har ønsket å øve på.

– I treningska­mpene har vi spilt på en måte som vi nok ikke kommer til å gjøre så mye når vi begynner å spille om tellende poeng. I vinter har vi spilt mye med høyt press og spille oss ut bakfra med høy risiko. Det har vaert nødvendig å øve på de tingene, men når alvoret starter kommer vi nok kanskje til å spille med en litt mindre risiko enn det vi har gjort under oppkjøring­en. Selv om vi har brukt treningska­mpene til å øve, hadde jeg håpt at resultaten­e var bedre, sier Berglund.

– Harde fysiske oppgjør

Førstkomme­nde fredag tar Lyngdal imot Søgne hjemme på Lyngdal stadion til årets første seriekamp, hvor han naturlig nok håper at rødtrøyene blir sittende igjen med alle tre poengene.

– Vi møtte Søgne i en treningska­mp i vinter, og går selvsagt for tre poeng i den kampen. Det blir veldig spennende å se hva vi klarer å prestere i denne kampen. Kampene mellom Lyngdal og Søgne i 4. divisjon har de siste årene vaert skikkelig harde fysiske oppgjør med høy temperatur, så det venter vi at det blir også på fredag, sier Berglund.

Etter premieren mot Søgne venter bortekamp Randesund, som rykket ned fra 3. divisjon i fjor, hjemmekamp mot Våg, bortekamp mot Donn, som også rykket ned fra fjorårets 3. divisjon, hjemmekamp mot Express og bortekamp mot Trauma før Lyngdal drar til Flekkefjor­d for å spille lokaloppgj­ør 16. mai.

– Jeg er veldig spent på sesongåpni­ngen hvor vi får en knalltøff åpning i de seks-sju første kampene mot lag man tenker kommer til å ende på øvre halvdel, spesielt ettersom vi har fått skader på to av våre mest rutinerte spillere i Johan Sanden og August Dragland. De blir ikke klare til seriestart, men vi får se om vi får dem med oss utover våren. Det var noe av det verste som kunne skjedd for vår del da de represente­rer rutinen sammen med Otto og Johannes Toft. I og med at vi har såpass mange unge spillere, så er det viktig for oss å ha med flest mulig at de som har spilt en del 4. divisjon tidligere, så de skadene vil vi merke godt, sier Espen Berglund.

Ambisjoner

Når det gjelder ambisjoner for sesongen,

så forteller han at målsetting­en til klubbens sportslige utvalg er å kjempe i toppen av 4. divisjon, men det tenker de ikke er realistisk denne sesongen.

– Det å kjempe i toppen av 4. divisjoner er mer et langsiktig mål. Denne sesongen er er vi veldig fornøyd om vi kan kopiere fjorårets 7. plass. Vi har vel elleve juniorspil­lere i stallen som vi ønsker skal utvikle seg, så vi har et utviklings­mål i tillegg. For at vi skal lykkes med ambisjonen for sesongen, så tror jeg nok vi er avhengig av at de spillerne som er første- og andre års senior, samt siste år junior virkelig tar ansvar, sier Berglund.

Hvor mye veteranen Espen Haegeland vil vaere med denne sesongen er foreløpig usikkert.

– Han har vaert utrolig viktig for klubben i mange år, og er en fantastisk spiller og motivator for de andre på laget og for klubben, så hvis han ikke blir med så blir det et stort savn. Men dette er opp til Espen selv. Han har en åpen invitasjon til å vaere med, men han begynner jo å bli eldre, og vi har stor respekt for at han har andre ting han også ønsker å drive med. Han har derimot sagt at han enda har lysten til å spille fotball, så vi får se utover, sier Espen Berglund.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Johan Sanden er en av de sentrale Lyngdal-spillerne som ikke rekker seriestart på grunn av skade.
FOTO: TOM ARILD STØLE Johan Sanden er en av de sentrale Lyngdal-spillerne som ikke rekker seriestart på grunn av skade.
 ?? ?? Lyngdal-trener Espen Berglund sier han er fornøyd om laget klarer å forsvare fjorårets 7. plass i årets 4. divisjon.
Lyngdal-trener Espen Berglund sier han er fornøyd om laget klarer å forsvare fjorårets 7. plass i årets 4. divisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway