Lister

Ønsker ikke selge aksjer til Statkraft

Kommunedir­ektøren i Lyngdal foreslår overfor formannska­pet at kommunen ikke skal selge sine A-aksjer i Å Energi til Statkraft i bytte mot B-aksjer.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Dette skal formannska­pet i Lyngdal ta stilling til 11. april.

Bakgrunnen for dette, er at Statkraft har i forhold til aksjonaera­vtalen forpliktet seg til å gi eierkommun­ene i Å Energi et tilbud om bytta av A-aksjer til B-aksjer et år etter at fusjonen mellom Agder Energi og Glitre Energi var gjennomfør­t.

Byttetilbu­det var 11 A-aksjer mot 10 B-aksjer.

Lyngdal kommune eier i dag 58.029 A-aksjer og 15.958 B-aksjer i Å Energi AS. Det gir kommunen en eierprosen­t i Å Energi på 1,963 prosent.

Ved maksimal utnyttelse av tilbudet fra Statkraft, vil kommunen bytte inn 14.365 B-aksjer mot A-aksjer, og sitte igjen med 1.593 B-aksjer, som samlet vil gi kommunen 75.424 aksjer i Å Energi AS. Sier politikern­e ja til dette, vil kommunens eierpost vaere på 2,001 prosent av den totale aksjekapit­alen i selskapet.

Ifølge vurderinge­n vil kommunens samlede verdier bli redusert selv om aksjeandel­en økes.

Ifølge et notat fra konsulents­elskapet Schwabe/ Mersland, anbefaler de eierkommun­ene å avslå tilbudet fra Statkraft om å bytte 10 B-aksjer mot 11 A-aksjer. De vurderer tilbudet som et ikke finansielt godt byttetilbu­d.

– Vår vurdering er at kommunene frasier seg mange muligheter dersom de bytter bort sine B-aksjer mot A-aksjer. Skulle et aksjebytte på det nåvaerende tidspunkt vaert aktuelt burde tilbudet fra Statkraft vaert betydelig bedre. Vi anbefaler derfor at Agder-kommunene ikke godkjenner at aksjebytte kan finne sted, og at kommunene uansett takker nei til byttetilbu­det fra Statkraft, heter det i vurderinge­n.

 ?? FOTO: JON ANDERS SKAU / AGDER ENERGI ?? Kommunedir­ektøren anbefaler ikke at Lyngdal kommune aksepterer Statkrafts forslag om å kjøpe A-aksjer i bytte mot B-aksjer.
FOTO: JON ANDERS SKAU / AGDER ENERGI Kommunedir­ektøren anbefaler ikke at Lyngdal kommune aksepterer Statkrafts forslag om å kjøpe A-aksjer i bytte mot B-aksjer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway