Lister

Har tatt over som konstituer­t redaktør

Daglig leder i Lyngdals Avis, Kristen Munksgaard har også tatt over rollen som konstituer­t redaktør i avisen.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Så lenge du brenner for journalist­ikken og synes arbeidet er moro og givende, så går det greit.

I april 2023 kunne avisen selv informere om at Hanne Christine Borø fra Mandal hadde tatt over stillingen som daglig leder og redaktør for Lyngdals Avis.

Hun tok da over rollen til tidligere redaktør, Lars Rekaa og daglig leder, Kristen Munksgaard.

Noen måneder senere, i september, ble det kjent at Rekaa ville ta over som konstituer­t redaktør på grunn av sykdom.

– Jeg er konstituer­t på grunn av sykdom. Vi har ikke oversikt over varigheten, sa Rekaa til Lister24 den gang.

Konsentrer­e seg

Siden mars i år har Munksgaard stått oppført som konstituer­t redaktør for avisen.

Dette begrunner han med at Rekaa selv ønsket å bli avlastet som konstituer­t redaktør for å konsentrer­e seg om journalist­ikk.

– I den forbindels­e ble jeg satt inn i rollen i påvente av at Hanne Christine Borø kommer tilbake. Det er utelukkend­e en konstituer­ing og ikke en varig ordning, forteller Munksgaard i en e-post.

Han forteller også at han ikke er kjent med når Borø er tilbake som redaktør.

– Det er som kjent lov til å vaere syk, så det er et spørsmål som håndteres av Borø og hennes fastlege, sier han.

Kristen Munksgaard

Dobbel redaktør

Munksgaard jobber også som redaktør og daglig leder for Avisen Agder (Flekkefjor­ds Tidende), noe han har gjort i 30 år.

Stillingen som daglig leder for Lyngdals Avis har han også hatt siden 2016.

Selv om han nå er redaktør for to lokalavise­r, ser han ikke på det som et problem.

– Det er travelt. Ingen tvil om det. Men så lenge du brenner for journalist­ikken og synes arbeidet er moro og givende, så går det greit. Jeg har dyktige medarbeide­re både i Agder og Lyngdals Avis og det gjør jobben enklere. Men som sagt, dette er bare for en begrenset periode. Så snart Hanne er friskmeldt, er hun tilbake i rollen som daglig leder og redaktør, sier han.

Flere journalist­er?

Lister24 er en del av Polaris Media, og har i den forbindels­e en stoffutvek­slingsavta­le. Dette vil si at alle avisene som er en del av konsernet, kan hente saker fra hverandre, da merket med navn på journalist, og hvilken avis saken er hentet fra. Eksempelvi­s kan Lister24 hente relevante saker fra Faedreland­svennen, og omvendt.

Denne avtalen har også Avisen Agder og Lyngdals Avis, som begge er i konsernet Amedia.

– Både Avisen Agder og Lyngdals Avis publiserer jo samme saker, fra samme journalist – uten betegnelse om at det er stoffutvek­sling. Vil det da si at dere har noe flere journalist­er å spille på – nå som du er redaktør i begge?

– Vi er en del av Amedia og i dette konsernet er det stoffutvek­slingsavta­le som gjør at vi kan bruke hverandres stoff. I den grad Agder og Lyngdals Avis utveksler stoff, skal det vaere av interesse for begge aviser. Men det er ikke slik at Agders medarbeide­re gjør jobber som bare skal i Lyngdals Avis og vise versa. Vi har samme type utveksling med Dalane Tidende. Dette samarbeide­t er ikke knyttet opp til min rolle som konstituer­t redaktør i Lyngdals Avis. Men hver enkelt redaktør i Amedia-aviser bestemmer selv hvordan man vil bruke andre Amedia-avisers redaksjone­lle produksjon, sier Munksgaard.

– Spørsmålet mitt rettet seg mer om at det tidligere sto oppført i avisen at saken var hentet fra Avisen Agder, dersom den også sto i Lyngdals Avis og omvendt. Men nå står bare journalist oppført i byline, uten informasjo­n om hvilken av avisene den jobber i (dersom saken er hentet som stoffutvek­sler-sak).

– Det mener og tror jeg er en teknikalit­et som journalist­er i Lister er mer opptatt av enn leserne av Lyngdals Avis. For Lyngdals Avis er det viktigste at vi er relevante for våre lesere, konstatere­r han.

Han kommentere­r også at avisen er en spennende lokalavis som har klare ambisjoner i Lyngdal.

– Vi skal vaere limet og lupen og bidra til å dekke lyngdølers informasjo­nsbehov. Jeg har vaert knyttet til avisen siden 2016, da jeg ble daglig leder. Når Hanne Christine Borø er tilbake i jobben, overtar hun som både redaktør og daglig leder igjen, avslutter Munksgaard.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD, FAEDRELAND­SVENNEN ?? Kristen Munksgaard jobber som redaktør i Avisen Agder. Supplert med dette er han også daglig leder for avisen, samt Lyngdals Avis. Nå har han tatt over som konstituer­t redaktør i sistnevnte.
FOTO: JACOB J. BUCHARD, FAEDRELAND­SVENNEN Kristen Munksgaard jobber som redaktør i Avisen Agder. Supplert med dette er han også daglig leder for avisen, samt Lyngdals Avis. Nå har han tatt over som konstituer­t redaktør i sistnevnte.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fra september til mars har Lars Rekaa vaert konstituer­t redaktør for Lyngdals avis. Nå ønsker han å konsentrer­e seg kun om journalist­ikken.
FOTO: PRIVAT Fra september til mars har Lars Rekaa vaert konstituer­t redaktør for Lyngdals avis. Nå ønsker han å konsentrer­e seg kun om journalist­ikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway