Lister

Stolt over innsatsen til elevene

Lørdag deltok tre tiendeklas­singer fra Lyngdal ungdomssko­le i delfinalen under Klassequiz­en på NRK1. De var ett av seks lag som kjempet om en finaleplas­s.

- MARLENE TOLLAKSEN NILSEN marlene.nilsen@lister24.no

Klassequiz­en er en årlig sendt kunnskapsk­onkurranse hvor tiendeklas­singer fra hele landet deltar, og hvor målet er å finne landets smarteste tiende klassinger. Programmet sendes på NRK1.

Programled­eren under lørdagens sending var Selda Ekiz.

Trinnleder og kontaktlae­rer for 10A ved Lyngdal ungdomssko­le, Charlott Haagensen forteller at det var utrolig givende for elevene å delta i konkurrans­en.

– Vi har en tradisjon på skolen om å delta på Klassequiz­en. Tidlig høst og i fjor hadde vi en utvelgelse­sprosess der alle som hadde lyst til å delta kunne vaere med på den konkurrans­en om å bli blant dem som skulle represente­re trinnet, sier hun.

Trine Aalborg har skrevet boken «Klassequiz­en». Her blir det informert om at det i 2023 var over 650 skoler som deltok i å kjempe om en av de 36 plassene i landsfinal­ene.

– Godt lag

Skolene som ble represente­rt under lørdagens sending var Gimle oppveksttu­n, Narvik ungdomssko­le, Killingrud ungdomssko­le, Ottestad ungdomssko­le, Lyngdal ungdomssko­le og Sandfallet ungdomssko­le.

I programmet blir ungdommene testet i spørsmål fra både pensum, men og flere konkrete spørsmål. Dette skal de klare uten hjelpemidl­er.

Laget til Lyngdal bestod av Benjamin Hjelmestad fra 10D, Maja Risholt fra 10A og Trym Egeland fra 10B.

Lejla Makas represente­rte også ungdomssko­len, men var med som reserve i tilfelle det skulle vaere behov.

– Jeg føler vi sammen er et godt lag. Benjamin tar seg av musikk og fotball, jeg tar meg av det som skjer i dag, og Trym er god på nymoderne ting og filmer, sa Risholt under introduksj­onsvideoen til trinnet.

– Jeg er litt mer innom geografi. Men jeg føler vi alle er gode på det, sier Egeland.

– Gjør ditt beste. Det er uansett godt nok, inspirerte Hjelmestad under introduksj­onen.

Lyngdal endte opp på en fjerdeplas­s under lørdagens konkurrans­e. De kom derfor ikke videre til å kjempe om å vinne Sluttspurt­en, hvor det vinnende laget gikk til finalen.

Lagene som gikk videre til Sluttspurt­en var Narvik ungdomssko­le, Ottestad ungdomssko­le og Killingrud ungdomssko­le. Sistnevnte gikk helt til topps, og får bli med videre til landsfinal­en.

– Det var veldig kjekt for dem å vaere med. Alle på skolen, både medelever, laerere og andre ansatte er veldig stolte av dem. Det har jo vaert enormt mange skoler som har deltatt i år, så det at Lyngdal ungdomssko­le fikk komme helt til delfinalen er utrolig bra, sier trinnleder­en.

Tidligere finalister

Haagensen forteller at Lyngdal ungdomssko­le har kommet til landsfinal­en før og endte da opp på et høyere nivå.

– Dette er ikke første gang vi har vaert på TV, men det er noen år siden. Det er synd vi ikke gikk helt til topps i år, forteller kontaktlae­reren.

Opplevelse­n av å spille inn programmet i hovedstade­n var også stort for elevene.

– Da vi var i Oslo og hos NRK møtte vi forskjelli­ge kjendiser, det synes jo ungene var spennende. Vi så blant annet Lindmo, og noen som ungene kjente igjen, samt noen rekvisitte­r fra barneprogr­ammer. Bare det å ha vaert der var utrolig stas for dem, smiler hun.

Haagensen sier at det vanskeligs­te både for dem selv og elevene har vaert å vaere tause om resultatet til bekjente.

– Det har vaert vanskelig å holde på resultatet. Vi var i studio 4. mars og lørdag kom resultatet. Ingen har fått si noe, for det var veldig taushetsbe­lagt, sier hun.

Publikum i salen bestod både av søsken og foreldre til elevene som heiet dem frem.

– Vi hadde og noen elever med i publikum under fylkessend­ingen i Kristiansa­nd, men vi kunne ikke ta dem med helt til Oslo, sier Haagensen.

Det har jo vaert enormt mange skoler som har deltatt i år, så det at Lyngdal ungdomssko­le fikk komme helt til delfinalen er utrolig bra. Charlott Haagensen, kontaktlae­rer ved Lyngdal ungdomssko­le

 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA NRK TV ?? Lyngdal ungdomssko­le var å se på Tv-skjermen lørdag kveld under Klassequiz­en. Fra venstre: Benjamin Hjelmestad, Trym Egeland og Maja Risholdt.
FOTO: SKJERMDUMP FRA NRK TV Lyngdal ungdomssko­le var å se på Tv-skjermen lørdag kveld under Klassequiz­en. Fra venstre: Benjamin Hjelmestad, Trym Egeland og Maja Risholdt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway