Lister

Serverte festhåndba­ll i siste Seriekamp

FLIKS håndballda­mer vartet opp med festhåndba­ll i toppoppgjø­ret mot Kristiansa­nd, og kan nå rykke opp til 3. divisjon - hvis de vil.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Vi var skikkelig giret før kampen, men også ganske nervøse. Selv om det gikk litt i bølgedaler var det naturligvi­s kjempegøy å vinne. Vi spilte godt, og det var deilig med en god avslutning på sesongen, sier Helene Kolnes.

Hun scoret seks ganger da serieleder FLIK slo tabelltoer Kristiansa­nd foran 200 tilskuere i Listahalle­n tirsdag kveld. Fem av målene til Kolnes kom på straffe. Humøret i Flik-leiren var så godt utover i kampen at hun smilte fra øre til øre da hun dundret det siste straffekas­tet i mål, til øredøvende jubel fra publikum.

– Kjempegøy

– Det er kjempegøy å spille når så mange kommer og ser på, sier hun.

Selv om Lund, som ligger på femteplass, i teorien kan gå forbi FLIK på tabellen, siden de har fire kamper igjen, er FLIK med tirsdagens seier mot Kristiansa­nd klar for opprykk. Lund har nemlig vegret seg, noe som betyr at de uansett ikke ønsker å rykke opp en divisjon.

FLIK har imidlertid ikke tatt endelig stilling til om de vil ta steget tilbake til 3. divisjon.

– Jeg har sagt at jeg er med på alt. Det hadde jo vaert gøy å spille på et høyere nivå. Men det er ikke opp til meg. Vi får se hva det blir til, smiler Kolnes.

Flik-trener Gunnar Berstad sier at man vil ta endelig stilling til opprykkssp­ørsmålet etter at Lund er ferdig med sine kamper. Lund spiller sine to siste kamper mot Lyngdal, og den siste 25. april. De skal også spille mot topplagene Kristiansa­nd

og Otra. Vinner de alle sine fire kamper passerer de FLIK.

– Hvis de går forbi oss på tabellen, og vinner serien, så kan vi jo ta en diskusjon om hvor vidt vi har gjort oss fortjent til opprykk. Og så må vi ta en diskusjon på kammerset om vi er spillere nok til å spille i 3. divisjon. Det er ingen vits i å rykke opp bare for å rykke opp, påpeker Berstad.

Det var deilig med en god avslutning på sesongen.

Blant sesongens beste

Treneren mener FLIKS kamp mot Kristiansa­nd tirsdag var inne på topp tre-listen over de beste kampene laget hans har spilt denne sesongen. FLIK har vunnet 17 av sine 22 kamper siden serien startet i fjor høst. Laget hadde før tirsdagens kamp tapt tre av sine fire siste kamper.

– Vi leverte et strålende forsvarssp­ill, og vi knuser Kristiansa­nd som er et sterkt lag. Når vi er flinke, så er vi veldig flinke. Men også i dag holdt vi på å gå

Helene Kolnes

i fella i andre omgang da vi begynte å rote bort ballen. Heldigvis fikk vi roet ned og flyt i spillet igjen, sier Berstad.

FLIK ledet i praksis fra begynnelse til slutt. Men gjestene fra Kristiansa­nd var farlig naer ved et par anledninge­r, en gang midtveis i første omgang, og i andre omgang.

Men vertene tok til slutt en komfortabe­l 31-23-seier.

– Det var veldig bra å avslutte på en slik måte. Og så var det et fantastisk publikum, påpeker Flik-treneren.

– Full tenning

Også Viktoria Tønnessen var strålende fornøyd. Hun var på banen blant dem som jublet høyest da Flik-leiren innså at det gikk veien.

– Det var kjempegøy mot et kjempegodt lag. Vi hadde giret oss skikkelig opp før kampen, og alle hadde full tenning fra start til slutt. Vi heiet på og jublet med hverandre, noe som ga oss et ekstra gir, og som også gjorde motstander­en sure. Og så er det helt fantastisk å spille i Listahalle­n, med så mye folk og så god stemning. Vi er sykt heldige som har et slikt hjemmepubl­ikum. Det er ingen andre haller vi spiller i som har så god stemning, sier Tønnessen.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Flik-damene jublet. Fra venstre: Viktoria Tønnessen, Michelle Kovacevic Brekne, Mette Lode, Ida Kristine Hofset og Andrea Eriksen Litland.
FOTO: TOM ARILD STØLE Flik-damene jublet. Fra venstre: Viktoria Tønnessen, Michelle Kovacevic Brekne, Mette Lode, Ida Kristine Hofset og Andrea Eriksen Litland.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Michelle Kovacevic Brekne scoret sju mål og ble FLIKS toppscorer.
FOTO: TOM ARILD STØLE Michelle Kovacevic Brekne scoret sju mål og ble FLIKS toppscorer.
 ?? ?? Flik-damene kunne slippe jubelen løs og takke publikum etter å ha slått tabelltoer Kristiansa­nd overbevise­nde 31–23 i Listahalle­n tirsdag
Flik-damene kunne slippe jubelen løs og takke publikum etter å ha slått tabelltoer Kristiansa­nd overbevise­nde 31–23 i Listahalle­n tirsdag
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Helene Kolnes scoret fem ganger på straffekas­t.
FOTO: TOM ARILD STØLE Helene Kolnes scoret fem ganger på straffekas­t.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Emilie Lynge Poulsen scoret fire mål
FOTO: TOM ARILD STØLE Emilie Lynge Poulsen scoret fire mål
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Flik-trener Gunnar Berstad under en timeout.
FOTO: TOM ARILD STØLE Flik-trener Gunnar Berstad under en timeout.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? kveld.
FOTO: TOM ARILD STØLE kveld.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? 200 mennesker fant veien til Listahalle­n i Flik-damenes siste kamp for sesongen.
FOTO: TOM ARILD STØLE 200 mennesker fant veien til Listahalle­n i Flik-damenes siste kamp for sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway