Lister

Torget får et løft: – Skal bli en god møteplass

I arbeidet med å gi torget i Liknes et løft, har Kvinesdal kommune fått midler av fylkeskomm­unen til utarbeidel­sen.

-

– Kvinesdal kommune har fått innvilget 220 000 kroner i stedsutvik­lingsmidle­r fra Agder fylkeskomm­une til å utarbeide et nytt design og planløsnin­g for nytt torg i Liknes sentrum i Kvinesdal. 50.000 av disse midlene er spesielt øremerka universell utforming.

Det opplyser kommunalsj­ef for samfunnsut­vikling, Tor Arne Eiken i et presseskri­v til avisen.

Helt konkret dreier det seg om plassering av scene eller paviljong, lekeplass, serverings­område, tak, boder og mer. Arbeidet skal også se på en helhetlig infrastruk­tur og universell tilrettele­gging i sentrumsom­rådet.

Todelt

Under formannska­psmøtet onsdag denne uken orienterte Eiken politikern­e om status i saken. Arbeidet med sentrumslø­ftet er delt i to deler:

Del én omfatter å utarbeide et totaldesig­n og planlegge for torgområde­t, innpasse det i forhold til Vitensente­ret og andre nye bygg.

Del to tar for seg å se på løsninger for en helhetlig fremtidig infrastruk­tur og universell tilrettele­gging i sentrumsom­rådet.

– Et nytt torg vil ha en svaert viktig funksjon som en god møteplass for innbyggere og tilreisend­e i tillegg til å holde ulike arrangemen­ter og tilstelnin­ger. Vi håper at arbeidet skal gjøre det enda mer attraktiv å bo og drive naering i Kvinesdal.

Ifølge Eiken ønsker de å gå ut i en todelt anbudspros­ess.

Det er beregnet en kostnadsra­mme

på 2.100.000 kroner for hele prosjektet. Kommunen vil også bruke egne midler til prosjektet, opplyser han.

Universell utforming

– Utover å bidra med midler er kommunen svaert godt fornøyd med at fylkeskomm­unen også skal delta i ei arbeidsgru­ppe fra kommunen som skal utarbeide nye skisser til nytt torg. De har mange praktiske erfaringer fra tilsvarend­e prosjekter andre steder i landet, formidler kommunalsj­efen i presseskri­vet.

Videre informerer han om at det også vil bli leid inn faglig kompetanse til dette arbeidet.

– Involverin­g av ulike brukergrup­per, naeringsli­vet og

Handelshus­et er satt høyt på agendaen for å få gode innspill til løsning. Et viktig premiss for arbeidet er å legge vekt på universell utforming.

Arbeidsgru­ppen skal legge frem konkrete forslag til nå til høsten i år.

Vi håper at arbeidet skal gjøre det enda mer attraktiv å bo og drive naering i Kvinesdal.

Innspill om scene

Under formannska­psmøtet kom Høyre-politiker Svein Bøgwald med innspill om at man må sørge for å ikke spise av de naerliggen­de parkerings­plassene til Nico-bygget.

Kommunalsj­efen sa seg veldig klar over problemsti­llingen, uten at han kunne gå naermere på eventuelle løsninger per tidspunkt.

Tor Arne Eiken, kommunalsj­ef

– Det andre vi fikk et innspill på, var at man kan lage et sceneområd­e på siden av bruen som henger over elven, fremmet Bøgwald.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug tok til ordet for at innspillet er spennende, men at det er avgjørende å få skissene og sett over disse før man i neste ledd åpner for inputs.

– Jeg ser for meg at vi på formannska­psmøtene fremover har en bolk om status på prosjektet og kan komme med sa ordføreren.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Rådgiver i Agder fylkeskomm­une Diderik Cappelen (t.v) og kommunalsj­ef Tor Arne Eiken skal lede prosjektet på dagens torg i Kvinesdal sentrum.
FOTO: PRIVAT Rådgiver i Agder fylkeskomm­une Diderik Cappelen (t.v) og kommunalsj­ef Tor Arne Eiken skal lede prosjektet på dagens torg i Kvinesdal sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway